Follow:
Hartig, Hoofdgerechten, Recepten, Soep

Chiang Mai curry soep

chiang mai curry soep

De laatste tijd eet ik deze Chiang Mai curry soep heel erg vaak, maar ik vind het dan ook zo lekker en aardig snel gemaakt. De soep is vol van smaak, een beetje pittig en de kokosmelk proef je heel subtiel. Ik doe er altijd graag wat kip in, maar je zou er ook een vegetarische variant van kunnen maken.

chiang mai curry soep

CHIANG MAI CURRY SOEP

De ingrediënten voor de Chiang Mai curry soep heb ik meestal altijd wel in huis, dus dat maakt het nog makkelijk om het heel vaak te eten. De eerste keer dat ik een Chiang Mai currysoep at, was hij veel te pittig voor mij, ik stond echt in brand. Tegelijkertijd kon ik niet stoppen met eten, want hij was ook heel erg lekker. Natuurlijk ging ik hem thuis direct zelf maken en het voordeel is dat je hem dan zo pittig kunt maken als je zelf wilt. De currysoep is heerlijk fris door de limoen en de kokos proef je er heel subtiel doorheen. De kip is heerlijk zacht van smaak en dat past goed bij het pittige van de curry. Heerlijk voor op een warme dag, in de tuin en in het zonnetje.

Het liefste eet ik hem met eiermie (ook wel egg noodles genoemd), maar je kunt ook dikkere mie gebruiken of mihoen. Je kunt natuurlijk zelf een rode currypasta maken, maar als je wat minder tijd hebt (of geen zin), dan is een kant-en-klare currypasta ook helemaal prima.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

CHIANG MAI CURRY SOEP

Recept voor een pittige Chiang Mai curry soep met kip.
Aantal 4 personen

Ingrediënten

 • 1,5 liter kippenbouillon
 • 200 gram kip
 • 2 eetlepels olie
 • 3,5 eetlepels rode currypasta
 • 2 tenen knoflook geperst
 • 1/2 theelepel kurkumapoeder
 • 1/2 theelepel korianderpoeder
 • 400 ml kokosmelk
 • 1 theelepel sojasaus
 • 1/2 theelepel suiker
 • 1/4 theelepel zout
 • 250 gram eiermie (egg noodles)
 • verse koriander
 • 1 limoen (in partjes)
 • 1 chilipeper (in plakjes)

Bereidingswijze

 1. Kook de kip gaar in de kippenbouillon.
 2. Verwarm de olie in een pan en voeg de knoflook en de currypasta toe. Bak het even aan en voeg dan de kurkuma- en de korianderpoeder toe.
 3. Voeg de kokosmelk en 500 ml van de kippenbouillon toe. Breng het aan de kook en laat het even pruttelen.
 4. Kook intussen de eiermie gaar in ruim kokend water en giet het af.
 5. Breng de soep nog op smaak met de sojasaus, het suiker en zout.
 6. Pluis de kip uit in kleine stukjes, snijd de limoen in partjes, de chilipeper in plakjes en leg alvast de koriander klaar.
 7. Doe eerst de noodles in de schaaltjes en daarna de kip. Schenk de soep erover en maak het af met de limoen, chilipeper en de koriander. Je kunt er ook nog wat kokosmelk indoen, dan wordt de soep iets romiger en minder pittig.

chiang mai curry soep

chiang mai curry soep

Eet smakelijk!

Volg jij Volg de kruimels al op Instagram

Share on
Previous Post Next Post

12 Comments

 • Reply Esther

  Klinkt goed, dit gaat ik vast eens proberen!

  17 april 2017 at 08:55
  • Reply Danella

   Dankjewel!

   17 april 2017 at 17:06
 • Reply Esther

  Gaat = natuurlijk ga … stomme autocorrect ?

  17 april 2017 at 08:56
 • Reply chantal

  Deze soep ga ik zeker uitproberen!! Bedankt voor het recept. Wat zijn de foto’s mooi zeg.

  17 april 2017 at 10:33
 • Reply Marjan

  Helaas kan ik dit niet eten, omdat er bouillion in zit. Ik heb namelijk een allergie voor smaakversterkers. Wel een mooie blog hoor.

  17 april 2017 at 11:08
  • Reply Danella

   Dankjewel! Misschien zou je zelf kippenbouillon kunnen maken? Dan heb je ook geen smaakversterkers erin zitten. In sommige grote supermarkten kun je dit ook vers kopen, dat is ook altijd erg lekker (maar ik weet niet zeker of ze er dan wel of geen smaakversterkers in doen).

   17 april 2017 at 17:04
 • Reply Eva

  Ziet er heerlijk uit! 🙂 Ik ben zelf nooit zo van de kokosmelk, maar als je het subtiel proeft is het wel lekker 😉

  17 april 2017 at 11:11
 • Reply hillybillybeauty

  Oeh dat klinkt heerlijk! Ik denk dat mijn man en oudste kids dit ook wel lekker zullen vinden. Ik g hem even opslaan.

  17 april 2017 at 11:52
 • Reply Mieke | mieksmind

  hij ziet er erg lekker uit maar ik zou de koriander weglaten want dat vind ik echt heel vies

  17 april 2017 at 16:02
  • Reply Danella

   Dan zou ik de koriander gewoon weglaten inderdaad. Misschien platte peterselie gebruiken?

   17 april 2017 at 17:05
 • Reply Sofie Katelijne

  Ik hou wel van pittig, lijkt me wel wat voor mij! 🙂

  17 april 2017 at 18:30
 • Reply Maris

  Ziet er heel lekker uit! Ik hou wel van de Thaise keuken.

  18 april 2017 at 11:59
 • Leave a Reply