Follow:
Cakes, Recepten, Zoet

Cakerol met sinaasappel curd en room

cakerol met sinaasappel curd en room

Een tijdje geleden had ik sinaasappel curd gemaakt (klik hier voor het recept) en dat vond ik zo lekker, dat ik het nu alweer heb gemaakt voor de vulling van de cakerol met sinaasappel. Neem daarnaast nog wat roomkaas en slagroom en de vulling is helemaal perfect.

cakerol met sinaasappel curd en room

CAKEROL MET SINAASAPPEL CURD EN ROOM

Ik maakte deze cakerol voor een etentje met mijn familie. Ik zocht eigenlijk gewoon een excuus om nog een keer sinaasappel curd te maken, want dat vond ik zo lekker, en ik zag dat ik alles in huis had om een cakerol te maken. Keuze was toen natuurlijk snel gemaakt.

Deze cakerol heb ik gemaakt met een biscuit. Je kunt ook een recept gebruiken voor een gewone cake, maar ik vind die altijd erg zwaar en te compact voor een cakerol. Een biscuit is veel luchtiger, want er wordt geen boter gebruikt, en je kunt hem gemakkelijker rollen, zonder dat de cake gaat breken bij het rollen. Daarnaast komt de vulling beter naar voren, want hij is wat minder aanwezig qua smaak. De vulling bestaat uit sinaasappel curd en daarnaast nog slagroom en roomkaas. De combinatie van het zoete van de sinaasappel curd, met de roomkaas en slagroom is echt zo goed. Hiervan wil je blijven eten en dat wilde m’n moeder het liefste doen haha, blijven eten. Zo lekker vond ze hem. Ik denk dat ik hem dit weekend weer moet maken.

De cakerol kun je ongeveer twee dagen bewaren, afgedekt en in de koelkast. Hij is het lekkerste als je hem direct opeet en dat is ook helemaal niet moeilijk, zo lekker.

Nog een paar tips voor het maken van de cakerol:

 • Je eiwitten moeten goed opgeklopt zijn, zover dat er pieken blijven staan en je de kom op de kop kunt houden, zonder dat het eruit valt.
 • Spatel de roomkaas door de slagroom, anders kan het heel vloeibaar worden.
 • Stop er niet teveel vulling tussen, ook al is dat heel verleidelijk. De cake wil dan niet meer mooi rollen en de vulling druk je eruit.

Voor deze cakerol heb je één hoeveelheid sinaasappel curd nodig. Klik hier voor het recept.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

CAKEROL MET SINAASAPPEL CURD EN ROOM

Recept voor een cakerol van biscuit met een vulling van sinaasappelcurd en room.
Aantal 8 personen

Ingrediënten

 • 3 eieren
 • 200 gram kristalsuiker
 • 1 theelepel maïzena (gezeefd)
 • 75 gram bloem (gezeefd)
 • 200 milliliter slagroom
 • suiker
 • 100 gram roomkaas
 • 1 hoeveelheid sinaasappel curd (zie website voor recept)

Bereidingswijze

 1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
 2. Splits de eieren. Klop de eidooiers au-bain-marie luchtig met de helft van de suiker. Blijf kloppen tot de suiker is opgelost, de eidooiers lichtgeel zijn geworden en het mengsel lobbig is.
 3. Klop de eiwitten in een vetvrije kom op, met de andere helft van de suiker en de maïzena. De eiwitten zijn klaar als het mengsel glanzend is en er pieken op blijven staan.
 4. Spatel één lepel van het eiwit bij de eidooiers. Voeg dan de helft van de eidooiers bij de eiwitten en spatel het voorzichtig door. Doe daarna hetzelfde met de andere helft.
 5. Spatel de bloem bij het mengsel. Doe dit in drie delen en voorzichtig, je wilt het lucht er niet uitkloppen.
 6. Vul een spuitzak met het mengsel en spuit dit op het bakpapier in een rechthoekige vorm (ongeveer 20 bij 30 centimeter). Je kunt dit ook doen met een spatel en dan voorzichtig uitsmeren.
 7. Zet de cake in de oven voor 12 minuten. Haal het uit de oven en laat goed afkoelen.
 8. Klop ondertussen de slagroom stijf met de suiker. Klop daarna de roomkaas los en spatel dit door de slagroom.
 9. Keer de cake om en bestrijk het met de sinaasappel curd en het roommengsel. Begin met rollen aan de lange kant.
 10. Strooi nog wat poedersuiker over de cakerol en decoreer eventueel met wat sinaasappel.

cakerol met sinaasappel curd en room


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met mij op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Share on
Previous Post Next Post

14 Comments

 • Reply Carlijn

  Wauw, dat ziet er heerlijk uit! Ik moet binnenkort een toetje verzorgen op een feestje, dus dit is een top-idee!

  10 mei 2017 at 13:43
 • Reply Astrid

  Ooh dat ziet er echt zalig uit zeg… Kan me voorstellen dat je moeder er maar van wilde blijven eten haha.

  10 mei 2017 at 14:03
 • Reply Sandra

  Wat een heerlijk recept! Ik maak voor mezelf nooit zoetigheid, maar als ik weer eens eters krijg, ga ik deze op tafel zetten. 🙂

  10 mei 2017 at 14:14
 • Reply Monique

  Oeeh wat lijkt mij dit lekker! Gelijk opgeslagen 🙂

  10 mei 2017 at 14:18
 • Reply Irene

  Ziet er fantastisch uit! Kan me voorstellen dat je dit graag nog een keer maakt!

  10 mei 2017 at 15:31
 • Reply Mama Naturelli

  Oh wat ziet dat er heerlijk uit, nu heb ik zin in cake,haha!

  10 mei 2017 at 17:31
 • Reply kim

  Woooaahh dit ziet er echt TE lekker uit!! Krijg er honger van!!!!

  10 mei 2017 at 18:37
 • Reply Romee

  Hoewel het niet helemaal mijn smaak is ziet het er wel prachtig en yummie uit!!

  11 mei 2017 at 09:11
 • Reply Madelon

  Deze sla ik op! Lijkt me heerlijk!! Krijg er al meteen trek van haha

  11 mei 2017 at 21:42
 • Reply Jannike

  Dit ziet er zo lekker uit! Ik heb nu gelijk zin in cake!

  14 mei 2017 at 12:32
 • Reply Karen

  Woow zie er geweldig uit, zou ik binnekort samen met mijn verloofde ook wel eens willen doen. Ik blijf je volgen,

  Alvast dank vor de inspiratie !

  groetjes

  Karen

  15 mei 2017 at 09:18
 • Reply Rowan

  Wat een heerlijk recept! Lekker fris, ideaal voor dit seizoen!

  19 mei 2017 at 13:02
 • Reply Lianne

  Hoeveel slagroom heb je voor dit recept gebruikt?

  25 september 2017 at 10:38
  • Reply Danella

   Oh wat onnozel, nooit gezien dat ik dat niet heb genoteerd. Moest even m’n boekje erbij pakken, maar heb het gevonden haha. Het is 200 milliliter en dat meng je weer met de roomkaas. Het is waarschijnlijk wel wat teveel, maar dat ligt heel erg aan de lengte van je rol en hoeveel je er in wilt doen. Zou er niet teveel in doen, want dan wordt het rollen wel wat moeilijker (maar dat weet je waarschijnlijk zelf ook wel haha).

   Bedankt in ieder geval!

   26 september 2017 at 00:42

  Leave a Reply