Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Cake invriezen
Bak- & kooktips

Cake invriezen

22 januari 202216 februari 2022 Leave a comment

Alle informatie over cake invriezen.

Een cake invriezen is een eenvoudige manier om een cake lang te kunnen bewaren.

Hoe cake invriezen?

Wanneer je een lekkere cake hebt gebakken, wil daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Een zelfgebakken cake kun je ongeveer een paar dagen bewaren, daarna wordt de smaak al snel minder en wordt de cake droog.

Invriezen is de enige manier om een cake lang te kunnen bewaren. Een cake kun je niet in de koelkast bewaren, dan wordt de cake heel snel droog.

Verpak de cake in huishoudfolie/plasticfolie in, doe voor de zekerheid een dubbele laag, en leg de cake in de vriezer.

Hier lees je meer over het bewaren van een cake.

cake invriezen

Hoe lang in de vriezer?

Een ingevroren cake kun je ongeveer drie maanden bewaren in de koelkast.

Hoe lang duurt een cake ontdooien?

Het ontdooien van een gehele cake duurt ongeveer vier uren.

Heb je plakjes ingevroren? Haal de plakjes cake dan ongeveer een uur tot twee uur voor serveren uit de vriezer.

Cake invriezen: tips

Een cake, of plakjes cake, invriezen is niet alleen de beste manier om cake lang te kunnen bewaren, maar ook nog eens heel makkelijk.

Wanneer je een cake gaat invriezen is het belangrijk dat je de cake (of de plakjes cake) luchtdicht verpakt in huishoudfolie. Wanneer het niet helemaal luchtdicht is verpakt, is er een kans dat er vocht bij komt en dat er ijskristallen vormen in de cake. Wanneer je de cake dan gaat ontdooien, wordt het snel nat.

Nog een paar tips:

Laat de cake helemaal afkoelen voordat je de cake gaat invriezen.
Snijdt de cake alvast in plakjes (of in kleinere stukken), dan pak je uit de vriezer wat je nodig hebt. Een ontdooide cake kun je niet opnieuw invriezen.
Een cake met een topping of een vulling kun je meestal ook gewoon invriezen.
Een zelfgebakken cake kun je invriezen, maar ook een cake die je hebt gekocht in de supermarkt. Ideaal als je niet cake overhoudt en dit – logisch natuurlijk – niet wilt weggooien.

Hier vind je een heerlijk basisrecept voor cake.

Naar alle bak- & kooktips!

Related Posts

Cake bewaren
Cake bewaren
Tips voor het gourmetten
Tips voor het gourmetten
Cupcake tip: geen natte cupcakes meer!
Cupcake tip: geen natte cupcakes meer!
Zelf chocoladeletters versieren
Zelf chocoladeletters versieren

Berichtnavigatie

Tips voor het gourmetten
Cake bewaren

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Gestoomde bao buns
Graham crackers vervangen
Oosterse kip met rijst

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2022 | Volg de kruimels - All rights reserved