Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Bladerdeeg met chocolade en banaan
Comfort Food

Bladerdeeg met chocolade en banaan

13 december 202213 december 2022 Leave a comment

Eenvoudig recept om bladerdeeg met chocolade en banaan te maken.

Direct naar recept

Bladerdeeg met chocolade en banaan

Dit vind ik altijd van die leuke recepten. Het is gemakkelijk om te maken, maar tegelijkertijd ziet het er ook mooi uit en is het natuurlijk lekker. Ik heb bladerdeeg met chocolade en banaan gemaakt, altijd een goede combinaties natuurlijk, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere vulling.

Andere lekkere vullingen:

Witte chocolade met frambozen (frambozenjam kun je ook gebruiken)
Pure chocolade met plakjes aardbeien
Alleen chocolade, zonder fruit
Chocolade met pindakaas

bladerdeeg met chocolade en banaan

bladerdeeg met chocola

Bladerdeeg met chocola maken

Voor dit recept heb je een grote plak bladerdeeg nodig. Deze vind je in het koelvak in de supermarkt, meestal bij de broodafdeling.

Je kunt ook de kleinere vierkante plakjes uit de diepvries gebruiken, maar dan zou ik kleine versies maken.

Snijden en vouwen:

bladerdeeg met chocola maken

Volg deze stappen:

Snijd de hoekjes van het bladerdeeg af, anders krijg je in de hoeken te veel laagjes en wordt het niet goed gaar.
Snijd daarna de zijkanten in reepjes.
Vouw de onderkant en de bovenkant over de chocolade heen, druk een beetje aan.
Vouw vervolgens de reepjes over de chocolade, om en om.
Bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopte eidooier, zodat het een mooie goudbruine kleur krijgt.

Bewaren

Het bladerdeeg met chocolade kun je ongeveer twee dagen bewaren, maar ik vind altijd wel dat het het lekkerste is wanneer het vers uit de oven komt.

Wil je het later gaan eten? Dan kun je het ook nog even in de oven doen om op te warmen. Gebruik dan wel aluminiumfolie om het bladerdeeg af te dekken, want anders verbrand het misschien.

bladerdeeg met chocola

Bladerdeeg met chocolade en banaan

www.volgdekruimels.nl
Eenvoudig recept voor bladerdeeg gevuld met chocolade en banaan.
4.80 van 5 stemmen
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereiding 10 min
Bereiding 35 min
Totaal 45 min
HOEVEELHEID: 1 slof

Equipment

  • 1 bakplaat
  • 1 Oven

Ingrediënten
  

  • 1 plak bladerdeeg
  • 1 reep chocolade (dun)
  • 1 banaan (in plakjes)
  • 1 eidooier

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Rol de plak bladerdeeg uit en leg de reep chocolade erop. Op de chocolade leg je de plakjes banaan.
  • Snijd de hoekjes eraf en vervolgens snij je de zijkanten in reepjes. Vouw de boven- en onderkant over de chocolade. Vervolgens vouw je steeds één reepje over de chocolade, wissel de linker- en rechterkant af. Bij de notities staat een voorbeeld.
  • Klop een eidooier een beetje los en bestrijk het bladerdeeg met het de eidooier. Hierdoor krijgt het bladerdeeg een mooie glans.
  • Bak het bladerdeeg met chocolade af in de oven in ongeveer 30 tot 40 minuten tot het bladerdeeg goudbruin is.

Notities

Instructie voor het snijden en vouwen:
bladerdeeg met chocola maken
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten!

Naar de receptenindex!

Related Posts

Tartelettes met frambozen
Tartelettes met frambozen
Pittige komkommer met crispy chili
Pittige komkommer met crispy chili
Kinder Bueno tiramisu
Kinder Bueno tiramisu
Stoofvlees met bier
Stoofvlees met bier

Berichtnavigatie

Bladerdeegkerstboom
Tiramisu in glas

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Oosterse kip met rijst
Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Gestoomde bao buns

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved