Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Boek: The Italian Bakery
Foodtalk

Boek: The Italian Bakery

8 juli 2022 Leave a comment

De nieuwste aanwinst in de collectie van De Zilveren Lepel: The Italian Bakery!

Je kunt nooit genoeg kook- en bakboeken hebben toch? Volgens dat principe leef ik in ieder wel . Ik heb de gehele collectie van De Zilveren Lepen, dus deze kon zeker niet ontbreken in mijn boekenkast.

the italian bakery

The Italian Bakery

In de collectie van De Zilveren Lepel mistte nog een bakboek en nu is die er! The Italian Bakery is het eerste boek dat zich helemaal richt op dolci, heerlijke bakrecepten.

Er staan ontzettend veel recepten in, vaak geïllustreerd met duidelijke stap-voor-stap foto’s. Wat erg prettig is, is dat er een aantal basisrecepten in staan, die je weer met elkaar kunt combineren.

En de foto’s! Zo mooi! Wanneer je door het boek bladert heb je meteen zin om te gaan bakken.

Wat staat er allemaal in?

The Italian Bakery begint met een paar ‘Getting Started’ hoofdstukken. Je krijgt informatie over keukenmachines, ingrediënten en verschillende kookmethodes. Daarna kun je je nog meer inlezen over de basistechnieken van patisserie en hoe je het mooiste resultaat krijgt.

Na deze – vrij uitgebreide – inleiding, komen de recepten:

Pastry
Sponge
Choux
Batter
Enriched dough
Chocolate
Meringue
Creams and mousses
Semifreddos
Icing and frosting

Elk hoofdstuk begint met een aantal basisrecepten. Na de basisrecepten komen de andere recepten binnen dat onderwerp.

In dit kookboek vind je uiteraard veel Italiaanse recepten, maar ook bakrecepten uit andere keukens. Denk aan het maken van croissants, meringues of pie. Het is dus echt een groot naslagwerk.

boek the italian bakery

Eén van de redenen waarom dit boek zo fijn is, is dat je bij elk basisrecept een duidelijke beschrijving krijgt met stap-voor-stap foto’s. Super handig om te zien hoe het recept er tijdens de verschillende stappen uit hoort te zien.

Aanrader?

Ja! Absoluut.

Het boek is geschikt voor de beginnende bakker, omdat er een duidelijke uitleg in staat met foto’s, maar ook voor de gevorderde bakker is het een mooi boek.

Waar kun je The Italian Bakery kopen?

The Italian Bakery kun je natuurlijk kopen bij bol.com, maar ga vooral naar je lokale boekhandel. Kun je direct even kijken bij alle andere mooie kook- en bakboeken. Het bakboek kost €45.

Dit is natuurlijk de Engelse editie, maar ik verwacht dat er nog wel een Nederlandse vertaling gaat komen.

Dit bakboek is onderdeel van de collectie van De Zilveren Lepel. Ook allemaal prachtige boeken over de Italiaanse keuken. Dit zijn ze allemaal:

De Zilveren Lepel
De vegetarische Zilveren Lepel
De klassieke Zilveren Lepel
De Zilveren Lepel voor kinderen
De Zilveren Lepel Napels en de Amalfikust
De Zilveren Lepel – Dolci (zoet)

Niet alle kookboeken van De Zilveren Lepel zijn meer verkrijgbaar, maar je vind ze nog wel eens bij de kringloop. Kijk daar zeker een keertje en twijfel dan niet, gewoon meenemen.

Naar alle kookboeken!

Related Posts

Boek: One Pan Perfect
Boek: One Pan Perfect
Boek: Franse taartjes, klein en groot
Boek: Franse taartjes, klein en groot
De mooiste kerstreclames van 2021!
De mooiste kerstreclames van 2021!
Tips voor het gourmetten
Tips voor het gourmetten

Berichtnavigatie

Boek: One Pan Perfect

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Gestoomde bao buns
Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Oosterse kip met rijst
Zelf bramenjam maken

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2022 | Volg de kruimels - All rights reserved