Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Bon Bon Bloc brownies met kokos
Plaatkoek, brownies & repen

Bon Bon Bloc brownies met kokos

7 juli 20179 oktober 2017 14 comments

Bon Bon Bloc is één van mijn favoriete guilty pleasures en wat is nou beter om daar dan weer een brownie van te maken? En daarom heb ik een recept gemaakt voor Bon Bon Bloc brownies. Mmjammm!

Bon Bon Bloc brownies

BON BON BLOC BROWNIES MET KOKOS

Af en toe halen we Bon Bon Bloc in huis, met van die acties waarbij je er direct twee krijgt. Gevaarlijk om in huis te hebben en meestal duurt dat ook niet zo heel lang. Mijn favoriet is die met witte chocolade, maar dit keer heb ik die met melkchocolade gebruikt. Voor het chocolade, op chocolade op nog meer chocolade-effect. En om het helemaal af te maken, heb ik er ook nog geraspte kokos in gedaan. Het was al lekker, maar de kokos maakte het super lekker. Brownies en af en toe kom je een stukje Bon Bon Bloc tegen, heb er nu alweer zin in!

Ik heb voor dit recept 160 gram Bon Bon Bloc gebruikt. Eén reep is tweehonderd gram, dus heb je ook nog wat om te eten, terwijl je op die brownies aan het wachten bent.

Brownies maak ik altijd graag, maar het is altijd leuk om nieuwe dingen te proberen, zoals deze Bon Bon Bloc brownies. Ik maak m’n brownies meestal met melkchocolade, want ik vind die zachtere smaak lekkerder dan iets bittere pure chocolade. Maar dat is persoonlijke voorkeur natuurlijk en je kunt ook prima pure chocolade gebruiken.

Bekleed je vorm goed met bakpapier, want anders krijg je de brownie er niet meer zo goed uit. Wees voorzichtig als je de brownie uit de vorm wilt halen, terwijl hij nog heet is, want dan scheurt of breekt hij heel gemakkelijk.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE ZE

Bon Bon Bloc brownies

Bon Bon Bloc brownies

www.volgdekruimels.nl
Benodigdheden: bakvorm en bakpapier.
4 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept
HOEVEELHEID: 16 vierkantjes (of 20 rechthoekjes)

Ingrediënten
  

  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram melkchocolade (puur kan ook)
  • 300 gram lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 110 gram bloem
  • 100 gram geraspte kokos
  • 6 eetlepels cacaopoeder
  • mespunt zout
  • 160 gram Bon Bon Bloc

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en bekleedt de bakvorm met bakpapier.
  • Smelt de boter met de chocolade au-bain-marie. Laat het kort afkoelen en klop dan de twee eieren erdoorheen.
  • Zeef de bloem en voeg het toe aan het chocolademengsel. Spatel het erdoorheen en voeg daarna de geraspte kokos (houdt tien gram over), cacaopoeder en zout toe, spatel opnieuw tot alles gemengd is.
  • Snijdt de Bon Bon Bloc (houdt twee reepjes over) in kleine stukjes en spatel het door het mengsel.
  • Doe het mengsel in de bakvorm en strijk het een beetje glad.
  • Zet hem in de oven voor ongeveer 25 minuten. De brownies zijn klaar als de randjes een beetje hard zijn en de binnenkant nog een beetje zacht is. Laat het goed afkoelen en snijdt hem dan in vierkante stukjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten!

Bon Bon Bloc brownies

Bon Bon Bloc brownies


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor meer recepten naar de receptenindex!

bon bon blocbrownieschocolade

Related Posts

Kinder Bueno tiramisu
Kinder Bueno tiramisu
Stoofvlees met bier
Stoofvlees met bier
Pasta met ricotta en tomaat
Pasta met ricotta en tomaat
Frambozencurd
Frambozencurd

Berichtnavigatie

Marshmallow botercrème
Carrot cake roll

14 comments

  1. Frieda schreef:
    7 juli 2017 om 16:37

    zien er heerlijk uit, smakelijk

    Beantwoorden
  2. Sofie schreef:
    7 juli 2017 om 16:38

    Ahh, dat ziet er heerlijk uit! Ik had laatst al koekjes gebakken, dus over een tijdje ga ik weer iets anders maken. Deze hou ik in gedachten!

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      8 juli 2017 om 12:00

      Dankjewel! En koekjes zijn ook altijd lekker;).

      Beantwoorden
  3. Daphne schreef:
    7 juli 2017 om 17:14

    Ohhhh yooooo, dit ziet er echt te lekker uit!! Wat een goed recept!

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      8 juli 2017 om 12:01

      Dankjewel!

      Beantwoorden
  4. Sangita schreef:
    7 juli 2017 om 17:19

    Dat ziet er echt superlekker uit! Ik ga het recept zeker een keer uitproberen.

    Beantwoorden
  5. Dhini schreef:
    7 juli 2017 om 17:59

    Oh…dat ziet er lekker uit.

    Beantwoorden
  6. About Fashion Life schreef:
    7 juli 2017 om 18:00

    Dayum, wat ziet dit er lekker uit! Mijn tanden gaan er niet zo blij mee zijn denk ik… x A

    Beantwoorden
  7. Frederique schreef:
    7 juli 2017 om 19:07

    Ziet er weer heerlijk uit! I love chocolate!!

    Beantwoorden
  8. claudia schreef:
    7 juli 2017 om 19:33

    OMG wat ziet dit er lekker uit zeg!! Bedankt voor het recept.

    Beantwoorden
  9. TypischKim schreef:
    7 juli 2017 om 19:37

    Hmm ziet er erg goed uit!

    Beantwoorden
  10. Willem Meester schreef:
    8 juli 2017 om 12:43

    Jammmiee, chocolade ik ben er gek op. Precies de reden waarom ik het niet in huis haal 🙂 Die foto is natuurlijk om te smullen.

    Beantwoorden
  11. Mariska schreef:
    8 juli 2017 om 15:19

    Wauw dat ziet er heerlijk uit! Ik houd het in mijn hoofd voor als ik een keer echt wil zondigen!

    Beantwoorden
  12. Esra schreef:
    8 juli 2017 om 19:38

    Ik ga dit binnekort maar eens maken, lijkt me heerlijk!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Gestoomde bao buns
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved