Follow:
Comfort Food, Hartig, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten vlees, Recepten

Comfort Food: Chicken Katsu Curry

katsu curry saus

Lang, lang geleden zat er een Wagamama in Groningen en daar ging ik dus ook best vaak naartoe. Nu zit dit restaurant alleen nog in Amsterdam. Helaas kom ik daar dus niet zo vaak meer, maar als ik er ben bestel ik altijd de chicken katsu curry. Dat gerecht vind ik zo lekker, dat ik niet durf iets anders te bestellen. Straks valt het tegen en heb ik spijt. Aangezien ik er niet zo vaak meer kom, moet ik het nu dus zelf maken en heb ik vandaag het recept voor een hele lekkere chicken katsu curry met rijst.

CHICKEN KATSU CURRY

Sinds ik dit gerecht heb gegeten bij de Wagamama ben ik al bezig met het namaken ervan. Het moet namelijk wel perfect zijn natuurlijk. Ik gebruikte recepten van andere foodbloggers, Jamie Oliver en probeerde het zelf te maken aan de hand van de ingrediëntenlijst van een kant-en-klaar pakje.

Uiteindelijk ben ik tot dit recept gekomen en het is zo lekker. Knapperige kip, luchtige rijst en de katsu curry saus natuurlijk.

chicken katsu curry

Voor het paneren van de kip gebruik ik het liefste panko kruim. Dit is een Japans broodkruim en is luchtiger dan de ‘normale’ broodkruim die je meestal ziet. Het geeft een super knapperig resultaat.

Panko kun je tegenwoordig vaak wel kopen bij een grotere supermarkt en anders bij de toko. Ook de Xenos heeft het vaak in het assortiment. Bewaar de panko in een luchtdichte doos en je kunt het echt heel erg lang bewaren.

recept voor chicken katsu curry

Ingrediënten voor chicken katsu curry & bereidingswijze

Chicken katsu curry


Voorbereiding 20 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 40 minutes
Aantal 4 personen

Ingrediënten

Voor de kip

  • 4 stuks kipfilet
  • zout en peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • panko kruim (of broodkruim)

Voor de saus

  • 1 kleine ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 wortel
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 750 milliliter kippenbouillon
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels bloem

En de rest

  • 400 gram rijst
  • 400 gram boontjes

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.

  2. Snijdt de ui, knoflook en wortel fijn. Verwarm een beetje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en wortel aan. Voeg de kerriepoeder en de gember poeder toe en bak even. 

  3. Doe de kippenbouillon erbij en de honing en breng aan de kook. Kook ondertussen de boontjes gaar.

  4. Doe de bloem in een klein schaaltje en voeg een paar eetlepels van de saus toe. Roer tot er geen klontjes meer inzitten en doe dan het bloemmengsel al roerend bij de saus. Blijf roeren tot de saus dikker wordt. Voeg daarna de garam masala toe en de sojasaus. Breng op smaak met zout en peper. Proef en voeg eventueel nog extra specerijen, zout en peper toe.

  5. Laat de saus rustig doorkoken tot het de gewenste dikte heeft. Zeef het daarna om een gladde saus te krijgen.

  6. Verhit een laagje olie in een pan. Sla de kip een beetje plat (met een platte pan of vleeshamer) en strooi er een beetje zout en peper over. Bedek met bloem en haal het daarna door het ei. Bedek het daarna met pankokruim en bak af in de pan tot de kip gaar is.

  7. Snijdt de kip in plakjes. Verdeel de rijst over de borden, leg de kip en de boontjes erbij en giet de saus erover.

hoe maak je katsu curry


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply