Skip to content

Volg de kruimels

  • Home
  • Recepten
    • Zoet
      • Basisrecept (zoet)
      • Brood
      • Cakes
      • Cupcakes & muffins
      • Desserts
      • Dranken
      • IJs
      • Kleine lekkernijen
      • Koekjes
      • Plaatkoek, brownies & repen
      • Taarten
    • Hartig
      • Basisrecepten (hartig)
      • Bijgerechten
      • Borrelhapjes
      • Brood & pizza
      • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerechten vegetarisch
      • Hoofdgerechten vlees
      • Kruidenmixen
      • Ontbijt & lunch
      • Sauzen, dips & dressings
      • Sauzen & toppings
      • Soep
      • Tussendoortjes
      • Voorgerechten
      • Feestdagen
        • Sinterklaasrecepten
        • Kerstrecepten
  • Foodtalk
    • Info
      • Tips
      • How to’s
      • Ingrediënten
    • Hotspots
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
    • DIY
  • About
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Zoet
      • Basisrecept (zoet)
      • Brood
      • Cakes
      • Cupcakes & muffins
      • Desserts
      • Dranken
      • IJs
      • Kleine lekkernijen
      • Koekjes
      • Plaatkoek, brownies & repen
      • Taarten
    • Hartig
      • Basisrecepten (hartig)
      • Bijgerechten
      • Borrelhapjes
      • Brood & pizza
      • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerechten vegetarisch
      • Hoofdgerechten vlees
      • Kruidenmixen
      • Ontbijt & lunch
      • Sauzen, dips & dressings
      • Sauzen & toppings
      • Soep
      • Tussendoortjes
      • Voorgerechten
      • Feestdagen
        • Sinterklaasrecepten
        • Kerstrecepten
  • Foodtalk
    • Info
      • Tips
      • How to’s
      • Ingrediënten
    • Hotspots
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
    • DIY
  • About
    • Contact
    • Samenwerken?
Basisrecept: Kruimeldeeg
Basisrecept (zoet)

Basisrecept: Kruimeldeeg

9 januari 202118 januari 2021 Danella Leave a comment

Oeh, dit is één van mijn lekkerste en handigste basisrecepten die ik vaak gebruik. Je kunt het kruimeldeeg gebruiken op een appelcrumble, maar ook op ander fruit. Doe gewoon wat fruit waar je zin in hebt in een schaal, strooi het kruimeldeeg erover en zet het in de oven. Binnen twintig minuten heb je een heerlijk dessert.

Direct naar recept

Recept voor kruimeldeeg

Met dit kruimeldeeg krijg je een heerlijke crumble over je baksels. Het is echt ontzettend makkelijk om te maken en ik weet zeker dat je dit recept nog vaak gaat maken.

Je kunt de crumble direct gebruiken of nog even bewaren in de koelkast. Houd je deeg over? Dan kun je het invriezen om later te gebruiken.

kruimeldeeg

Met dit basisrecept kun je heel veel variëren. Door lichte of donkere basterdsuiker te gebruiken in plaats van kristalsuiker krijg je meer een karamelsmaak. Geraspte kokos is ook erg lekker, vervang dan een gedeelte van de bloem met de kokos. Of voeg specerijen toe zoals kaneel, kruidnagel, gemalen gember of een beetje steranijs.

Hoe maak je kruimeldeeg?

recept voor kruimeldeeg

Belangrijk bij het maken van dit deeg is dat je het niet te veel kneedt. Wanneer je dit doet krijg je namelijk een soort koekjesdeeg en kruimelt het niet meer zo mooi. Is de bloem en de suiker opgenomen door de boter? Dan ben je klaar.

Daarnaast heb je koude boter nodig, niet op kamertemperatuur. Met warme boter krijg je een heel zacht deeg dat zeker niet gaat kruimelen. Is je boter heel zacht geworden door het kneden? Zet het dan nog even in de koelkast voordat je het gaat gebruiken, dit geeft een mooier resultaat.

Snijdt de boter in blokjes en doe het bij de bloem en de suiker. Door steeds in de boter te knijpen wordt alles rustig opgenomen. Gebruik niet je hele handen, zoals je brood kneedt bijvoorbeeld, want door je handen warmt het kruimeldeeg te veel op.

Ingrediënten en bereiden:

recept voor kruimeldeeg

Kruimeldeeg

Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min

Ingrediënten
  

  • 120 gram ongezouten roomboter (koud)
  • 175 gram bloem
  • 90 gram kristalsuiker
  • mespunt zout

Instructies
 

  • Snijdt de roomboter in blokjes. Doe alle ingrediënten in een schaal.
  • Meng alles door elkaar. Ik knijp steeds in de de boter tot de bloem is opgenomen.
  • Meng tot gemengd en stop dan, het moet niet een koekjesdeeg worden - maar nog steeds kruimelig.
  • Je kunt het deeg direct gebruiken of even bewaren in de koelkast tot je het nodig hebt.

Vind hier alle andere basisrecepten.

bloemboterdeegkruimeldeegsuiker

Related Posts

Lemoncurd
Lemoncurd
Comfort Food: Snelle appelkruimel met vanillesaus
Comfort Food: Snelle appelkruimel met vanillesaus
Luchtig naanbrood
Luchtig naanbrood
Marshmallow botercrème
Marshmallow botercrème

Berichtnavigatie

Lemoncurd
Madeleines met pandan

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Oosterse kip met rijst
Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook
Frikandellentaart
Peposo - Italiaanse runderstoofpot

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
© 2021 | Volg de kruimels - All rights reserved