Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Cheesecakebars
Plaatkoek, brownies & repen

Cheesecakebars

28 juni 20179 oktober 2017 9 comments

Voor cheesecake mag je me echt altijd wakker maken, ik kan daar nooit genoeg van eten. Meestal zie je de klassieke ronde cheesecake, maar deze cheesecakebars zijn ook heel erg lekker. En een voordeel is dat ze sneller klaar zijn en afgekoeld zijn, dus je kunt ze nog eerder eten!

cheesecakebars

CHEESECAKEBARS

Toen Jeanine, mijn zusje, een paar weken geleden jarig was, had ik beloofd een cheesecake te maken voor haar. Een New York-cheesecake, want die vind ze het lekkerste. Grote paniek toen ik om tien uur ’s avonds erachter kwam dat mijn bodem voor de kleine springvorm nergens te vinden was. Ik had niet genoeg ingrediënten voor een grotere springvorm en de winkels waren ook al dicht, dus ik moest wel wat anders verzinnen en dat werden deze cheesecakebars. Nu ben ik weer blij dat ik de springvormbodem niet kon vinden, want zo is cheesecake toch ook wel erg lekker.

Dit is ook een New York-style cheesecake, met sour cream en heel erg veel roomkaas. Bij mij kun je niet fout gaan met roomkaas, het is zo lekker. De bodem heb ik gemaakt van volkoren haver-tarwekoekjes, dat geeft, samen met de suiker, een extra crunch aan de cheesecakebars. Je kunt elke biscuits, simpele koekjes of Bastogne-koekjes natuurlijk gebruiken.

Voordeel van deze cheesecakebars is dat het niet zo lang in de oven hoeft en sneller afgekoeld is. De cheesecake is klaar als de randjes licht zijn opgebold (die zakken weer tijdens het afkoelen) en het midden nog wiebelig is. De cheesecakebars moeten helemaal zijn afgekoeld, voordat je ze kunt snijden. Anders is het mengsel nog niet helemaal stijf geworden. Ik heb mijn vorm met aluminiumfolie bekleed, zodat ik de cheesecakebars er na het bakken en afkoelen er gemakkelijk uit kan krijgen.

Lees hier al mijn tips voor het maken van de perfecte cheesecake!

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE ZE

cheesecakebars

Cheesecakebars

www.volgdekruimels.nl
Recept voor romige cheesecakebars. Benodigdheden: Een rechthoekige vorm, van ongeveer 18 x 30 centimeter (of een andere vorm met ongeveer dezelfde inhoud), mixer en aluminiumfolie.
4 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept
HOEVEELHEID: 15 vierkantjes

Ingrediënten
  

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 180 garm biscuits
  • 30 gram bruine bastardsuiker
  • 300 gram roomkaas
  • 125 gram kristalsuiker
  • 100 gram sour cream
  • 1 eetlepel citroensap
  • mespunt zout
  • 1 theelepel vanille-essence (of zaadjes van 1/2 vanillepeul)
  • 3 eieren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Bekleedt de vorm met aluminiumfolie, zorg dat er geen gaten inzitten.
  • Smelt de boter op laag vuur in een pan. Maal de koekjes fijn en voeg deze toe aan de gesmolten boter met de bruine basterdsuiker. Meng alles door elkaar en druk het in de vorm.
  • Bak de bodem af in tien minuten in de oven en laat even afkoelen. Verlaag na het bakken de temperatuur van je oven naar 120 graden Celsius.
  • Klop de roomkaas luchtig in een kom en voeg de kristalsuiker toe. Mix tot het gemengd is.
  • Voeg dan de sour cream, het citroensap, de zout en de vanille toe en mix tot gemengd. Voeg de eieren één voor één toe.
  • Giet het mengsel in de vorm en zet hem in de oven voor ongeveer 30 minuten. De cheesecake is klaar als de zijkanten licht opbollen en het nog wiebelig is in het midden.
  • Laat de cheesecake voor minstens vijf uren afkoelen in de koelkast en snijdt in vierkantjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten!

cheesecakebars

cheesecakebars


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor meer recepten naar de receptenindex!

cheesecakeroomkaas

Related Posts

Kinder Bueno tiramisu
Kinder Bueno tiramisu
Stoofvlees met bier
Stoofvlees met bier
Pasta met ricotta en tomaat
Pasta met ricotta en tomaat
Frambozencurd
Frambozencurd

Berichtnavigatie

Cubaanse kip met bakbanaan en rijst
Zelf tahini maken (sesamzaadpasta)

9 comments

  1. Jessie schreef:
    28 juni 2017 om 22:03

    Wow, dat ziet er lekker uit. Met mijn cheesecakes is ook niets mis, maar deze wil je van het scherm af eten. Leuk hoe je noodgedwongen tot deze oplossing kwam. Ik ga het ook eens proberen in de gewone cakevorm. Dank voor de tip!

    Beantwoorden
  2. Dhini schreef:
    28 juni 2017 om 23:05

    Hmmm ziet er lekker uit. Ik wil graag ze proeven.

    Beantwoorden
  3. Bianca Schrijft schreef:
    29 juni 2017 om 06:43

    Zo maak je zeker van een nood een deugd! Ze zien er heerlijk uit. Zelf ben ik ook dol op cheesecake op New York style of Russische style, allebei gebakken. 🙂

    Beantwoorden
  4. Annelies schreef:
    29 juni 2017 om 09:08

    Ziet er echt heerlijk uit! En… ik hou wel van een beetje praktisch, dus dankjewel voor deze out of the box tip 😉

    Beantwoorden
  5. Thomas Culinair schreef:
    29 juni 2017 om 09:42

    Dat ziet er heerlijk uit en je hebt er mooie, lichte foto’s van gemaakt!

    Beantwoorden
  6. Laurien schreef:
    29 juni 2017 om 10:19

    Ohhh het water loopt me hiervan in de mond… Ik ga deze ook eens een keer proberen, ik houd ervan als iets niet veel werk is, maar wel heel lekker smaakt en er mooi uit ziet 😉

    Beantwoorden
  7. Willem Meester schreef:
    29 juni 2017 om 20:16

    Lijkt mij heerlijk voor als ik een dagje geen vega eet.

    Beantwoorden
  8. Miryam schreef:
    2 juli 2017 om 10:14

    Ziet er heerlijk uit! En eigenlijk ook veel makkelijker dan zo’n grote taart. Perfect ook met kids dit, deze porties. Ik lig ziek op de bank, maar ben mijn man ah overhalen om dit vandaag te maken ?

    Beantwoorden
  9. Daniëlle schreef:
    7 juli 2017 om 15:20

    Mmm die zien er echt heel lekker uit!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Gestoomde bao buns
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved