Bij de Wagamama eet ik eigenlijk altijd hetzelfde: chicken katsu curry. Zo lekker. Helaas zit er geen Wagamama meer bij mij in de buurt, maar gelukkig kan ik het inmiddels zelf ook wel maken. Dus hier het recept om zelf chicken katsu curry te maken. En ja…dan wordt net zo lekker als bij de Wagamama.
Soms heb je van die gerechten bij een restaurant die je zo lekker vind, dat je niets anders durft te bestellen. Straks valt het tegen!
Chicken katsu curry is zo’n gerecht voor mij. Altijd goed.
Chicken katsu curry
Het namaken van dit gerecht was nog niet zo gemakkelijk. Ik heb ontelbaar verschillende recepten gebruikt, maar niets kwam helemaal in de buurt. Uiteindelijk is het toch goed gekomen en daarom deel ik dit recept.
Gebruik voor het paneren van de kip altijd panko. Dit is Japans broodkruim.
Panko geeft een heel ander resultaat dan paneermeel. Het is luchtiger en een stuk knapperiger.
Panko kun je gewoon kopen in de supermarkt. Misschien dat de kleinere supermarkten het niet hebben, maar de grotere zeker wel.En anders kun je het kopen in een toko.
Heb je nou helemaal geen zin om deze saus voor katsu curry helemaal from scratch te maken?
Snap ik!
In Aziatische supermarkten (en sommige supermarkten met een uitgebreid Aziatisch assortiment) kun je blokken ‘Golden curry’ kopen. Gebruik voor deze curry de milde variant. Je mengt de blokken met water en klaar. Super makkelijk en ook heel lekker.
Ingrediënten en bereiden:
Chicken katsu curry
www.volgdekruimels.nlIngrediënten
Voor de kip
- 4 stuks kipfilet
- zout en peper
- 2 eetlepels bloem
- 1 ei
- panko kruim (of broodkruim)
Voor de saus
- 1 kleine ui
- 3 tenen knoflook
- 1 wortel
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 750 milliliter kippenbouillon
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel garam masala
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 eetlepels bloem
En de rest
- 400 gram rijst
- 400 gram boontjes
Instructies
- Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Snijdt de ui, knoflook en wortel fijn. Verwarm een beetje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en wortel aan. Voeg de kerriepoeder en de gember poeder toe en bak even.
- Doe de kippenbouillon erbij en de honing en breng aan de kook. Kook ondertussen de boontjes gaar.
- Doe de bloem in een klein schaaltje en voeg een paar eetlepels van de saus toe. Roer tot er geen klontjes meer inzitten en doe dan het bloemmengsel al roerend bij de saus. Blijf roeren tot de saus dikker wordt. Voeg daarna de garam masala toe en de sojasaus. Breng op smaak met zout en peper. Proef en voeg eventueel nog extra specerijen, zout en peper toe.
- Laat de saus rustig doorkoken tot het de gewenste dikte heeft. Zeef het daarna om een gladde saus te krijgen.
- Verhit een laagje olie in een pan. Sla de kip een beetje plat (met een platte pan of vleeshamer) en strooi er een beetje zout en peper over. Bedek met bloem en haal het daarna door het ei. Bedek het daarna met pankokruim en bak af in de pan tot de kip gaar is.
- Snijdt de kip in plakjes. Verdeel de rijst over de borden, leg de kip en de boontjes erbij en giet de saus erover.