Follow:
Hartig, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten vlees, Lunch, Recepten

Broodje pulled chicken

broodje pulled chicken

Pulled pork is één van mijn favoriete dingen om te eten, maar het is zo-veel werk. En daar heb ik niet altijd zin in, of tijd voor natuurlijk. Gelukkig is een broodje pulled chicken ook erg lekker en ook nog eens een stuk sneller klaar.

BROODJE PULLED CHICKEN

In sommige delen van Amerika kijken ze ons waarschijnlijk heel raar aan als we het hebben over pulled chicken. En ik denk ook niet dat dit gemaakt wordt tijdens de grote barbecue-wedstrijden, maar goed, dat maakt niet uit, want lekker is het wel! Het maken van pulled pork duurt een paar uur en alhoewel het de moeite altijd waard is, heb je niet altijd de mogelijkheid om dit te maken. Pulled chicken is dan een prima alternatief! En op een broodje met barbecuesaus al helemaal lekker.

broodje pulled chicken

Ik kook de kip eerst even gaar in kippenbouillon, dan in kleine stukjes pluizen en nog even verder garen in de saus. Kip kan snel droog worden en dat wil je natuurlijk liever niet, maar de saus zorgt er wel weer voor dat het heerlijk smeuïg wordt. De saus bestaat uit tomaten-, barbecuesaus, een klein beetje honing, worchestersaus en nog een beetje specerijen. De honing en barbecuesaus maken de saus lekker kleverig en dat past natuurlijk heel goed bij de pulled chicken. Dit keer hebben we een kaiserbroodje gebruikt, want die hadden we in de kast liggen, maar je kunt natuurlijk elk broodje gebruiken die je lekker vind. En we hebben ook nog hasselback potatoes (klik hier voor het recept) van zoete aardappelen gemaakt, past perfect erbij.

De pulled chicken kun je een paar dagen bewaren in de koelkast, afgesloten in een bakje of met vershoudfolie, en natuurlijk kun je het ook invriezen. Helemaal handig als je hem per portie gaat invriezen, dan kun je altijd heel snel een broodje pulled chicken maken.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

BROODJE PULLED CHICKEN

Recept voor heerlijke broodjes met pulled chicken.
Aantal 4 broodjes

Ingrediënten

 • 300 gram kipfilet of kippendij
 • 1 liter kippenbouillon
 • 1 paprika
 • 4 broodjes
 • 90 milliliter barbecuesaus
 • 60 milliliter tomato frito
 • 2 theelepel honing
 • 1 theelepel worchestersaus
 • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
 • 1/2 theelepel chili (vlokken of poeder)
 • zout en peper

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
 2. Kook de kip gaar in de kippenbouillon in ongeveer 15 minuten.
 3. Haal de kip uit de kippenbouillon (gooi dit niet weg) en pluis het uit (scheur in kleine stukjes).
 4. Bak de broodjes af en gril tegelijkertijd de paprika in de oven. De paprika is klaar als hij helemaal zacht is geworden en de schil bijna zwartgeblakerd is.
 5. Verwarm in een pan de barbecuesaus, tomato frito en 70 milliliter kippenbouillon. Voeg de kip toe en de honing, worchestersaus, gerookte paprikapoeder en de chilivlokken. Laat het sudderen op het vuur, zodat de saus wat kan inkoken.
 6. Breng op smaak met zout en peper.
 7. Snijdt de bosuitjes in ringen en haal het vel van de paprika af. Snijdt deze in stukken.
 8. Beleg de broodjes met gegrilde paprika, pulled chicken en garneer met bosuitjes. Doe er eventueel nog wat extra barbecuesaus over.

broodje pulled chicken


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

15 Comments

 • Reply Irina

  Hmm dit ziet er heerlijk uit! Ik ben gek op kip dus dit recept ga ik onthouden ^^

  3 mei 2017 at 20:40
 • Reply Frederique

  Ik heb dit nooit gegeten maar het ziet er erg lekker uit!

  3 mei 2017 at 21:04
 • Reply Eline

  Dat ziet er heel erg lekker uit!

  3 mei 2017 at 22:55
 • Reply Astrid

  Ik ben gek op kip! Veel lekkerder dan varkensvlees! Bedankt voor het delen!

  4 mei 2017 at 10:18
 • Reply Johanne

  Oh, deze bereidingswijze kende ik nog helemaal niet! Ik heb weleens pulled chicken gemaakt in mijn slowcooker, maar dit is op drukkere dagen natuurlijk ook heel fijn. Ik ga deze opslaan, heerlijk.

  4 mei 2017 at 11:53
  • Reply Danella

   Maken in een slowcooker lijkt me ook heerlijk! Ik heb helaas geen slowcooker, staat wel op mijn lijstje, maar zolang is deze methode ook wel handig ja (en snel).

   4 mei 2017 at 12:02
 • Reply Jessica

  Lijkt me heerlijk! Ik heb nog nooit kip gekookt in water, ik ga het snel eens proberen! 🙂

  4 mei 2017 at 12:51
 • Reply Laura

  Zelf ben ik sinds 63 dagen volledig veggie gegaan maar ik ga het recept toch maar opslaan.
  Mijn broertje zou dit namelijk waarschijnlijk wel heerlijk vinden! 😀

  4 mei 2017 at 13:32
 • Reply Laura | It's a Food Life

  Wat ontzettend lekker! Pulled Chicken staat al heel lang op mijn to-do lijstje dus ik ga dit recept zeker opslaan! Super handig trouwens dat je de hoeveelheden zo makkelijk aan kan passen.

  4 mei 2017 at 13:37
 • Reply Dianne

  mmm ziet er super uit!
  Had voor morgen nog geen inspiratie dus denk dat ik dat ga maken!
  Bedankt

  4 mei 2017 at 13:39
 • Reply Sarah

  Dat ziet er super lekker uit! Die hasselback potatoes moet ik ook eens proberen.

  4 mei 2017 at 21:18
 • Reply Tessa

  Dat ziet er lekker uit!

  16 juli 2017 at 23:15
 • Reply Wieteke

  Super lekker!!! Echt een heerlijk en eenvoudig recept. Handig dat je de aantallen kunt invullen, ik wil ze namelijk maken voor de hele vriendengroep ? Kan ik er dan ijsbergsla of kool onder doen (om de broodjes meer te vullen)? Wie heeft een goede tip?

  27 september 2017 at 12:10
  • Reply Danella

   Dankjewel! Denk dat beide keuzes, de ijsbergsla of kool, erg lekker erbij zijn. Je kunt ook een Amerikaanse coleslaw maken! Succes alvast:).

   27 september 2017 at 13:13
 • Reply Emmy

  Deze heb ik afgelopen zondag gemaakt voor gasten en iedereen wil er nog eens voor terugkomen. Nou ben ik de lulligste niet, dus heb ik je link maar meegegeven, kunnen ze zelf mensen verrassen 😉 Een dikke 10. Heerlijk!

  27 september 2017 at 14:12
 • Leave a Reply