Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • Bakvragen
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • Bakvragen
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Bekleed je de vorm altijd met bakpapier?
Bakvragen

Bekleed je de vorm altijd met bakpapier?

7 september 20238 september 2023 Leave a comment

Is het nodig om je bakvorm altijd te bekleden met bakpapier?

Bekleed je de vorm altijd met bakpapier?

Voor mijn bakrecepten bekleed ik bijna altijd de bakvorm met bakpapier.

Bakpapier gebruiken heeft een paar voordelen:

Je krijgt je baksel gemakkelijker uit de vorm.
De bakvorm blijft schoner en dus is het later gemakkelijker om schoon te maken (altijd een win-win situatie, hekel aan afwas).

Ik vet eerst de vorm in, met boter, olie of een bakspray, en doe het bakpapier dan in de vorm. Doordat je de bakvorm hebt ingevet, blijft het bakpapier plakken en kun je het mooi strak maken. Wanneer het bakpapier toch los laat, kun je het vast maken met twee klemmetjes (let er wel op dat je klemmen gebruikt die in de oven kunnen).

Je leest alles over bakpapier op deze pagina!

Naar alle bakvragen!

Related Posts

Welke vanille gebruik je?
Welke vanille gebruik je?
Tips: tiramisu maken
Tips: tiramisu maken
Welke roomkaas voor cheesecake?
Welke roomkaas voor cheesecake?
Appels voor appeltaart
Appels voor appeltaart

Berichtnavigatie

Tips: tiramisu maken
Welke vanille gebruik je?

Geef een reactie! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Oosterse kip met rijst
Gestoomde bao buns
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook
Kinder Bueno tiramisu
Graham crackers vervangen

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved