Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Brownies met walnoten
Plaatkoek, brownies & repen

Brownies met walnoten

4 september 202225 januari 2023 4 comments

Eenvoudig en lekker recept voor het maken van brownies met walnoten.

Brownies zijn toch altijd goed? En je hebt super veel variaties. Dit keer een recept voor het maken van een brownie met walnoten: een super lekkere combinatie!

Direct naar recept

Brownies met walnoten

De perfecte brownies zijn lekker smeuïg aan de binnenkant, hebben een crunchy buitenkant en zitten vol met chocolade. De walnoten zorgen nog voor een beetje knapperigheid.

Deze brownies met walnoten:

hebben die lekkere ooey-gooey zachte structuur.
zitten vol met chocolade en walnoten.
perfect als dessert, tussendoortje, gewoon omdat het lekker is.
kun je in kleine of juist in grote stukjes snijden.

brownies met walnoten

Welke ingrediënten voor brownies met walnoten?

Deze lekkere fudgy brownies maak je super snel, en je hebt geen mixer nodig. Het enige nadeel aan het maken van brownies, is dat je na het bakken niet meteen kunt beginnen met eten. Brownies zijn altijd het lekkerste wanneer ze goed zijn afgekoeld en dat duurt wel even. Ik vind ze eigenlijk de dag na het bakken het lekkerste, maar zoveel geduld heb ik niet altijd.

Dit zijn alle ingrediënten voor de walnotenbrownies:

Walnoten: geen brownies met walnoten, zonder walnoten natuurlijk. Je vind ongezouten walnoten meestal bij de bakproducten.
Chocolade: in de brownies gebruik ik pure chocolade en daarnaast nog stukjes witte chocolade (of ook nog wat stukjes melkchocolade, gewoon wat je hebt).
Basterdsuiker: ik gebruikte voor deze brownies lichtbruine basterdsuiker.
Eieren: er gaan twee middelgrote eieren in.
Cacaopoeder: voor dat beetje extra chocolade.
Zout: in veel zoete baksels zit zout voor de balans tussen de smaken.
Roomboter: gebruik hiervoor ongezouten roomboter.
Bloem: ik gebruik altijd patentbloem. Gebruik geen zelfrijzend bakmeel of tarwebloem.

Brownies die gemaakt worden met gesmolten chocolade worden altijd lekker smeuïg. Sommige recepten gebruiken alleen cacaopoeder, maar dan krijg je niet hetzelfde resultaat als met gesmolten chocolade.

brownies walnoten

Heb je nog tips voor het maken?

Zeker, heb ik nog wel wat tips voor het maken van de lekkerste brownies!

Voor de brownies gebruik ik altijd een metalen bakvorm. Deze geleidt de warmte goed, en dan krijg je van die lekkere krokante randjes. Je kunt ook een glazen- of keramische bakvorm gebruiken, maar die worden iets minder snel warm. De baktijd is in deze bakvormen vaak iets langer.
Voor het maken van de brownies met walnoten heb je geen mixer nodig. Mix alle ingrediënten door elkaar met een spatel.
Zorg dat de oven goed is voorverwarmd. De baktijd zal anders zijn met een niet voorverwarmde oven.
Laat de gesmolten boter en chocolade eerst even afkoelen voordat je de andere ingrediënten erin doet. Wanneer het te warm is, stollen de eieren meteen en heb je een brownie met stukjes ei erin.
Bak de brownie met walnoten niet te lang. Droge brownies zijn echt zonde. De randen moeten een beetje hard zijn en de binnenkant nog echt zacht. Dan krijg je die lekkere smeuïge brownies.

Bewaren

Brownies kun je het beste luchtdicht bewaren, bijvoorbeeld in een vershoudbakje of een ziplockzakje. Je hoeft ze niet in de koelkast te doen, maar leg ze niet op een al te warme plaats (te dicht bij het fornuis of in de zon).

Je kunt de brownies met walnoten ongeveer een week bewaren. Heb je dan nog over? Vries de brownies dan in, dan blijven ze nog een paar maanden goed. Ik snijd de brownie altijd in kleine blokjes en vries ze dan in, dan kun je een aantal stukjes brownie uit de vriezer halen.

walnoten brownies

Brownies met walnoten

www.volgdekruimels.nl
Super lekker recept voor brownies met walnoten. Als je wilt kun je er ook nog stukjes witte- en melkchocolade aan toevoegen.
4.63 van 8 stemmen
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereiding 5 min
Bereiding 45 min
Totaal 50 min
HOEVEELHEID: 16 stukjes

Equipment

  • 1 Bakblik
  • 1 Beslagkom
  • 1 Pan

Ingrediënten
  

  • 115 gram boter
  • 150 gram pure chocolade (in stukjes gehakt)
  • 300 gram lichte basterdsuiker
  • mespunt zout
  • 2 eieren
  • 115 gram bloem
  • 2 eetlepels cacao
  • 60 gram walnoten (in stukjes gehakt)
  • 100 gram witte chocolade (in stukjes gehakt)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier. Hak 75 gram walnoten en de witte chocolade in grove stukjes.
  • Smelt de boter en de melkchocolade in een pannetje (op zacht vuur, af en toe roeren) en laat het daarna afkoelen.
  • Voeg de suiker en zout toe aan de gesmolten boter en chocolade en mix tot gemengd. Voeg daarna één voor één de eieren al roerend toe.
  • Spatel de bloem en cacao door het mengsel en voeg de stukken witte chocolade en de walnoten toe.
  • Giet het mengsel in de bakvorm en strijk het een beetje glad.
  • Bak de brownie gaar in de voorverwarmde oven in ongeveer 35 minuten. De randjes zijn hard geworden en de binnenkant is nog een beetje zacht.
  • Laat het goed afkoelen en snijdt het daarna in vierkantjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten!

Naar de receptenindex!

brownieswalnoten

Related Posts

Kinder Bueno tiramisu
Kinder Bueno tiramisu
Stoofvlees met bier
Stoofvlees met bier
Pasta met ricotta en tomaat
Pasta met ricotta en tomaat
Frambozencurd
Frambozencurd

Berichtnavigatie

Pandan fudge met kokos
Bladerdeegkerstboom

4 comments

  1. Kim schreef:
    17 maart 2017 om 11:07

    Deze zien er ook weer super lekker uit. Ik wilde die met tony ook nog maken, maar nog niet gedaan.

    Beantwoorden
  2. Loes schreef:
    17 maart 2017 om 11:07

    Mijn mond gaat er van wateren, dit klinkt super lekker!

    Beantwoorden
  3. Lianne schreef:
    19 april 2017 om 23:00

    Oh dit klinkt echt zo mega lekker! Zou zelfs nu wel een stukje lusten. 😉

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      19 april 2017 om 23:25

      Ik ook nu wel, haha!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Gestoomde bao buns
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Oosterse kip met rijst

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved