Skip to content

Volg de kruimels

  • Home
  • Recepten
    • Zoet
      • Basisrecept (zoet)
      • Brood
      • Cakes
      • Cupcakes & muffins
      • Desserts
      • Dranken
      • IJs
      • Kleine lekkernijen
      • Koekjes
      • Plaatkoek, brownies & repen
      • Taarten
    • Hartig
      • Basisrecepten (hartig)
      • Bijgerechten
      • Borrelhapjes
      • Brood & pizza
      • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerechten vegetarisch
      • Hoofdgerechten vlees
      • Kruidenmixen
      • Ontbijt & lunch
      • Sauzen, dips & dressings
      • Sauzen & toppings
      • Soep
      • Tussendoortjes
      • Voorgerechten
      • Feestdagen
        • Sinterklaasrecepten
        • Kerstrecepten
  • Foodtalk
    • Info
      • Tips
      • How to’s
      • Ingrediënten
    • Hotspots
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
    • DIY
  • About
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Zoet
      • Basisrecept (zoet)
      • Brood
      • Cakes
      • Cupcakes & muffins
      • Desserts
      • Dranken
      • IJs
      • Kleine lekkernijen
      • Koekjes
      • Plaatkoek, brownies & repen
      • Taarten
    • Hartig
      • Basisrecepten (hartig)
      • Bijgerechten
      • Borrelhapjes
      • Brood & pizza
      • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerechten vegetarisch
      • Hoofdgerechten vlees
      • Kruidenmixen
      • Ontbijt & lunch
      • Sauzen, dips & dressings
      • Sauzen & toppings
      • Soep
      • Tussendoortjes
      • Voorgerechten
      • Feestdagen
        • Sinterklaasrecepten
        • Kerstrecepten
  • Foodtalk
    • Info
      • Tips
      • How to’s
      • Ingrediënten
    • Hotspots
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
    • DIY
  • About
    • Contact
    • Samenwerken?
Cheesecake met limoen, kokos en frambozensaus
Recepten

Cheesecake met limoen, kokos en frambozensaus

20 maart 201714 maart 2018 Danella 4 comments

Voor een verjaardag maakte ik deze cheesecake met limoen en kokos en een hele lekkere frambozensaus. Cheesecake is één van mijn lievelingstaarten en deze met limoen en kokos was heel goed geslaagd. Heel romig, maar ook lekker fris door de limoen en een beetje zuur door de frambozensaus. Heerlijke combinatie!

cheesecake met limoen

CHEESECAKE MET LIMOEN EN KOKOS EN EEN FRAMBOZENSAUS

Een paar weken geleden werd ik een bloginsider voor Laura’s Bakery, namens Philadelphia. En Philadelphia kennen we allemaal wel van de roomkaas, ideaal om een cheesecake met limoen mee te maken. Ik vind altijd dat je merkt als je een goed merk roomkaas gebruikt, zoals Philadelphia. Je cheesecake wordt er voller van smaak van, zachter en romiger van textuur en minder waterig.

De postbode kwam langs met roomkaas, Oreo-koekjes en een schort van Philadelphia en ondertussen kon ik een nieuw recept bedenken. Ik twijfelde nog even om de Oreo-koekjes te gebruiken, maar het liefste wilde ik iets met frambozen doen. Want de combinatie van roomkaas en frambozen vind ik ontzettend lekker. De Oreo’s ga ik zeker weten nog een andere keer gebruiken. Ik wilde er ook nog graag wat zuurs bij en daarvoor koos ik limoen en uiteindelijk kwam er ook nog kokos bij.

Ik heb gekozen voor geraspte kokos door de bodem en daarnaast kokoscrème door de cheesecake. Je zou ook geraspte kokos door de cheesecake kunnen doen, maar ik vind dat iets minder lekker. Voor mij hoort een cheesecake zacht te zijn en stukjes kokos vind ik persoonlijk niet zo goed passen.

Zaterdagochtend ging ik de cheesecake bakken en die mislukte compleet door een verkeerd recept. Gescheurd aan de bovenkant, een beetje korrelig en zeker niet romig. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en dus ging ik direct weer naar de supermarkt voor nieuwe ingrediënten. Het recept heb ik aangepast en de tweede keer was hij helemaal goed. Zoals de chefs op tv zouden zeggen: met een zuurtje, een bittertje en een zoetje. Waarom ze zou houden van verkleinwoorden, is mij trouwens nog nooit duidelijk geworden.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE DE CHEESECAKE

cheesecake met limoen

CHEESECAKE MET LIMOEN EN KOKOS EN EEN FRAMBOZENSAUS

Recept voor cheesecake met limoen en kokos en een frambozensaus. Springvorm van 24 centimeter - ongeveer 10 tot 12 personen.
Recept afdrukken Pin recept
Porties 1 cheesecake

Ingrediënten
  

Voor de cheesecake:

  • 100 gram boter gesmolten
  • 150 gram biscuits
  • 100 gram geraspte kokos
  • 800 gram roomkaas
  • 100 milliliter slagroom
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 limoen geraspte schil en sap
  • 70 gram kokoscrème
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers

Voor de frambozensaus:

  • 150 gram frambozen diepvries is prima
  • 3 eetlepels suiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius. Vet de bakvorm in een vel bakpapier tussen de bodem en de rand van de springvorm. Klik hiervoor de springvorm los, leg het vel over de bodem en klik de rand weer vast.
  • Smelt de boter en verkruimel de koekjes. Doe de kokos bij de koekjes en voeg de gesmolten boter toe. Roer er met een vork doorheen, tot alles is gemengd.
  • Maak de bodem door het koekjesmengsel plat te stampen met de bolle kant van de lepel in de springvorm. De rand kun je gemakkelijk maken met behulp van een glas.
  • Bak de bodem daarna voor 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat hem afkoelen.
  • Mix de roomkaas op een lage stand en doe de ongeklopte slagroom erbij.
  • Voeg de suiker, de geraspte schil van de limoen en het limoensap toe. Mix het opnieuw tot alles gemengd is.
  • Maak de kokoscrème een beetje warm, om het vloeibaar te krijgen en meng het daarna door het mengsel.
  • Klop daarna de eieren en eidooiers één voor één toe. Mix alles nog éénmaal tot alles goed gemengd is.
  • Schenk het mengsel in de springvorm en zet hem in de oven voor 60 minuten. De cheesecake is klaar als de buitenste rand is gestold, in het midden is hij dan nog wiebelig, maar hij zal opstijven in de koelkast.
  • Zet de oven uit, maar laat de cheesecake nog een halfuur in de oven staan terwijl hij afkoelt, met de ovendeur open. Daarna moet de cheesecake ongeveer zes uren in de koelkast staan.
  • Doe de frambozen in een blender (of andere keukenmachine) en maal ze helemaal fijn. Haal daarna de frambozen door een zeef, om alle pitjes eruit te halen. Voeg de suiker toe en de saus is klaar.

Notities

De cheesecake kun je eventueel nog decoreren met frambozen en geraspte kokos (die je ook nog even kunt roosteren in een pan, voor wat extra smaak).

cheesecake met limoen

cheesecake met limoen

stukje cheesecake met limoen en frambozen

De Philadelphia-roomkaas is opgestuurd door een bedrijf. Meer informatie.

cheesecake met limoen

CHEESECAKE MET LIMOEN EN KOKOS EN EEN FRAMBOZENSAUS

Recept voor cheesecake met limoen en kokos en een frambozensaus. Springvorm van 24 centimeter - ongeveer 10 tot 12 personen.
Recept afdrukken Pin recept
Porties 1 cheesecake

Ingrediënten
  

Voor de cheesecake:

  • 100 gram boter gesmolten
  • 150 gram biscuits
  • 100 gram geraspte kokos
  • 800 gram roomkaas
  • 100 milliliter slagroom
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 limoen geraspte schil en sap
  • 70 gram kokoscrème
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers

Voor de frambozensaus:

  • 150 gram frambozen diepvries is prima
  • 3 eetlepels suiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius. Vet de bakvorm in een vel bakpapier tussen de bodem en de rand van de springvorm. Klik hiervoor de springvorm los, leg het vel over de bodem en klik de rand weer vast.
  • Smelt de boter en verkruimel de koekjes. Doe de kokos bij de koekjes en voeg de gesmolten boter toe. Roer er met een vork doorheen, tot alles is gemengd.
  • Maak de bodem door het koekjesmengsel plat te stampen met de bolle kant van de lepel in de springvorm. De rand kun je gemakkelijk maken met behulp van een glas.
  • Bak de bodem daarna voor 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat hem afkoelen.
  • Mix de roomkaas op een lage stand en doe de ongeklopte slagroom erbij.
  • Voeg de suiker, de geraspte schil van de limoen en het limoensap toe. Mix het opnieuw tot alles gemengd is.
  • Maak de kokoscrème een beetje warm, om het vloeibaar te krijgen en meng het daarna door het mengsel.
  • Klop daarna de eieren en eidooiers één voor één toe. Mix alles nog éénmaal tot alles goed gemengd is.
  • Schenk het mengsel in de springvorm en zet hem in de oven voor 60 minuten. De cheesecake is klaar als de buitenste rand is gestold, in het midden is hij dan nog wiebelig, maar hij zal opstijven in de koelkast.
  • Zet de oven uit, maar laat de cheesecake nog een halfuur in de oven staan terwijl hij afkoelt, met de ovendeur open. Daarna moet de cheesecake ongeveer zes uren in de koelkast staan.
  • Doe de frambozen in een blender (of andere keukenmachine) en maal ze helemaal fijn. Haal daarna de frambozen door een zeef, om alle pitjes eruit te halen. Voeg de suiker toe en de saus is klaar.

Notities

De cheesecake kun je eventueel nog decoreren met frambozen en geraspte kokos (die je ook nog even kunt roosteren in een pan, voor wat extra smaak).

 

cheesecake met limoen

CHEESECAKE MET LIMOEN EN KOKOS EN EEN FRAMBOZENSAUS

Recept voor cheesecake met limoen en kokos en een frambozensaus. Springvorm van 24 centimeter - ongeveer 10 tot 12 personen.
Recept afdrukken Pin recept
Porties 1 cheesecake

Ingrediënten
  

Voor de cheesecake:

  • 100 gram boter gesmolten
  • 150 gram biscuits
  • 100 gram geraspte kokos
  • 800 gram roomkaas
  • 100 milliliter slagroom
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 limoen geraspte schil en sap
  • 70 gram kokoscrème
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers

Voor de frambozensaus:

  • 150 gram frambozen diepvries is prima
  • 3 eetlepels suiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius. Vet de bakvorm in een vel bakpapier tussen de bodem en de rand van de springvorm. Klik hiervoor de springvorm los, leg het vel over de bodem en klik de rand weer vast.
  • Smelt de boter en verkruimel de koekjes. Doe de kokos bij de koekjes en voeg de gesmolten boter toe. Roer er met een vork doorheen, tot alles is gemengd.
  • Maak de bodem door het koekjesmengsel plat te stampen met de bolle kant van de lepel in de springvorm. De rand kun je gemakkelijk maken met behulp van een glas.
  • Bak de bodem daarna voor 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat hem afkoelen.
  • Mix de roomkaas op een lage stand en doe de ongeklopte slagroom erbij.
  • Voeg de suiker, de geraspte schil van de limoen en het limoensap toe. Mix het opnieuw tot alles gemengd is.
  • Maak de kokoscrème een beetje warm, om het vloeibaar te krijgen en meng het daarna door het mengsel.
  • Klop daarna de eieren en eidooiers één voor één toe. Mix alles nog éénmaal tot alles goed gemengd is.
  • Schenk het mengsel in de springvorm en zet hem in de oven voor 60 minuten. De cheesecake is klaar als de buitenste rand is gestold, in het midden is hij dan nog wiebelig, maar hij zal opstijven in de koelkast.
  • Zet de oven uit, maar laat de cheesecake nog een halfuur in de oven staan terwijl hij afkoelt, met de ovendeur open. Daarna moet de cheesecake ongeveer zes uren in de koelkast staan.
  • Doe de frambozen in een blender (of andere keukenmachine) en maal ze helemaal fijn. Haal daarna de frambozen door een zeef, om alle pitjes eruit te halen. Voeg de suiker toe en de saus is klaar.

Notities

De cheesecake kun je eventueel nog decoreren met frambozen en geraspte kokos (die je ook nog even kunt roosteren in een pan, voor wat extra smaak).
cheesecakeframbooskokoslimoen

Related Posts

Witte chocolademousse met kokos
Witte chocolademousse met kokos
Kokosrijst met kip, avocado en granaatappel
Kokosrijst met kip, avocado en granaatappel
Pepernoten cheesecake glazen (no bake)
Pepernoten cheesecake glazen (no bake)
Romige thaise soep met wortel en zoete aardappel
Romige thaise soep met wortel en zoete aardappel

Berichtnavigatie

Brownies met walnoten
Peposo – Italiaanse runderstoofpot

4 comments

  1. Loes schreef:
    20 maart 2017 om 15:32

    Dit ziet er echt goddelijk uit! Mooie foto’s ook!

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      20 maart 2017 om 17:30

      Dankjewel!

      Beantwoorden
  2. Lianne schreef:
    21 maart 2017 om 20:20

    Ik vind die laatste foto zo leuk he! Dat frambozensap wat zo over die taart loopt, heerlijk! Ik zou wel een stukje lusten. 🙂

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      22 maart 2017 om 22:43

      Dankjewel! Ik heb ook stiekem twee stukjes gepakt haha, veel te lekker;).

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Oosterse kip met rijst
Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook
Graham crackers vervangen
Alles over Amerikaanse ingrediënten voor het bakken

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
© 2021 | Volg de kruimels - All rights reserved