Eenvoudig recept om bladerdeeg met chocolade en banaan te maken.
Bladerdeeg met chocolade en banaan
Dit vind ik altijd van die leuke recepten. Het is gemakkelijk om te maken, maar tegelijkertijd ziet het er ook mooi uit en is het natuurlijk lekker. Ik heb bladerdeeg met chocolade en banaan gemaakt, altijd een goede combinaties natuurlijk, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere vulling.
Andere lekkere vullingen:
Witte chocolade met frambozen (frambozenjam kun je ook gebruiken)
Pure chocolade met plakjes aardbeien
Alleen chocolade, zonder fruit
Chocolade met pindakaas
Bladerdeeg met chocola maken
Voor dit recept heb je een grote plak bladerdeeg nodig. Deze vind je in het koelvak in de supermarkt, meestal bij de broodafdeling.
Je kunt ook de kleinere vierkante plakjes uit de diepvries gebruiken, maar dan zou ik kleine versies maken.
Snijden en vouwen:
Volg deze stappen:
Snijd de hoekjes van het bladerdeeg af, anders krijg je in de hoeken te veel laagjes en wordt het niet goed gaar.
Snijd daarna de zijkanten in reepjes.
Vouw de onderkant en de bovenkant over de chocolade heen, druk een beetje aan.
Vouw vervolgens de reepjes over de chocolade, om en om.
Bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopte eidooier, zodat het een mooie goudbruine kleur krijgt.
Bewaren
Het bladerdeeg met chocolade kun je ongeveer twee dagen bewaren, maar ik vind altijd wel dat het het lekkerste is wanneer het vers uit de oven komt.
Wil je het later gaan eten? Dan kun je het ook nog even in de oven doen om op te warmen. Gebruik dan wel aluminiumfolie om het bladerdeeg af te dekken, want anders verbrand het misschien.
Bladerdeeg met chocolade en banaan
www.volgdekruimels.nlEquipment
- 1 Bakplaat
- 1 Oven
Ingrediënten
- 1 plak bladerdeeg
- 1 reep chocolade (dun)
- 1 banaan (in plakjes)
- 1 eidooier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Rol de plak bladerdeeg uit en leg de reep chocolade erop. Op de chocolade leg je de plakjes banaan.
- Snijd de hoekjes eraf en vervolgens snij je de zijkanten in reepjes. Vouw de boven- en onderkant over de chocolade. Vervolgens vouw je steeds één reepje over de chocolade, wissel de linker- en rechterkant af. Bij de notities staat een voorbeeld.
- Klop een eidooier een beetje los en bestrijk het bladerdeeg met het de eidooier. Hierdoor krijgt het bladerdeeg een mooie glans.
- Bak het bladerdeeg met chocolade af in de oven in ongeveer 30 tot 40 minuten tot het bladerdeeg goudbruin is.