Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Boek: La Vita è Dolce
Foodtalk

Boek: La Vita è Dolce

5 november 202225 januari 2023 Leave a comment

De lekkerste recepten in het kookboek La Vita è Dolce van Letitia Clark. Lees er hier alles over!

Dit boek stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en nu staat het in mijn boekenkast!

la vita e dolci kookboek

La Vita è Dolce

La Vita è Dolce is geschreven door de Britse Letitia Clark die op Sardinië woont, beetje jaloers ben ik wel op haar.

Als je door het boek bladert, waan je je helemaal in een klein Italiaans dorpje op een terras met lekkere zoetigheden door de mooie foto’s van de recepten en het Italiaanse leven. In het boek staan niet alleen heerlijke recepten, die je allemaal wilt maken, maar Letitia Clark geeft ook meer informatie over de oorsprong van de gerechten.

Wat staat in La Vita è Dolci?

In dit bakboek draait het helemaal om de Italiaanse zoetigheden. Alhoewel Letitia Clarke op Sardinië woont, vind je er recepten uit de gehele Italiaanse keuken en dus niet alleen Sardijnse recepten.

Je vind er uiteraard de klassieke en traditionele recepten, bijvoorbeeld voor cantucci, ameretti en tiramisu. Of wat denk je van een romige panna cotta? Maar er zijn ook genoeg variaties en nieuwe invloeden te vinden. Zo ben ik nog heel erg benieuwd naar de pudding met Campari.

La Vita è Dolce is geschikt voor de beginnende en de gevorderde bakker. Er staan zoveel verschillende recepten in, dat je altijd wat lekkers vindt.

review la vita e dolci

De hoofdstukken

Het boek begint met de recepten en achterin het boek vind je dan nog een aantal basisrecepten, recepten voor jam en informatie over bakken, keukengerei en een Italiaanse woordenlijst. Als je een tijdje heb gebakken uit dit boek, weet je direct wat friabile, imburrare en pesante betekent.

De recepten zijn opgedeeld in de volgende hoofdstukken:

Koekjes – Biscotti
Krokante taarten – Crostate
Cakeachtige taarten – Torte
Lepeldesserts – Dolci al cucchiaio
Gegist en gebakken
Gelato
Cadeautjes

Kopen of niet?

Jaaaaa! Het is misschien een beetje eentonig in al mijn boekrecensies, maar ik word er gewoon – bijna altijd – enthousiast van.

Ik ben groot fan van de Italiaanse keuken en dus waarschijnlijk wel een beetje bevooroordeeld, maar dit boek is prachtig.

Het eerste recept wat ik eruit heb gemaakt, is een polentataart met gekonfijte mandarijn en venkelzaad. Deze cake – torte – trok me meteen aan door de combinatie van mandarijn en venkel. Ik had nog nooit venkel gebruikt in een cake en was erg verrast, super lekker! Dus ga je La Vita è Dolce kopen of heb je het boek al in huis? Maak dit recept (bladzijde 87) zeker!

la vita e dolci boek

Waar te koop?

La Vita è Dolce is natuurlijk te koop bij Bol.com, maar je kunt het bakboek ook kopen bij je lokale boekhandel (of daar bestellen).

Het boek kost €29,95.

Dit is het tweede boek van Letitia Clark. Haar eerste boek is Bitterzoete Honing: De smaken van de Sardinische Keuken.

Wil je nog meer Italiaanse bakrecepten? Bekijk dan eens The Italian Bakery!

Naar alle kookboeken!

Related Posts

Boek: Is dit een kookboek? van Heston Blumenthal
Boek: Is dit een kookboek? van Heston Blumenthal
Tips voor brownies: top 8!
Tips voor brownies: top 8!
Wat is ‘nduja?
Wat is ‘nduja?
Online vlees bestellen: tips
Online vlees bestellen: tips

Berichtnavigatie

The Streetfood Club Boek
Alle adventskalenders voor foodies

Geef een reactie! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Gestoomde bao buns
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Oosterse kip met rijst
Frikandellentaart
Graham crackers vervangen
Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved