American pancakes, zo lekker! En het leuke aan American pancakes is dat je ermee kunt ontbijten, of mee kunt lunchen, als tussendoortje kunt eten en dat ze zowel koud als warm heel lekker zijn. Heerlijk met banaan, of juist met aardbeien of blauwe bessen, met stroop, maple syrup, chocolate chips of poedersuiker, het kan allemaal.
AMERICAN PANCAKES
Deze American pancakes maakte ik op een avond. Ik had er de hele dag al zo’n zin in, maar was vergeten om melk te kopen en dus geen pancakes voor het middageten helaas. Moh had gelukkig nog wel zin om naar de supermarkt te gaan na zijn werk en dus heb ik ’s avonds laat nog pancakes gebakken voor het ontbijt de volgende dag. Lekker met Griekse yoghurt en bananen!
Het verschil met pannenkoeken, is dat in de American pancakes een rijsmiddel wordt gebruikt. Ik gebruik zelf altijd een combinatie van baking powder en – soda en hierdoor zijn ze dikker en luchtiger. Ze zijn heel lekker om te eten met stroop, maple syrup of poedersuiker en met heel veel fruit. Zelf eet ik ze graag met banaan, aardbeien, frambozen (maar die kunnen wat mij betreft bijna overal bij, zo lekker vind ik die), bramen of blauwe bessen. Blauwe bessen kun je ook heel goed meebakken, dan worden ze een beetje zachter. Vanille(suiker) toevoegen is ook nog een goed idee, past ook erg goed als je fruit erbij gebruikt.
De pancakes kun je een paar dagen bewaren in de koelkast en eventueel kort opwarmen voordat je het gaat eten.
INGREDIENTEN & ZO MAAK JE ZE!
AMERICAN PANCAKES
www.volgdekruimels.nlIngrediënten
- 2,5 cups bloem
- 2 eetlepels suiker
- 2 theelepels baking powder
- 1 theelepel baking soda
- mespunt zout
- 3 eieren
- 1,5 cup melk
- 2 theelepels olie + wat extra om in te bakken
- maple syrup
- boter
Instructies
- Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar in een beslagkom (de bloem, suiker, baking powder en -soda en zout).
- Voeg de melk, eieren en olie toe.
- Laat 10 minuten rusten.
- Verhit een koekenpan en vet hem een beetje in met olie.
- Bak de pancakes door 1/4 cup beslag in de pan te doen. De onderkant wordt langzaam bruin, er ontstaan belletjes en dan kun je hem omdraaien. Je hoeft niet te wachten totdat de bovenkant droog is, net als bij pannenkoeken, maar draai hem eerder om.
Mmmm, ze zien er echt uit hoe het hoort (vind ik dan). Lekker!
Dankjewel!
Die zien er goed uit. Zelf eet of maak ik eigenlijk nooit pannenkoeken, maar een pannenkoekentaart maken staat altijd nog op m’n baklijst. Ik plaats hem wat omhoog. 🙂
Dankjewel! Een pannenkoekentaart lijkt me ook nog wel eens leuk om te maken. Zag laatst een recept van Jamie Oliver voor zo’n taart, met heel veel chocolade. Best een goed idee;).
Oh heerlijke zeg! Lijkt me lekker om een keeertje te maken.
Zeker een keertje gaan doen, ze zijn erg lekker!
Ah serieus, ik was altijd al zo benieuwd hoe al die instagrammers deze maken. Ik ga het ook eens proberen! Thanks for sharing!