Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Cake met blauwe bessen en kardemom
Cakes

Cake met blauwe bessen en kardemom

26 februari 202130 januari 2023 Leave a comment

Super lekker – en eenvoudig – recept voor een cake met blauwe bessen, citroen en kardemom. Blauwe bessen en kardemom lijkt in eerste instantie misschien niet een goede combinatie, maar is het zeker wel.

Deze cake heb ik gemaakt met een beetje yoghurt, dat maakt de cake super fris en dit past perfect bij het fruit. Ik gebruik meestal een Griekse yoghurt.

Direct naar recept

Cake met blauwe bessen, citroen en kardemom

Kruiden en cake gaan altijd goed samen en dan nog wat blauwe bessen erbij…heerlijk! Ik vind een cake met blauwe bessen altijd zo mooi worden na het bakken door de kleuren die er ontstaan.

Deze cake is helemaal af als je er glazuur op doet, maar als je dat liever achterwege laat kan dat ook natuurlijk.

cake met blauwe bessen

Voor deze cake heb ik verse blauwe bessen gebruikt, maar je kunt ook prima blauwe bessen uit de diepvries gebruiken. Houdt er dan wel rekening mee dat de cake iets vochtiger wordt, omdat fruit uit de diepvries vaak wat meer vocht bevatten.

Heb je er last van dat al je blauwe bessen (of ander fruit) altijd naar beneden zakken in het beslag? Dan kan het helpen om ze van tevoren te bedekken met een laagje bloem. Doe de bessen in een schaaltje met een eetlepel bloem en schudt tot alle bessen bedekt zijn. Doe de bessen vervolgens in het beslag.

cake met blauwe bessen en kardemom

cake met yoghurt en blauwe bessen

Bewaar de cake in een luchtdichte doos. Je kunt een cake ongeveer een paar dagen bewaren, maar de eerste dag is die natuurlijk het lekkerste.

Tip: zorg ervoor dat je een dikke glazuur maakt, anders heb je kans dat er meer rondom je cake ligt dan erop. Wacht tot je cake helemaal is afgekoeld wanneer je de glazuur eroverheen giet. Wanneer je cake nog warm is, zal de glazuur smelten.

Ingrediënten en bereiden:

yoghurtcake met blauwe bessen

Cake met blauwe bessen

www.volgdekruimels.nl
5 van 3 stemmen
Recept afdrukken Pin recept
Je scherm blijft aan!
Voorbereiding 15 min
Bereiding 50 min
HOEVEELHEID: 1 cake

Equipment

  • Mixer
  • Cakevorm
  • Oven

Ingrediënten
  

  • 150 gram roomboter (ongezouten)
  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 gram patentbloem
  • 3 eieren
  • 100 ml yoghurt
  • 1 theelepel vanille-essence (of echte vanille, vanille-pasta)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1,5 theelepel gemalen koriander
  • 150 gram blauwe bessen

Voor de glazuur:

  • poedersuiker
  • citroensap

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Vet een cakevorm in.
  • Mix de roomboter met de suiker tot het luchtig en gemengd is.
  • Voeg de bloem, eieren, yoghurt, vanille-essence, bakpoeder en gemalen koriander toe en mix het tot het gemengd is. Stop direct met mixen wanneer het gemengd is.
  • Spatel vervolgens de blauwe bessen door het beslag.
  • Doe de beslag in de cakevorm en bak de cake af in ongeveer 50 tot 60 minuten. De cake is klaar wanneer een satéprikker er schoon uitkomt als je erin prikt.
  • Los de cake uit de vorm en laat helemaal afkoelen.
  • Maak de glazuur door poedersuiker en citroensap te mengen. Hoeveelheid kun je zelf bepalen, zorg er wel voor dat het niet te waterig is, want dan krijg je niet een mooie laag over je cake.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten!

Naar de receptenindex!

blauwe bessencakekorianderyoghurt

Related Posts

Ultieme chocolate chip cookies recept
Ultieme chocolate chip cookies recept
Gevulde eieren maken (klassiek)
Gevulde eieren maken (klassiek)
Fudge met rozenwater
Fudge met rozenwater
Oreo brownies
Oreo brownies

Berichtnavigatie

Appelcake met grappa
Gekleurde meringues

Geef een reactie! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Gestoomde bao buns
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Oosterse kip met rijst
Frikandellentaart
Graham crackers vervangen
Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved