Follow:
Barbecue, Bijgerechten, Hartig, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten vis, Recepten

BBQ-spiesjes met een mango avocado salade

kipspiesjes bbq

Mooi weer = de barbecue aan! Deze bbq-spiesjes van kip zijn heel lekker met een frisse salade van mango en avocado. Voordeel van deze spiesjes is dat je ze niet lang hoeft te laten marineren, je kunt (bijna) direct beginnen met grillen!

BBQ-SPIESJES MET MANGO AVOCADO SALADE

De komende dagen blijft het nog heel warm in Nederland, maar daarna wordt het toch echt wat kouder. En regen, we krijgen eindelijk weer regen!

Goed excuus om nog een paar keer te barbecueën toch?

Een paar dagen geleden maakte ik deze bbq-spiesjes van kip. Super lekker met een frisse salade.

bbq-spiesjes met avocado en mango

Oh die bbq-spiesjes. Die zien er toch heerlijk uit?

De salde maakte ik van avocado, mango, sla en koriander. Kies gewoon een sla die je lekker vindt, het maakt niet echt uit. Mocht je nou niet houden van koriander, dan kun je dit eenvoudig weglaten of vervangen door andere verse kruiden.

bbq kipspiesjes

Avocado en mango verkleuren snel. Die bruine plekken zien er toch altijd wat minder smakelijk uit. Om dit te voorkomen kun je limoensap gebruiken. Snijdt de groenten en voeg een beetje limoensap toe. Hierdoor houd je die frisse kleuren.

Ingrediënten & bereidingswijze

BBQ-spiesjes met mango avocado salade

Aantal 4 personen

Ingrediënten

Voor de spiesjes en marinade:

  • 350-400 gram kipfilet
  • 3 eetlepels zoute ketjap
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • scheutje honing
  • snufje zout

Voor de glazuur:

  • 3 eetlepels water
  • 2 eetlepels zoute ketjap
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker

Voor de salade:

  • 4 eieren
  • 2 mango's
  • 1 avocado
  • sla
  • bosje koriander
  • honing-mosterdsalade

Bereidingswijze

  1. Snijdt de kipfilet in kleine stukjes.

  2. Doe de stukjes kipfilet in een kom of zakje en voeg alle ingrediënten toe voor de marinade. Laat even marineren.

  3. Kook ondertussen de eieren hard.

  4. Doe de kipfiletstukjes op een stokje en leg ze op de gril tot ze gaar zijn.

  5. Maak ondertussen het glazuur door de ingrediënten in een pan te verwarmen tot je een siroop hebt. 

  6. Maak ook de salade door de mango en avocado in kleine stukjes te snijden. Snijdt de sla in reepjes en snijdt de hardgekookte eieren in partjes. Gooi alles door elkaar en doe de koriander erbij. 

  7. Haar de spiesjes van de gril en bestrijk ze met het glazuur, bestrooi ze eventueel met wat sesamzaad. 

kipspiesjes met salade


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply