Skip to content

Volg de kruimels

  • Home
  • Recepten
    • Zoet
      • Basisrecept (zoet)
      • Brood
      • Cakes
      • Cupcakes & muffins
      • Desserts
      • Dranken
      • IJs
      • Kleine lekkernijen
      • Koekjes
      • Plaatkoek, brownies & repen
      • Taarten
    • Hartig
      • Basisrecepten (hartig)
      • Bijgerechten
      • Borrelhapjes
      • Brood & pizza
      • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerechten vegetarisch
      • Hoofdgerechten vlees
      • Kruidenmixen
      • Ontbijt & lunch
      • Sauzen, dips & dressings
      • Sauzen & toppings
      • Soep
      • Tussendoortjes
      • Voorgerechten
      • Feestdagen
        • Sinterklaasrecepten
        • Kerstrecepten
  • Foodtalk
    • Info
      • Tips
      • How to’s
      • Ingrediënten
    • Hotspots
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
    • DIY
  • About
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Zoet
      • Basisrecept (zoet)
      • Brood
      • Cakes
      • Cupcakes & muffins
      • Desserts
      • Dranken
      • IJs
      • Kleine lekkernijen
      • Koekjes
      • Plaatkoek, brownies & repen
      • Taarten
    • Hartig
      • Basisrecepten (hartig)
      • Bijgerechten
      • Borrelhapjes
      • Brood & pizza
      • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerechten vegetarisch
      • Hoofdgerechten vlees
      • Kruidenmixen
      • Ontbijt & lunch
      • Sauzen, dips & dressings
      • Sauzen & toppings
      • Soep
      • Tussendoortjes
      • Voorgerechten
      • Feestdagen
        • Sinterklaasrecepten
        • Kerstrecepten
  • Foodtalk
    • Info
      • Tips
      • How to’s
      • Ingrediënten
    • Hotspots
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
    • DIY
  • About
    • Contact
    • Samenwerken?
Carrot cake roll
Cakes

Carrot cake roll

10 juli 20179 oktober 2017 Danella 16 comments

Carrot cake, of wortelcake, kennen we allemaal wel denk ik. Heerlijk zachte en kruidige cake, met een dikke laag roomkaas erbovenop. Mmmjam. Maar je kunt er ook een cake roll van maken, gevuld met de roomkaas. Niet alleen heel lekker, maar het ziet er ook nog eens heel mooi uit!

carrot cake roll

CARROT CAKE ROLL

Ik maakte deze carrot cake roll voor de verjaardag van Jeanine en Brechtje. Misschien herken je hun namen wel, want ze schreven ook het verslag over De Foodhallen in Amsterdam (klik hier). Zij vierden hun verjaardag en ik maakte twee cakes, waaronder deze carrot cake. Ik had een dag van tevoren de cake al gemaakt en op de dag van het feestje heb ik de roomkaasvulling nog gemaakt en hem opgerold. Lekker makkelijk en zo was de cake ook goed afgekoeld voor het vullen.

Het lekkere aan carrot cake vind ik de de zachte cake. Er zit geen boter in, maar olie, en dat zorgt ervoor dat het super zacht en smeuïg blijft. Ik doe er altijd kaneel en een heel klein beetje nootmuskaat in, maar je kunt er ook nog kruidnagel bij doen als je dat lekker vindt.

Ik gebruikte hiervoor een bakplaat en mijn cake was ongeveer dertig centimeter bij twintig centimeter.

Paar tips voor het maken van de carrot cake roll:

  • Zorg ervoor dat de wortel heel fijn geraspt is, hij rolt minder gemakkelijk op als er grote stukken in zitten.
  • Rol hem direct op met een stuk bakpapier ertussen na het bakken, dan scheurt hij minder snel bij het opnieuw oprollen met de roomkaas.
  • De cake moet volledig zijn afgekoeld, voordat je de vulling erin doet. Anders smelt de vulling, trekt in de cake of loopt eruit.
  • Doe er niet teveel roomkaas in, dan scheurt hij ook.

INGREDIËNTEN & ZO MAAK JE HET

carrot cake roll

CARROT CAKE ROLL

Benodigdheden: mixer, bakplaat en bakpapier.
Recept afdrukken Pin recept
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

Voor de cake:

  • 100 gram bloem
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • mespunt zout
  • 3 eieren
  • 110 gram kristalsuiker
  • 2 eetlepels olie
  • 250 gram geraspte wortel

Voor de roomkaasvulling:

  • 300 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 1 theelepel vanille-essence (of zaadjes van een halve vanillepeul)
  • 60 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 20 milliliter citroensap

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en bekleedt de bakplaat met bakpapier.
  • Zeef de bloem en voeg de kaneel, bakpoeder en zout toe.
  • Mix de eieren met de suiker tot het dik en schuimig wordt. Voeg de olie en geraspte wortel toe en spatel daarna de bloem erdoorheen.
  • Giet het over de bakplaat tot een dikte van ongeveer anderhalf centimeter. Bak het in de oven voor 15 tot 20 minuten.
  • Leg de cake op een vlak oppervlakte, draai hem om en verwijder het bakpapier. Leg er een vel schoon bakpapier op en rol de cake op met het bakpapier ertussen (plakt het niet aan elkaar). Laat hem afkoelen.
  • Mix de roomkaas, vanille, boter, citroen en poedersuiker. Ontrol de cake, smeer de roomkaasvulling erop en rol hem weer op. Bestrooi met een beetje poedersuiker.

carrot cake roll

carrot cake roll


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor meer recepten naar de receptenindex!

cakeroomkaaswortel

Related Posts

Yoghurtcake met blauwe bessen en citroen
Yoghurtcake met blauwe bessen en citroen
Romige thaise soep met wortel en zoete aardappel
Romige thaise soep met wortel en zoete aardappel
Pepernotencake
Pepernotencake
Kokoscake
Kokoscake

Berichtnavigatie

Bon Bon Bloc brownies met kokos
IJsthee voor de zomerse dagen

16 comments

  1. Beau Bewust schreef:
    10 juli 2017 om 10:36

    Dit ziet er echt overheerlijk uit zeg! 🙂

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      10 juli 2017 om 22:39

      Bedankt!

      Beantwoorden
  2. Loes schreef:
    10 juli 2017 om 10:47

    Ik ben dol op carrot cake, dus dit klinkt echt heerlijk! Ziet er ook heel mooi en lekker uit.

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      10 juli 2017 om 22:39

      Dankjewel!

      Beantwoorden
  3. Krystle/Batboy schreef:
    10 juli 2017 om 10:48

    Ziet er lekker uit

    Beantwoorden
  4. Jamey schreef:
    10 juli 2017 om 11:17

    Ooh dat ziet er echt heel erg lekker uit zeg! Ik ben benieuwd hoe lekker het smaakt!

    Beantwoorden
  5. Blog & Beauty schreef:
    10 juli 2017 om 14:03

    Dat ziet er echt lekker uit zeg, lekkerder dan ik uit de titelnaam zou verwachten.

    Beantwoorden
  6. nicole schreef:
    10 juli 2017 om 14:07

    Ik ben dol op cakerollen! Is deze nou ook gezond, omdat er groente in zit?

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      10 juli 2017 om 22:38

      Ik vind wel dat hij gezond is;). Maar nee, eigenlijk helemaal niet, maar we kunnen wel net alsof doen natuurlijk met die wortelen die erin gaan.

      Beantwoorden
  7. Eef schreef:
    10 juli 2017 om 14:16

    Dit ziet er heerlijk uit! Carrot cake in combinatie met een cake roll: verrukkelijk!

    Beantwoorden
  8. Annelies schreef:
    10 juli 2017 om 18:35

    Het ziet er heerlijk uit! En ook wel praktisch! Op deze manier kun je kleinere porties maken en dan kun je gewoon nog een tweede nemen 😉

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      10 juli 2017 om 22:37

      Altijd een tweede nemen;)

      Beantwoorden
  9. Anne-Marie schreef:
    10 juli 2017 om 20:55

    Wat een geniaal idee! Lekkerrrrr

    Beantwoorden
  10. Susan | susanblogt schreef:
    11 juli 2017 om 10:46

    Hij zíet er lekker uit… Maar helaas vind ik wortels niet te eten hahaha. Mijn moeder daarentegen vindt ze wel lekker, misschien maar eens als verrassing voor haar maken haha

    Beantwoorden
  11. Gabriëlle schreef:
    11 juli 2017 om 13:49

    Wat lekker! Ik ben gek op carrot cake en ik denk dat ik dit ook heerlijk vind. Ik ga het recept zeker proberen deze zomer 😉

    Beantwoorden
  12. Lara schreef:
    11 juli 2017 om 13:57

    Carrot cake is niet mijn favoriet, maar het ziet er wel echt lekker uit!

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Oosterse kip met rijst
Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook
Frikandellentaart
Peposo - Italiaanse runderstoofpot

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
© 2021 | Volg de kruimels - All rights reserved