Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Brownies met walnoten
Plaatkoek, brownies & repen

Brownies met walnoten

17 maart 201713 oktober 2017 4 comments

Een kleine twee weken geleden postte ik al een recept voor brownies, maar ik heb er alweer eentje! Dit keer een recept voor brownies met walnoten, gemaakt met pure chocolade en stukjes witte chocolade. Zo, zo, zo, zo, zóóóóó lekker!

brownies met walnoten

BROWNIES MET WALNOTEN

Er zijn een paar dingen waar je me altijd voor mag wakker maken ’s nachts en brownies is daar één van. Ik vind het echt zo ontzettend lekker.

Laatst maakte ik al brownies met de roze Tony’s Chocolonely (klik hier voor het recept) en die waren echt te snel op. Toen Jeanine en ik in de supermarkt stonden om te bedenken wat we gingen bakken die avond, was de keuze heel snel gemaakt: brownies! Maar dit keer wel met walnoten, want dat vind Jeanine heel erg lekker. Voor mij doen we er nog wat witte chocolade stukjes in.

De combinatie van walnoten en chocolade is een echte klassieker, zeker in brownies. De witte chocoladestukjes zijn een zoete tegenhanger van de noten en het bittere van de pure chocolade. Ik gebruik zelf het liefste basterdsuiker in deze brownies, want die maakt het allemaal wat zachter. Je zou ook donkere basterdsuiker kunnen gebruiken, in plaats van de lichte, dan krijg je nog een beetje meer een karamelsmaak aan je brownies. Het wordt dan ook iets vochtiger, dus het kan zijn dat de baktijd hierdoor wordt beïnvloedt.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE DE BROWNIES MET WALNOTEN

brownies met walnoten

BROWNIES MET WALNOTEN

www.volgdekruimels.nl

Recept voor brownies met walnoten en witte chocoladestukjes.
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken Pin recept
HOEVEELHEID 16 stukjes

Ingrediënten
  

  • 115 gram boter
  • 150 gram pure chocolade
  • 300 gram lichte basterdsuiker
  • mespunt zout
  • 2 eieren
  • 115 gram bloem
  • 2 eetlepels cacao
  • 75 gram walnoten in stukjes gehakt
  • 100 gram witte chocolade in stukjes gehakt
  • 25 gram walnoten grote stukken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier. Hak 75 gram walnoten en de witte chocolade in grove stukjes.
  • Smelt de boter en de melkchocolade au-bain-marie en laat het daarna afkoelen.
  • Voeg de suiker en zout toe aan de gesmolten boter en chocolade. Voeg daarna één voor één de eieren al roerend toe.
  • Spatel de bloem en cacao door het mengsel en voeg de stukken witte chocolade en de walnoten toe.
  • Giet het mengsel in de bakvorm en strijk het een beetje glad. Doe de overige 25 gram walnoten op de bovenkant van de brownie, druk het lichtjes aan.
  • Bak de brownie gaar in de voorverwarmde oven in ongeveer 35 minuten. De randjes zijn hard geworden en de binnenkant is nog een beetje zacht.
  • Laat het goed afkoelen en snijdt het daarna in vierkantjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten!!

brownies met walnoten

brownies met walnoten

brownies met walnoten

BROWNIES MET WALNOTEN

www.volgdekruimels.nl

Recept voor brownies met walnoten en witte chocoladestukjes.
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken Pin recept
HOEVEELHEID 16 stukjes

Ingrediënten
  

  • 115 gram boter
  • 150 gram pure chocolade
  • 300 gram lichte basterdsuiker
  • mespunt zout
  • 2 eieren
  • 115 gram bloem
  • 2 eetlepels cacao
  • 75 gram walnoten in stukjes gehakt
  • 100 gram witte chocolade in stukjes gehakt
  • 25 gram walnoten grote stukken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier. Hak 75 gram walnoten en de witte chocolade in grove stukjes.
  • Smelt de boter en de melkchocolade au-bain-marie en laat het daarna afkoelen.
  • Voeg de suiker en zout toe aan de gesmolten boter en chocolade. Voeg daarna één voor één de eieren al roerend toe.
  • Spatel de bloem en cacao door het mengsel en voeg de stukken witte chocolade en de walnoten toe.
  • Giet het mengsel in de bakvorm en strijk het een beetje glad. Doe de overige 25 gram walnoten op de bovenkant van de brownie, druk het lichtjes aan.
  • Bak de brownie gaar in de voorverwarmde oven in ongeveer 35 minuten. De randjes zijn hard geworden en de binnenkant is nog een beetje zacht.
  • Laat het goed afkoelen en snijdt het daarna in vierkantjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten!!

 

brownies met walnoten

BROWNIES MET WALNOTEN

www.volgdekruimels.nl

Recept voor brownies met walnoten en witte chocoladestukjes.
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken Pin recept
HOEVEELHEID 16 stukjes

Ingrediënten
  

  • 115 gram boter
  • 150 gram pure chocolade
  • 300 gram lichte basterdsuiker
  • mespunt zout
  • 2 eieren
  • 115 gram bloem
  • 2 eetlepels cacao
  • 75 gram walnoten in stukjes gehakt
  • 100 gram witte chocolade in stukjes gehakt
  • 25 gram walnoten grote stukken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier. Hak 75 gram walnoten en de witte chocolade in grove stukjes.
  • Smelt de boter en de melkchocolade au-bain-marie en laat het daarna afkoelen.
  • Voeg de suiker en zout toe aan de gesmolten boter en chocolade. Voeg daarna één voor één de eieren al roerend toe.
  • Spatel de bloem en cacao door het mengsel en voeg de stukken witte chocolade en de walnoten toe.
  • Giet het mengsel in de bakvorm en strijk het een beetje glad. Doe de overige 25 gram walnoten op de bovenkant van de brownie, druk het lichtjes aan.
  • Bak de brownie gaar in de voorverwarmde oven in ongeveer 35 minuten. De randjes zijn hard geworden en de binnenkant is nog een beetje zacht.
  • Laat het goed afkoelen en snijdt het daarna in vierkantjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten!!
brownieswalnoten

Related Posts

KFC: Korean Fried Chicken
KFC: Korean Fried Chicken
Vietnamese loempia’s
Vietnamese loempia’s
Nutella brownies
Nutella brownies
Pistachepasta maken
Pistachepasta maken

Berichtnavigatie

Brownies met roze Tony’s Chocolonely
Cheesecake met limoen, kokos en frambozensaus

4 comments

  1. Kim schreef:
    17 maart 2017 om 11:07

    Deze zien er ook weer super lekker uit. Ik wilde die met tony ook nog maken, maar nog niet gedaan.

    Beantwoorden
  2. Loes schreef:
    17 maart 2017 om 11:07

    Mijn mond gaat er van wateren, dit klinkt super lekker!

    Beantwoorden
  3. Lianne schreef:
    19 april 2017 om 23:00

    Oh dit klinkt echt zo mega lekker! Zou zelfs nu wel een stukje lusten. 😉

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      19 april 2017 om 23:25

      Ik ook nu wel, haha!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Gestoomde bao buns
Oosterse kip met rijst
Graham crackers vervangen

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2022 | Volg de kruimels - All rights reserved