Follow:
Plaatkoek, brownies & repen, Recepten, Zoet

Blondies met frambozen en witte chocolade

blondie met frambozen

Na een paar hartige recepten is het ook wel weer eens tijd voor een zoet recept. De hele tijd had ik al een idee om blondies met frambozen te maken. Dus een paar dagen geleden begon ik het recept uit te werken en na twee pogingen was het perfect.

GODDELIJKE BLONDIES MET FRAMBOZEN

Ik maak altijd alle recepten die ik bedenk thuis, soms meerdere keren totdat het perfect is. De eerste keer dat ik deze blondies maakte waren ze te nat, iets teveel frambozen had ik er toen in gedaan. De tweede keer heb ik de verhoudingen iets aangepast en wat minder frambozen erin gedaan. En dat hielp!

Probleem met deze blondies is dat je er niet van af kunt blijven.

blondies met frambozen, kokos en witte chocolade

Ik heb hiervoor frambozen uit de diepvries gebruikt. Verse frambozen zien er prachtig uit, maar zijn een stuk duurder. En uiteindelijk zie je het verschil niet, want in de oven worden ze zacht. Voor de smaak maakt het niet of je verse- of diepvriesframbozen gebruikt.

Wanneer je iets gaat bakken dan vind ik fruit uit de vriezer altijd prima. Zou je nou een no bake cheesecake maken of kwarktaart, dan gebruik ik altijd vers fruit, omdat dat een stuk mooier eruit ziet.

De frambozen hoeven niet eerst te ontdooien, je kunt ze gewoon bevroren in het beslag doen.

Frambozen en witte chocolade

Blondies worden vaak gemaakt met witte chocolade, heb ik ook gedaan dit keer. De combinatie van witte chocolade en frambozen is perfect. De kokos maakt het nog helemaal af.

blondie met witte chocolade

Bestrooi de blondie pas na het bakken met wat extra kokos. De kokos wordt bruin of verbrand in de oven en dat komt de smaak niet ten goede. Strooi de kokos direct na het bakken erover, dan plakt het een beetje vast.

Ingrediënten & bereidingswijze

Blondies met frambozen en witte chocolade

Aantal 16 stukjes (ongeveer)

Ingrediënten

  • 115 gram roomboter (ongezouten)
  • 250 gram witte chocolade
  • 300 gram lichte basterdsuiker
  • 130 gram bloem
  • 125 gram geraspte kokos (+ wat extra voor topping)
  • mespunt zout
  • 2 eieren
  • 100 gram frambozen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  2. Smelt de roomboter met 150 gram witte chocolade au-bain-marie. Laat het afkoelen.

  3. Snijd de overige 100 gram witte chocolade in stukjes.

  4. Doe de bloem, basterdsuiker, geraspte kokos en zout in een kom. Spatel het even door elkaar.

  5. Doe de gesmolten roomboter en witte chocolade bij het bloemmengsel. Voeg 2 eieren toe en spatel tot alles gemixt is.

  6. Voeg de blokjes witte chocolade en frambozen toe. Spatel voorzichtig door elkaar.

  7. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Doe het beslag in de bakvorm en bak af in de oven in ongeveer 30 tot 40 minuten. De blondies zijn klaar als de bovenkant goudbruin is en het mengsel gestold is.

  8. Laat afkoelen in de koelkast en snijdt daarna in stukjes.

blondies met kokos, witte chocolade en frambozen


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply