Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • Bakvragen
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • Bakvragen
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Cacio e pepe – Pasta met pecorino en peper
Hartig

Cacio e pepe – Pasta met pecorino en peper

9 maart 202028 januari 2023 Leave a comment

Pasta. Pecorino Romano. Peper. Olijfolie. Vier ingrediënten en dat is al genoeg voor deze heerlijke cacio e pepe. Het lijkt misschien heel weinig, maar meer heb je echt niet nodig. Serveer het bijvoorbeeld met een salade met rucola, tomaten en mozzarella.

Direct naar recept

Cacio e pepe

De Italiaanse keuken is mijn favoriete keuken. Ik vind echt bijna alles lekker. Eén van de kenmerken van deze keuken is dat het simpel en smaakvol is. Niet teveel gedoe, maar wel met goede kwaliteit ingrediënten. Net als deze pasta: cacio e pepe. Het enige wat je nodig hebt is Pecorino (of een andere Italiaanse harde kaas), verse peper, olijfolie en pasta.

cacio e pepe

Cacio e pepe is een oeroud Romeins gerecht. Officieel wordt het gegeten met Pecorino Romano en tonnarelli.

Pecorino is een harde Italiaanse kaas, gemaakt van schapenmelk. De naam komt van het Italiaanse woord voor schaap: pecora. Er bestaan verschillende soorten en Pecorino Romano is dan weer een kaasvariant uit de gebieden Lazio en Sardinië. Deze soort is zeer hard en zoutig, dit komt doordat de kazen gewassen worden met zeewater. Het is daarom vaak ook niet nodig om nog extra zout toe te voegen aan dit gerecht.

De echte Italianen zullen het niet met me eens zijn, sorry, maar dit gerecht kun je ook prima maken met een andere harde Italiaanse kaas zoals Parmezaanse kaas. Qua smaak is het wel iets anders, want dit is geen schapenkaas, maar het komt wel dicht in de buurt.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor tonnarelli. Deze pasta lijkt op spaghetti. Alleen is de vorm niet rond maar vierkant. Deze pastasoort is niet goed verkrijgbaar in Nederland, gebruik daarom gewoon spaghetti of linguini. Gebruik in ieder geval een lange variant pasta. Dus niet orecchiette of farfalle. Lange pasta is juist voor lichte sauzen en kun je zo mooi rond je vork draaien.

pasta met kaas en peper

Dit gerecht heb je echt in no time op je tafel staan. Het is niet echt geschikt om ver van tevoren klaar te maken. De kaas komt helemaal rondom de pasta en je kunt het niet goed opnieuw opwarmen. Helaas dus niet geschikt om restjes te bewaren, dus gewoon alles opeten.

Ingrediënten en bereiden:

pasta met peper en kaas

Cacio e pepe - Pasta met kaas en peper

www.volgdekruimels.nl
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken Pin recept
Je scherm blijft aan!
HOEVEELHEID: 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram spaghetti of linguini
  • 200 gram Pecorino Romano (of Parmezaanse kaas of Grano Padano)
  • 3-4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • snufje versgemalen peper

Instructies
 

  • Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Rasp de kaas.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan (of andere pan waar je gemakkelijk de pasta kunt omscheppen). Voeg de kaas toe en de versgemalen peper (naar smaak). Verhit op laag vuur tot de kaas is gesmolten. Voeg dan 4 eetlepels kookwater toe van de pasta.
  • Giet de pasta af en doe de pasta direct bij de kaas. Schep het om en serveer direct.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het mij weten!

cacio e pepe pasta met kaas en peper

Naar de receptenindex!

cacio e pepeitaliaanspecorinopeper

Related Posts

Pompoensoep met appel en kikkererwten
Pompoensoep met appel en kikkererwten
Ultieme chocolate chip cookies recept
Ultieme chocolate chip cookies recept
Gevulde eieren maken (klassiek)
Gevulde eieren maken (klassiek)
Fudge met rozenwater
Fudge met rozenwater

Berichtnavigatie

Naanbrood met knoflook
Kaaskroketjes met cheddar

Geef een reactie! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Populair

Gestoomde bao buns
Kinder Bueno tiramisu
Beste tiramisu recept (klassiek)
Oosterse kip met rijst
Gevulde eieren maken (klassiek)
Christmas trifle

Nieuwsbrief

Handig om te weten

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved