Bon Bon Bloc is één van mijn favoriete guilty pleasures en wat is nou beter om daar dan weer een brownie van te maken? En daarom heb ik een recept gemaakt voor Bon Bon Bloc brownies. Mmjammm!
BON BON BLOC BROWNIES MET KOKOS
Af en toe halen we Bon Bon Bloc in huis, met van die acties waarbij je er direct twee krijgt. Gevaarlijk om in huis te hebben en meestal duurt dat ook niet zo heel lang. Mijn favoriet is die met witte chocolade, maar dit keer heb ik die met melkchocolade gebruikt. Voor het chocolade, op chocolade op nog meer chocolade-effect. En om het helemaal af te maken, heb ik er ook nog geraspte kokos in gedaan. Het was al lekker, maar de kokos maakte het super lekker. Brownies en af en toe kom je een stukje Bon Bon Bloc tegen, heb er nu alweer zin in!
Ik heb voor dit recept 160 gram Bon Bon Bloc gebruikt. Eén reep is tweehonderd gram, dus heb je ook nog wat om te eten, terwijl je op die brownies aan het wachten bent.
Brownies maak ik altijd graag, maar het is altijd leuk om nieuwe dingen te proberen, zoals deze Bon Bon Bloc brownies. Ik maak m’n brownies meestal met melkchocolade, want ik vind die zachtere smaak lekkerder dan iets bittere pure chocolade. Maar dat is persoonlijke voorkeur natuurlijk en je kunt ook prima pure chocolade gebruiken.
Bekleed je vorm goed met bakpapier, want anders krijg je de brownie er niet meer zo goed uit. Wees voorzichtig als je de brownie uit de vorm wilt halen, terwijl hij nog heet is, want dan scheurt of breekt hij heel gemakkelijk.
INGREDIENTEN & ZO MAAK JE ZE
Bon Bon Bloc brownies
www.volgdekruimels.nlIngrediënten
- 120 gram ongezouten roomboter
- 100 gram melkchocolade (puur kan ook)
- 300 gram lichte basterdsuiker
- 2 eieren
- 110 gram bloem
- 100 gram geraspte kokos
- 6 eetlepels cacaopoeder
- mespunt zout
- 160 gram Bon Bon Bloc
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en bekleedt de bakvorm met bakpapier.
- Smelt de boter met de chocolade au-bain-marie. Laat het kort afkoelen en klop dan de twee eieren erdoorheen.
- Zeef de bloem en voeg het toe aan het chocolademengsel. Spatel het erdoorheen en voeg daarna de geraspte kokos (houdt tien gram over), cacaopoeder en zout toe, spatel opnieuw tot alles gemengd is.
- Snijdt de Bon Bon Bloc (houdt twee reepjes over) in kleine stukjes en spatel het door het mengsel.
- Doe het mengsel in de bakvorm en strijk het een beetje glad.
- Zet hem in de oven voor ongeveer 25 minuten. De brownies zijn klaar als de randjes een beetje hard zijn en de binnenkant nog een beetje zacht is. Laat het goed afkoelen en snijdt hem dan in vierkante stukjes.
Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!
Ga voor meer recepten naar de receptenindex!
zien er heerlijk uit, smakelijk
Ahh, dat ziet er heerlijk uit! Ik had laatst al koekjes gebakken, dus over een tijdje ga ik weer iets anders maken. Deze hou ik in gedachten!
Dankjewel! En koekjes zijn ook altijd lekker;).
Ohhhh yooooo, dit ziet er echt te lekker uit!! Wat een goed recept!
Dankjewel!
Dat ziet er echt superlekker uit! Ik ga het recept zeker een keer uitproberen.
Oh…dat ziet er lekker uit.
Dayum, wat ziet dit er lekker uit! Mijn tanden gaan er niet zo blij mee zijn denk ik… x A
Ziet er weer heerlijk uit! I love chocolate!!
OMG wat ziet dit er lekker uit zeg!! Bedankt voor het recept.
Hmm ziet er erg goed uit!
Jammmiee, chocolade ik ben er gek op. Precies de reden waarom ik het niet in huis haal 🙂 Die foto is natuurlijk om te smullen.
Wauw dat ziet er heerlijk uit! Ik houd het in mijn hoofd voor als ik een keer echt wil zondigen!
Ik ga dit binnekort maar eens maken, lijkt me heerlijk!