Follow:
Barbecue, Bijgerechten, Comfort Food, Hartig, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten vlees, Recepten

Comfort Food: Aziatisch broodje met pulled pork

broodje pulled pork recept

Terwijl ik dit recept aan het uitwerken ben, heb ik alweer zin om pulled pork te maken. Ik vind dat zo lekker en dit broodje is echt fantastisch. Misschien denk je dat ik een beetje overdrijf, maar echt: te lekker! Ik denk dus dat ik dit weekend de oven maar weer even aan het werk ga zetten en nog een keer pulled pork ga maken. Maar het het recept voor een broodje met pulled pork met Aziatische invloeden.

BROODJE MET PULLED PORK

Een broodje met pulled pork vergt wat voorbereiding. Je moet natuurlijk de pulled pork maken, dat kost een paar uur, en op dit broodje zitten ingelegde groenten, ook die moet je van tevoren maken.

Het recept voor de pulled pork uit de oven vind je hier!

En het recept voor de ingelegde groenten staat hier. Ik heb radijsjes en wortels gebruikt. Je hebt niet ontzettend veel nodig, ik denk dat zes radijsjes en één à twee wortels (winterpenen) al genoeg zijn.

broodje met pulled pork

Ook al kost het veel tijd om de pulled pork te maken, ik beloof je: het is het waard. Wanneer ik pulled pork maak, maak ik altijd lekker veel. De helft vries ik dan in om later te gebruiken. Het is handig om het in porties in te vriezen, zodat je alleen de portie eruit kunt halen die je nodig hebt.

Door de groenten in te leggen worden ze iets zachter, krijgen ze meer smaak, maar blijven ze wel knapperig. Zachte wortel en radijs is echt niets aan. Pas op dat je de chilimayonaise niet te scherp maakt. Blijf proeven terwijl je het maak en schiet niet uit met het potje chilipoeder. Toch te scherp (en ik spreek hier uit ervaring)? Voeg dan wat extra mayonaise toe.

aziatisch pulled pork

Het lekkerste is om de pulled pork van tevoren warm te maken, maar je kunt het ook prima koud eten. Je maakt

Ingrediëntenlijst & bereidingswijze

Aziatisch broodje met pulled pork

Je houdt waarschijnlijk pulled pork over, maar dat kun je invriezen of later opeten (of meer broodjes maken natuurlijk).

Voorbereiding 10 minutes
Kooktijd 10 minutes
Totale tijd 20 minutes
Aantal 8 broodjes

Ingrediënten

  • 4 eetlepels mayonaise
  • chilipoeder
  • 1 limoen
  • 1 portie pulled pork (zie website voor recept)
  • 5 eetlepels barbecuesaus (zie website voor recept)
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper
  • 8 broodjes
  • 1 portie ingelegde wortel en radijs (zie website voor recept)
  • 1 komkommer
  • bosje verse koriander

Bereidingswijze

  1. Maak chilimayonaise door mayonaise, chilipoeder en een beetje limoensap te mengen. Doe dit naar eigen smaak.

  2. Verwarm de pulled pork in een pan met de barbecuesaus, sojasaus en hoisinsaus. Voeg ook de specerijen toe (gemberpoeder, komijnpoeder en paprikapoeder). Blijf proeven en pas het eventueel aan. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Snijdt de broodjes op en smeer een laagje chilimayonaise erop. Beleg met de pulled pork, de ingelegde wortel en radijs en komkommer. Doe er nog wat verse koriander op en eventueel wat extra limoensap.

heerlijk broodje pulled pork


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply