Cake bewaren? Lees hier hoe je dat doet!
Heb je een lekkere cake gebakken en houd je een groot stuk over? Natuurlijk is het zonde om een stuk cake weg te gooien!
Cake bewaren: hoe doe je dat?
Een (zelfgebakken) cake kun je het beste in de vriezer bewaren, dan blijft de cake het langste goed. Het makkelijkste is om de cake eerst in plakjes te snijden en deze plakjes inpakken in huishoudfolie/plasticfolie. Dan haal je gewoon het aantal plakjes uit de vriezer die je nodig hebt.
Een cake kun je buiten de koelkast een paar dagen bewaren. Ook dan is het belangrijk om de cake luchtdicht in te pakken met huishoudfolie, of gebruik een bewaardoos.
Heb je zelf een cake gebakken? Laat de cake dan altijd helemaal afkoelen, voordat je deze in een bewaardoos doet of in plasticfolie verpakt. Anders ontstaat er condens aan de binnenzijde, en kan de cake vochtig worden.
Hier lees je meer over het invriezen van een cake.
Cake bewaren in de koelkast?
Het is geen goed idee om een cake te bewaren in de koelkast. De cake wordt ontzettend snel droog en is dan echt niet meer lekker.
Bewaar dus altijd buiten de koelkast of in de vriezer als je een cake langer wilt bewaren.
Hoe lang een cake bewaren?
Een zelfgebakken cake kun je een paar dagen bewaren, mits je het luchtdicht in plasticfolie verpakt of in een bewaardoos doet. Na een paar dagen wordt de structuur van de cake droger en je merkt vaak ook een verschil in smaak.
Een gekochte cake kun je vaak wat langer bewaren. Er is wel een verschil tussen een cake van de bakker of een cake die je in het koekjesschap van een supermarkt kan vinden. Die van de bakker kun je namelijk korter bewaren, dat komt omdat er minder conserveringsmiddelen in zitten.
Ga je de cake invriezen. Dan kun je de cake ongeveer drie maanden bewaren.