Follow:
Brood & pizza, Feestdagen, Hartig, Pasen, Recepten

Brood met pesto swirl

brood met pesto

Afgelopen zondag gingen we barbecueën met mijn familie en ik maakte daarvoor twee broden. Een breekbrood met knoflook en cheddar en een brood met pesto erin. Beide heel geschikt voor bij de bbq, maar die laatste kun je ook zeker maken voor Pasen. Niet alleen omdat hij heel lekker is, maar ook omdat het brood er zo mooi uitziet als je hem opensnijdt.

brood met pesto swirl

BROOD MET PESTO SWIRL

Brood maken vind ik één van de leukste dingen om te bakken. Het geeft altijd zo’n goed gevoel als je het deeg aan het kneden bent en je dan uiteindelijk een heerlijk brood uit de oven haalt. Ik doe altijd een klein dansje als ik zie dat het deeg mooi is gerezen. En je kunt zoveel variëren met het bakken van brood. Dit keer maakte ik een brood gevuld met pesto. Hiervoor kun je natuurlijk zelf pesto maken, maar als je iets minder tijd hebt (of zin), dan is een goede pesto uit de supermarkt ook geen probleem.

maken van brood met pesto swirl

Belangrijk is dat je het deeg goed kneedt. Hiervoor moet je wel even de tijd nemen en het is even hard werken, maar hard werken wordt beloond. Het kneden zorgt er namelijk voor dat de gluten geactiveerd worden en zo krijg je een lekker luchtig brood. Kneed je niet, of niet genoeg, dan wordt het brood veel compacter en minder lekker.

Dit brood met pesto ziet er aan de buitenkant misschien niet heel spectaculair uit, maar des te leuker is de verrassing als je hem aansnijdt. Doordat je het deeg op een bepaalde manier rolt, snijdt, vlecht en in de bakvorm doet, krijg je een hele mooie draaivorm van pesto in het brood. Het zachte van het witbrood past heel goed bij het kruidige van de pesto, dat maakt het extra lekker.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

BROOD MET PESTO SWIRL

Recept voor een heerlijk brood met een swirl van pesto.
Aantal 1 brood

Ingrediënten

 • 250 gram bloem voor wit brood
 • 4 gram instant gist (of 8 gram verse gist)
 • mespunt zout
 • 175 milliliter lauwwarm water
 • 3 eetlepels groene pesto

Bereidingswijze

 1. Doe de bloem in een beslagkom en voeg het gist en de zout toe. Zorg er wel voor dat het zout en het gist elkaar niet raakt, dus het gist aan de ene kant en de zout aan de andere kant.
 2. Voeg langzaam water toe en kneed het door. Is het te droog, wat meer water, is het te nat, iets meer bloem.
 3. Kneedt het ongeveer tien minuten tot een soepel en elastisch deeg. Doe het in een kom met folie erover en laat 25 minuten rijzen op een warme plek.
 4. Haal het deeg eruit en kneedt een paar keer door, om alle lucht eruit te halen. Maak er een rol van en laat opnieuw 25 minuten rijzen.
 5. Druk het lucht er weer uit en rol het deeg uit tot een dunne lap. Smeer het in met pesto.
  maken brood met pesto swirl
 6. Rol het deeg op tot een lange rol. Snijdt de rol in de lengte doormidden en draai de open kanten naar boven. Knijp het begin van de twee helften aan elkaar en leg dan steeds één helft over de andere helft.
 7. Vet een bakvorm in en bekleed hem met bakpapier. Leg de vlecht van het brood in de bakvorm en laat het opnieuw rijzen, dit keer 45 tot 60 minuten.
 8. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 9. Bak het brood af in de voorverwarmde oven in 25 minuten.

brood met pesto

brood met pesto

Share on
Previous Post Next Post

12 Comments

 • Reply Joandi Loes Tholen

  Ik heb nog nooit zelf brood gemaakt. Ik vind het zelf ook gewoon vreselijk om met mijn handen in mijn eten te zitten. Ik eet letterlijk ALLES met mes en vork. Zelfs ribbetjes. En wat ik niet met mes en vork kan eten, eet ik simpelweg gewoon niet. MAAAAARRR voor dit recept zou ik het misschien zomaar toch eens proberen..

  16 april 2017 at 00:12
  • Reply Danella

   Ik herken dit echt heel goed! Ik eet ook alles met bestek, ben nooit zo’n fan van eten met je handen. Maar brood kneden vind ik wel altijd leuk om te doen, best apart als ik er zo over nadenk. Dus ik zou het gewoon een keertje proberen;).

   17 april 2017 at 21:01
 • Reply Johanne

  Jum! Ziet er goed uit. Mijn broden mislukken tot nu toe altijd, maar ik weet niet waarom. Heb je nog een gouden tip?

  Superoriginele blognaam heb je trouwens!

  16 april 2017 at 00:21
  • Reply Danella

   Ah wat jammer dat ze mislukken! Mijn tips zijn genoeg kneden, lang tijd geven om te rijzen op een warme plek en de gist en zout elkaar niet laten raken. Hopelijk lukt het je binnenkort wel een keer!

   17 april 2017 at 20:59
 • Reply Marloes

  Oh dit ziet er zo lekker uit! En het lijkt me ook niet zo moeilijk om te maken. Goed recept, misschien dat ik het binnenkort een keertje ga proberen 🙂

  16 april 2017 at 09:11
 • Reply Tiffany

  Ik ben niet zo goed met het bakken, maar dit ziet er lekker uit.

  16 april 2017 at 15:47
 • Reply Sandra

  Dat ziet er heerlijk uit! Ik ga het recept even opslaan! 🙂

  17 april 2017 at 18:52
  • Reply Danella

   Leuk!

   17 april 2017 at 20:20
 • Reply Kim Phi Luong

  Dit ziet er echt heerlijk uit zeg! Ik hou van pesto dus ik ga dit zeker uitproberen, yummie!

  18 april 2017 at 18:35
  • Reply Danella

   Dankjewel! Benieuwd wat je ervan vind!

   19 april 2017 at 16:41
 • Reply Ellen

  Het brood ziet er echt spannend uit. Hoe groot is je bakblik en hoelang zijn de “rollen” deeg?

  27 april 2017 at 10:58
  • Reply Danella

   Goeie vraag, ik zal dit er voortaan bijzetten. Mijn bakblik was 20 centimeter en de rollen waren ongeveer 30 centimeter. Ik leg de rollen er zigzaggend in.

   28 april 2017 at 14:52

  Leave a Reply