Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Comfort Food: Aziatisch broodje met pulled pork
Barbecue

Comfort Food: Aziatisch broodje met pulled pork

2 februari 20219 januari 2022 Leave a comment

Dit broodje met pulled pork is echt fantastisch. Als ik de foto’s zie, wil ik het alweer maken.

Voor dit broodje heb ik pulled pork in de oven gemaakt. Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat. Pulled pork van de bbq blijft natuurlijk het lekkerste, maar dat is niet altijd het eenvoudigste.

Direct naar recept

Broodje met pulled pork

Een broodje met pulled pork vergt wat voorbereiding. Je moet natuurlijk de pulled pork maken, dat kost een paar uur, en op dit broodje zitten ingelegde groenten, ook die moet je van tevoren maken.

Je kunt vaak ook wel pulled pork – of een vegetarische variant – in de supermarkt kopen. Qua smaak waarschijnlijk niet zo lekker als zelfgemaakt, maar kost wel een stuk minder tijd.

Ingelegde groente maken

Ik heb radijsjes en wortels gebruikt voor de ingelegde groente. Je hebt niet ontzettend veel nodig, ik denk dat zes radijsjes en één à twee wortels (winterpenen) al genoeg zijn. Snijdt de radijsjes en de wortels in plakjes of reepjes en leg ze in een schaaltje. Doe er azijn en water bij, een eetlepel suiker en een stukje verse gember. De verhouding voor het azijn en het water is 1 op 3. Dus 1 deel azijn (1 kopje) op 3 delen water (3 kopjes). Gebruik net zoveel als je nodig hebt om de groenten helemaal onder water te zetten.

broodje met pulled pork

Ook al kost het veel tijd om de pulled pork te maken, ik beloof je: het is het waard. Wanneer ik pulled pork maak, maak ik altijd lekker veel. De helft vries ik dan in om later te gebruiken. Het is handig om het in porties in te vriezen, zodat je alleen de portie eruit kunt halen die je nodig hebt.

Door de groenten in te leggen worden ze iets zachter, krijgen ze meer smaak, maar blijven ze wel knapperig. Zachte wortel en radijs is echt niets aan. Pas op dat je de chilimayonaise niet te scherp maakt. Blijf proeven terwijl je het maak en schiet niet uit met het potje chilipoeder. Toch te scherp (en ik spreek hier uit ervaring)? Voeg dan wat extra mayonaise toe.

aziatisch pulled pork

Het lekkerste is om de pulled pork van tevoren warm te maken, maar je kunt het ook prima koud eten.

Ingrediënten en bereiden:

broodje pulled pork recept

Aziatisch broodje met pulled pork

www.volgdekruimels.nl
Je houdt waarschijnlijk pulled pork over, maar dat kun je invriezen of later opeten (of meer broodjes maken natuurlijk).
5 van 3 stemmen
Recept afdrukken Pin recept
Je scherm blijft aan!
Voorbereiding 10 min
Bereiding 10 min
Totaal 20 min
HOEVEELHEID: 8 broodjes

Ingrediënten
  

  • 4 eetlepels mayonaise
  • chilipoeder
  • 1 limoen
  • 1 portie pulled pork (zie website voor recept)
  • 5 eetlepels barbecuesaus (zie website voor recept)
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper
  • 8 broodjes
  • 1 portie ingelegde wortel en radijs (zie website voor recept)
  • 1 komkommer
  • bosje verse koriander

Instructies
 

  • Maak chilimayonaise door mayonaise, chilipoeder en een beetje limoensap te mengen. Doe dit naar eigen smaak.
  • Verwarm de pulled pork in een pan met de barbecuesaus, sojasaus en hoisinsaus. Voeg ook de specerijen toe (gemberpoeder, komijnpoeder en paprikapoeder). Blijf proeven en pas het eventueel aan. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijdt de broodjes op en smeer een laagje chilimayonaise erop. Beleg met de pulled pork, de ingelegde wortel en radijs en komkommer. Doe er nog wat verse koriander op en eventueel wat extra limoensap.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten!

heerlijk broodje pulled pork

Naar de receptenindex!

aziatischbroodpulled pork

Related Posts

Ultieme chocolate chip cookies recept
Ultieme chocolate chip cookies recept
Gevulde eieren maken (klassiek)
Gevulde eieren maken (klassiek)
Fudge met rozenwater
Fudge met rozenwater
Oreo brownies
Oreo brownies

Berichtnavigatie

Dulche de leche maken
Wontons met kip

Geef een reactie! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Gestoomde bao buns
Kinder Bueno tiramisu
Oosterse kip met rijst
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Graham crackers vervangen

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved