Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Cheesecakebars met citroen en sinaasappel
Plaatkoek, brownies & repen

Cheesecakebars met citroen en sinaasappel

12 september 201716 oktober 2017 16 comments

Naast dat ik deze gezouten karamel brownies een tijdje geleden heb gemaakt, maakte ik ook deze cheesecakebars met citroen en sinaasappel voor een feestje. Erg geslaagd, al zeg ik het zelf. Dit recept ga ik zeker nog een keertje maken!

CHEESECAKEBARS MET CITROEN EN SINAASAPPEL

Oeh gebakken cheesecake, daar mag je me echt voor wakker maken hoor. Een nadeel is altijd wel dat je heel lang moet wachten, nadat de cheesecake uit de oven komt, voordat je hem kunt aansnijden en natuurlijk kunt opeten. Dat probleem heb je niet met cheesecakebars! Want die zijn veel sneller afgekoeld en dus ook sneller klaar om lekker op te eten.

cheesecakebars met citroen en sinaasappel

Deze cheesecakebars bestaan uit drie lagen. Als eerste de bodem en hiervoor heb ik Bastogne-koeken gebruikt. Mocht je hier nou niet van houden, dan kun je natuurlijk ook andere biscuits gebruiken. Ik vind tarwe-haverbiscuits ook erg lekker om te gebruiken. Dan heb je de cheesecake, super romig en zacht van smaak. En dan als laatste heb je de citroen- en sinaasappellaag. Ontzettend fris van smaak en die laag vormt een perfecte tegenhanger voor het romige van de cheesecake.

Belangrijk is dat je de bodem eerst even laat afkoelen, voordat je het cheesecakemengsel erover giet. Is de bodem nog heel heet, dan gaat de cheesecake direct bakken aan de onderkant en wordt hij daar overgaar. De cheesecake moet weer helemaal afgekoeld zijn, voordat je de laag met citroen en sinaasappel erover giet. Anders wordt de cheesecake weer wat warm en mengt alles een beetje raar met elkaar. En dan moet je er echt even afblijven, tot het gelei helemaal koud is.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE ZE

cheesecakebars met citroen en sinaasappel

Cheesecakebars met citroen en sinaasappel

www.volgdekruimels.nl
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken Pin recept
HOEVEELHEID: 15 vierkantjes

Ingrediënten
  

  • 60 gram roomboter
  • 180 gram Bastogne-koeken
  • 30 gram lichte basterdsuiker
  • 400 gram roomkaas
  • 12 gram kristalsuiker (+ 3 eetlepels)
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 2 sinaasappelen
  • 1 citroen
  • 3 blaadjes gelatine

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en bekleed je vorm met aluminiumfolie. Zorg dat er geen gaten inzitten.
  • Maal de koeken fijn en smelt de boter ondertussen. Meng de boter, de fijngemalen koekjes en de basterdsuiker met elkaar.
  • Druk het mengsel in de vorm en bak het af in 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat hem even afkoelen.
  • Klop de roomkaas luchtig en voeg de kristalsuiker toe. Mix tot alles gemengd is.
  • Voeg de eieren één-voor-één toe en de vanille-essence en mix tot gemengd.
  • Voeg de geraspte schil van één sinaasappel toe en twee eetlepels citroensap.
  • Giet het mengsel over de bodem en bak af in ongeveer 30 minuten. De cheesecake is klaar, als de randen licht opbollen en het nog wiebelig is in het midden. 
  • Laat hem afkoelen in de koelkast voor minstens vijf uren. Anders heb je kans dat je cheesecake scheurt, als je de gelatine erop giet.
  • Pers de sinaasappelen en de citroen uit, tot je 250 milliliter sap hebt. Voeg 3 eetlepels kristalsuiker toe en verwarm het in een pannetje op het vuur.
  • Leg ondertussen de gelatineblaadjes in koud water. Voeg ze toe aan het warme sinaasappel-/citroensap en roer tot alles opgelost is.
  • Giet het sap (mag niet te warm zijn, dus misschien eerst nog even laten afkoelen) over de cheesecake. Zet hem weer in de koelkast en laat hem staan tot het gelei is opgestijfd (ongeveer 30 tot 45 minuten).
  • Snijdt in stukjes en klaar!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten!

cheesecakebars met citroen en sinaasappel


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

cheesecakecitroensinaasappel

Related Posts

Kinder Bueno tiramisu
Kinder Bueno tiramisu
Stoofvlees met bier
Stoofvlees met bier
Pasta met ricotta en tomaat
Pasta met ricotta en tomaat
Frambozencurd
Frambozencurd

Berichtnavigatie

Gezouten karamel brownies
Wortelsoep met gember en kurkuma

16 comments

  1. nicole schreef:
    12 september 2017 om 09:00

    Ik vind ze er echt heel lekker uitzien. Is dit nou een calorierijk hapje of valt dat wel mee?

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      12 september 2017 om 11:23

      Heel gezond is het in ieder geval niet. Er zit behoorlijk wat suiker en vetten in het roomkaasgedeelte en natuurlijk boter in de bodem.

      Beantwoorden
  2. Lodi schreef:
    12 september 2017 om 09:21

    Wat een heerlijke recepten plaatst je elke keer weer Danella. Ik ben nooit zo goed met gelatine, maar ga het toch proberen. Dit ziet er zo lekker uit.

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      12 september 2017 om 11:21

      Dankjewel, leuk om te horen! En gelatine is opzich niet heel moeilijk, maar soms kan het wel fout gaan ja, hoop dat het lukt;).

      Beantwoorden
  3. Sylvia schreef:
    12 september 2017 om 09:33

    Bastogne koeken ben ik dol op, maar met kaas? Nee niet echt, maar het ziet er wel yammie uit hoor.

    Beantwoorden
  4. Dhini schreef:
    12 september 2017 om 09:39

    Ohh ik heb trek in. Het ziet er lekker uit. Ik zou wel een keertje gaan maken maar ik ben niet zo goed met gelatine en geen varken gelatine

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      12 september 2017 om 11:20

      Je kunt het ook maken met agar agar, dan heb je geen gelatine nodig. Moet je de aanwijzingen op het pakje even volgen en dan komt het ook helemaal goed!

      Beantwoorden
  5. Eva schreef:
    12 september 2017 om 10:59

    Oh dear, dat ziet er echt super lekker uit!!

    Beantwoorden
  6. Kristof schreef:
    12 september 2017 om 12:23

    Ziet er heerlijk uit! Foto’s zijn ook mooi gelukt.

    Beantwoorden
  7. Lianne schreef:
    12 september 2017 om 16:14

    Dit ziet er ook al zo lekker uit! Lekker het frisse van de citroen i.c.m. de zoete en kruidige bastognekoeken. 🙂

    Beantwoorden
  8. Sofie Katelijne schreef:
    12 september 2017 om 18:19

    Oh ziet er heerlijk en nog best eenvoudig uit!

    Beantwoorden
  9. Kimberly schreef:
    13 september 2017 om 12:21

    Zien er heel smakelijk uit! Ook leuk om te zien dat je dat stenen ‘plankje’ hebt, die is heel schattig 🙂

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      13 september 2017 om 13:25

      Dankjewel! Ik vind dit soort plankjes altijd zo leuk, heb een kast vol liggen;).

      Beantwoorden
  10. Anne schreef:
    14 september 2017 om 11:31

    Had ze al via Instagram gespot en elke keer loopt het water me in de mond. Heerlijk! Ga ze zeker eens maken voor een high-tea!

    Beantwoorden
  11. Heleen schreef:
    17 december 2017 om 14:47

    Ik mis even de info welke maat bakblik je hebt gebruikt. Wil je dat nog doorgeven? En waarom moet het blik van alufolie worden voorzien? Geldt dat alleen voor een springvorm?

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      17 december 2017 om 23:27

      Ik heb een bakblik van 20 bij 20 gebruikt. De aluminiumfolie helpt om het later er makkelijk weer uit te krijgen als het gebakken is. Laat wat over aan de randjes en je tilt hem er gemakkelijk uit.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Gestoomde bao buns
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved