Voor een verjaardag maakte ik deze cheesecake met limoen en kokos en een hele lekkere frambozensaus. Cheesecake is één van mijn lievelingstaarten en deze met limoen en kokos was heel goed geslaagd. Heel romig, maar ook lekker fris door de limoen en een beetje zuur door de frambozensaus. Heerlijke combinatie!
CHEESECAKE MET LIMOEN EN KOKOS EN EEN FRAMBOZENSAUS
Een paar weken geleden werd ik een bloginsider voor Laura’s Bakery, namens Philadelphia. En Philadelphia kennen we allemaal wel van de roomkaas, ideaal om een cheesecake met limoen mee te maken. Ik vind altijd dat je merkt als je een goed merk roomkaas gebruikt, zoals Philadelphia. Je cheesecake wordt er voller van smaak van, zachter en romiger van textuur en minder waterig.
De postbode kwam langs met roomkaas, Oreo-koekjes en een schort van Philadelphia en ondertussen kon ik een nieuw recept bedenken. Ik twijfelde nog even om de Oreo-koekjes te gebruiken, maar het liefste wilde ik iets met frambozen doen. Want de combinatie van roomkaas en frambozen vind ik ontzettend lekker. De Oreo’s ga ik zeker weten nog een andere keer gebruiken. Ik wilde er ook nog graag wat zuurs bij en daarvoor koos ik limoen en uiteindelijk kwam er ook nog kokos bij.
Ik heb gekozen voor geraspte kokos door de bodem en daarnaast kokoscrème door de cheesecake. Je zou ook geraspte kokos door de cheesecake kunnen doen, maar ik vind dat iets minder lekker. Voor mij hoort een cheesecake zacht te zijn en stukjes kokos vind ik persoonlijk niet zo goed passen.
Zaterdagochtend ging ik de cheesecake bakken en die mislukte compleet door een verkeerd recept. Gescheurd aan de bovenkant, een beetje korrelig en zeker niet romig. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en dus ging ik direct weer naar de supermarkt voor nieuwe ingrediënten. Het recept heb ik aangepast en de tweede keer was hij helemaal goed. Zoals de chefs op tv zouden zeggen: met een zuurtje, een bittertje en een zoetje. Waarom ze zou houden van verkleinwoorden, is mij trouwens nog nooit duidelijk geworden.
INGREDIENTEN & ZO MAAK JE DE CHEESECAKE
CHEESECAKE MET LIMOEN EN KOKOS EN EEN FRAMBOZENSAUS
www.volgdekruimels.nlIngrediënten
Voor de cheesecake:
- 100 gram boter gesmolten
- 150 gram biscuits
- 100 gram geraspte kokos
- 800 gram roomkaas
- 100 milliliter slagroom
- 150 gram kristalsuiker
- 1 limoen geraspte schil en sap
- 70 gram kokoscrème
- 3 eieren
- 2 eidooiers
Voor de frambozensaus:
- 150 gram frambozen diepvries is prima
- 3 eetlepels suiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius. Vet de bakvorm in een vel bakpapier tussen de bodem en de rand van de springvorm. Klik hiervoor de springvorm los, leg het vel over de bodem en klik de rand weer vast.
- Smelt de boter en verkruimel de koekjes. Doe de kokos bij de koekjes en voeg de gesmolten boter toe. Roer er met een vork doorheen, tot alles is gemengd.
- Maak de bodem door het koekjesmengsel plat te stampen met de bolle kant van de lepel in de springvorm. De rand kun je gemakkelijk maken met behulp van een glas.
- Bak de bodem daarna voor 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat hem afkoelen.
- Mix de roomkaas op een lage stand en doe de ongeklopte slagroom erbij.
- Voeg de suiker, de geraspte schil van de limoen en het limoensap toe. Mix het opnieuw tot alles gemengd is.
- Maak de kokoscrème een beetje warm, om het vloeibaar te krijgen en meng het daarna door het mengsel.
- Klop daarna de eieren en eidooiers één voor één toe. Mix alles nog éénmaal tot alles goed gemengd is.
- Schenk het mengsel in de springvorm en zet hem in de oven voor 60 minuten. De cheesecake is klaar als de buitenste rand is gestold, in het midden is hij dan nog wiebelig, maar hij zal opstijven in de koelkast.
- Zet de oven uit, maar laat de cheesecake nog een halfuur in de oven staan terwijl hij afkoelt, met de ovendeur open. Daarna moet de cheesecake ongeveer zes uren in de koelkast staan.
- Doe de frambozen in een blender (of andere keukenmachine) en maal ze helemaal fijn. Haal daarna de frambozen door een zeef, om alle pitjes eruit te halen. Voeg de suiker toe en de saus is klaar.
Notities
De Philadelphia-roomkaas is opgestuurd door een bedrijf. Meer informatie.
CHEESECAKE MET LIMOEN EN KOKOS EN EEN FRAMBOZENSAUS
www.volgdekruimels.nlIngrediënten
Voor de cheesecake:
- 100 gram boter gesmolten
- 150 gram biscuits
- 100 gram geraspte kokos
- 800 gram roomkaas
- 100 milliliter slagroom
- 150 gram kristalsuiker
- 1 limoen geraspte schil en sap
- 70 gram kokoscrème
- 3 eieren
- 2 eidooiers
Voor de frambozensaus:
- 150 gram frambozen diepvries is prima
- 3 eetlepels suiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius. Vet de bakvorm in een vel bakpapier tussen de bodem en de rand van de springvorm. Klik hiervoor de springvorm los, leg het vel over de bodem en klik de rand weer vast.
- Smelt de boter en verkruimel de koekjes. Doe de kokos bij de koekjes en voeg de gesmolten boter toe. Roer er met een vork doorheen, tot alles is gemengd.
- Maak de bodem door het koekjesmengsel plat te stampen met de bolle kant van de lepel in de springvorm. De rand kun je gemakkelijk maken met behulp van een glas.
- Bak de bodem daarna voor 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat hem afkoelen.
- Mix de roomkaas op een lage stand en doe de ongeklopte slagroom erbij.
- Voeg de suiker, de geraspte schil van de limoen en het limoensap toe. Mix het opnieuw tot alles gemengd is.
- Maak de kokoscrème een beetje warm, om het vloeibaar te krijgen en meng het daarna door het mengsel.
- Klop daarna de eieren en eidooiers één voor één toe. Mix alles nog éénmaal tot alles goed gemengd is.
- Schenk het mengsel in de springvorm en zet hem in de oven voor 60 minuten. De cheesecake is klaar als de buitenste rand is gestold, in het midden is hij dan nog wiebelig, maar hij zal opstijven in de koelkast.
- Zet de oven uit, maar laat de cheesecake nog een halfuur in de oven staan terwijl hij afkoelt, met de ovendeur open. Daarna moet de cheesecake ongeveer zes uren in de koelkast staan.
- Doe de frambozen in een blender (of andere keukenmachine) en maal ze helemaal fijn. Haal daarna de frambozen door een zeef, om alle pitjes eruit te halen. Voeg de suiker toe en de saus is klaar.
Notities
CHEESECAKE MET LIMOEN EN KOKOS EN EEN FRAMBOZENSAUS
www.volgdekruimels.nlIngrediënten
Voor de cheesecake:
- 100 gram boter gesmolten
- 150 gram biscuits
- 100 gram geraspte kokos
- 800 gram roomkaas
- 100 milliliter slagroom
- 150 gram kristalsuiker
- 1 limoen geraspte schil en sap
- 70 gram kokoscrème
- 3 eieren
- 2 eidooiers
Voor de frambozensaus:
- 150 gram frambozen diepvries is prima
- 3 eetlepels suiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius. Vet de bakvorm in een vel bakpapier tussen de bodem en de rand van de springvorm. Klik hiervoor de springvorm los, leg het vel over de bodem en klik de rand weer vast.
- Smelt de boter en verkruimel de koekjes. Doe de kokos bij de koekjes en voeg de gesmolten boter toe. Roer er met een vork doorheen, tot alles is gemengd.
- Maak de bodem door het koekjesmengsel plat te stampen met de bolle kant van de lepel in de springvorm. De rand kun je gemakkelijk maken met behulp van een glas.
- Bak de bodem daarna voor 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat hem afkoelen.
- Mix de roomkaas op een lage stand en doe de ongeklopte slagroom erbij.
- Voeg de suiker, de geraspte schil van de limoen en het limoensap toe. Mix het opnieuw tot alles gemengd is.
- Maak de kokoscrème een beetje warm, om het vloeibaar te krijgen en meng het daarna door het mengsel.
- Klop daarna de eieren en eidooiers één voor één toe. Mix alles nog éénmaal tot alles goed gemengd is.
- Schenk het mengsel in de springvorm en zet hem in de oven voor 60 minuten. De cheesecake is klaar als de buitenste rand is gestold, in het midden is hij dan nog wiebelig, maar hij zal opstijven in de koelkast.
- Zet de oven uit, maar laat de cheesecake nog een halfuur in de oven staan terwijl hij afkoelt, met de ovendeur open. Daarna moet de cheesecake ongeveer zes uren in de koelkast staan.
- Doe de frambozen in een blender (of andere keukenmachine) en maal ze helemaal fijn. Haal daarna de frambozen door een zeef, om alle pitjes eruit te halen. Voeg de suiker toe en de saus is klaar.
Dit ziet er echt goddelijk uit! Mooie foto’s ook!
Dankjewel!
Ik vind die laatste foto zo leuk he! Dat frambozensap wat zo over die taart loopt, heerlijk! Ik zou wel een stukje lusten. 🙂
Dankjewel! Ik heb ook stiekem twee stukjes gepakt haha, veel te lekker;).