Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
BBQ-spiesjes met een mango avocado salade
Barbecue

BBQ-spiesjes met een mango avocado salade

6 augustus 20189 maart 2020 Leave a comment

Mooi weer = de barbecue aan! Deze bbq-spiesjes van kip zijn heel lekker met een frisse salade van mango en avocado. Voordeel van deze spiesjes is dat je ze niet lang hoeft te laten marineren, je kunt (bijna) direct beginnen met grillen!

Direct naar recept

Bbq-spiesjes met mango avocado salade

De komende dagen blijft het nog heel warm in Nederland, maar daarna wordt het toch echt wat kouder. En regen, we krijgen eindelijk weer regen!

Goed excuus om nog een paar keer te barbecueën toch?

Een paar dagen geleden maakte ik deze bbq-spiesjes van kip. Super lekker met een frisse salade.

bbq-spiesjes met avocado en mango

Oh die bbq-spiesjes. Die zien er toch heerlijk uit?

De salde maakte ik van avocado, mango, sla en koriander. Kies gewoon een sla die je lekker vindt, het maakt niet echt uit. Mocht je nou niet houden van koriander, dan kun je dit eenvoudig weglaten of vervangen door andere verse kruiden.

bbq kipspiesjes

Avocado en mango verkleuren snel. Die bruine plekken zien er toch altijd wat minder smakelijk uit. Om dit te voorkomen kun je limoensap gebruiken. Snijdt de groenten en voeg een beetje limoensap toe. Hierdoor houd je die frisse kleuren.

Ingrediënten & bereidingswijze

kipspiesjes bbq

BBQ-spiesjes met mango avocado salade

www.volgdekruimels.nl
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken Pin recept
Je scherm blijft aan!
HOEVEELHEID: 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de spiesjes en marinade:

  • 350-400 gram kipfilet
  • 3 eetlepels zoute ketjap
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • scheutje honing
  • snufje zout

Voor de glazuur:

  • 3 eetlepels water
  • 2 eetlepels zoute ketjap
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker

Voor de salade:

  • 4 eieren
  • 2 mango's
  • 1 avocado
  • sla
  • bosje koriander
  • honing-mosterdsalade

Instructies
 

  • Snijdt de kipfilet in kleine stukjes.
  • Doe de stukjes kipfilet in een kom of zakje en voeg alle ingrediënten toe voor de marinade. Laat even marineren.
  • Kook ondertussen de eieren hard.
  • Doe de kipfiletstukjes op een stokje en leg ze op de gril tot ze gaar zijn.
  • Maak ondertussen het glazuur door de ingrediënten in een pan te verwarmen tot je een siroop hebt. 
  • Maak ook de salade door de mango en avocado in kleine stukjes te snijden. Snijdt de sla in reepjes en snijdt de hardgekookte eieren in partjes. Gooi alles door elkaar en doe de koriander erbij. 
  • Haar de spiesjes van de gril en bestrijk ze met het glazuur, bestrooi ze eventueel met wat sesamzaad. 
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten!

kipspiesjes met salade

avocadobbqhoningkipmangomosterd

Related Posts

Ultieme chocolate chip cookies recept
Ultieme chocolate chip cookies recept
Gevulde eieren maken (klassiek)
Gevulde eieren maken (klassiek)
Fudge met rozenwater
Fudge met rozenwater
Oreo brownies
Oreo brownies

Berichtnavigatie

Slof met limoen en kokos
Simpel recept voor Chow Mein met noodles

Geef een reactie! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Gestoomde bao buns
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Oosterse kip met rijst
Frikandellentaart
Traditionele Groningse poffert
Graham crackers vervangen

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved