Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Bloedsinaasappel curd
Recepten

Bloedsinaasappel curd

17 maart 20219 januari 2022 Leave a comment

Lemoncurd kent iedereen waarschijnlijk wel, maar je kunt ook bloedsinaasappel curd maken. Iets zoeter dan de friszure variant met citroenen, maar ontzettend lekker. Het recept vind je hier!

In de supermarkt kun je altijd wel lemoncurd kopen, maar andere smaken zijn er vaak niet te vinden. Maar dat is natuurlijk geen probleem, want het is ook echt niet moeilijk om zelf te maken. Je hebt maar vier ingrediënten nodig: bloedsinaasappels, suiker, eieren en roomboter.

Direct naar recept

Bloedsinaasappel curd

Bloedsinaasappel curd is een stuk zoeter dan lemoncurd.

Je kunt de curd gebruiken voor desserts, als topping in de yoghurt of op een cake, in een taart. Je kunt de bloedsinaasappel curd lang bewaren op een koele en donkere plek (koelkast is ook ideaal). Doe de curd wel in een gesteriliseerde weckpot, dan blijft het lang goed.

bloedsinaasappelcurd

Bloedsinaasappels zijn maar een korte periode van het jaar te koop, ongeveer van december tot april. Je kunt natuurlijk ook altijd curd van sinaasappels maken. Bloedsinaasappels zijn iets minder zoet dan gewone sinaasappels en iets zuurder (maar weer niet zo zuur als citroenen).

Hoe maak je curd van bloedsinaasappels?

Doe alle ingrediënten, behalve de roomboter, in een pan en verwarm het langzaam op een laag vuur. Zet het vuur niet te hoog, want je wilt niet dat je of roerei krijgt (door het te snel verwarmen van de eieren) of dat het gaat schiften (door het fruitsap). Beetje geduld dus.

De kleur van de curd hangt af van de kleur van de bloedsinaasappels. Soms zijn ze ontzettend rood en dan krijg je, logisch, een rodere curd.

Je gebruikt alleen de eidooiers, maar gooi de eiwitten niet weg! Gebruik ze bijvoorbeeld voor het maken van Italiaans kookschuim of deze leuke gekleurde meringues.

curd bloedsinaasappel

Hoe moet ik curd bewaren?

Het beste is om de curd in een gesteriliseerde weckpot te doen, die je goed kunt afsluiten. Doe de curd in de weckpot en zet deze op de kop om af te koelen. Op deze manier kun je de curd ongeveer een jaar bewaren op een koele en donkere plek.

Wanneer de bloedsinaasappel curd eenmaal is geopend, kun je het ongeveer twee weken bewaren.

Ingrediënten en bereiden:

bloedsinaasappelcurd

Bloedsinaasappel curd

www.volgdekruimels.nl
Eenvoudig recept om curd te maken van bloedsinaasappels. Ook eenvoudig te vervangen voor normale sinaasappels.
4.64 van 19 stemmen
Recept afdrukken Pin recept
Je scherm blijft aan!
Voorbereiding 5 min
Bereiding 15 min

Ingrediënten
  

  • 2 à 3 bloedsinaasappels (100 ml sap)
  • 2 eidooiers
  • 90 gram kristalsuiker
  • 100 gram roomboter (ongezouten)
  • 1 theelepel vanille-essence (optioneel)

Instructies
 

  • Pers de bloedsinaasappels uit zodat je 100 ml sap hebt.
  • Doe het sap, de eidooiers en de kristalsuiker in een pannetje en breng aan de kook, blijf het steeds goed doorroeren.
  • Laat het doorkoken, blijf roeren, tot het dik en lobbig wordt. Hoe verder je het laat inkoken, hoe dikker de curd wordt.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de roomboter toe. Doe dit in kleine blokjes en blijf roeren tot alles is opgelost.
  • Doe de curd in een (gesteriliseerd) weckpotje of in een schaaltje (dek dan wel af met vershoudfolie).
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten!

Naar de receptenindex!

bloedsinaasappelcurd

Related Posts

Ultieme chocolate chip cookies recept
Ultieme chocolate chip cookies recept
Gevulde eieren maken (klassiek)
Gevulde eieren maken (klassiek)
Fudge met rozenwater
Fudge met rozenwater
Oreo brownies
Oreo brownies

Berichtnavigatie

Zelf speculoospasta maken!
Ronde croissants met kaas en bacon (cruffins)

Geef een reactie! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Gestoomde bao buns
Kinder Bueno tiramisu
Oosterse kip met rijst
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Graham crackers vervangen

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved