Follow:
Feestdagen, How to's, Informatief, Kleine lekkernijen, Recepten, Sinterklaas

Zelf chocoladeletters versieren

zelf chocoladeletters versieren

In de winkel liggen alweer van die prachtig versierde chocoladeletters. Van witte-, melk- of pure chocolade, met praline, karamel, nootjes of heel veel snoepjes. Deze chocoladeletters behoren wel tot mijn favorieten, ze zijn toch altijd een beetje extra lekker als ze helemaal mooi versierd zijn.

Maar nog leuker is het om ze zelf te versieren natuurlijk. Kun je lekker zelf kiezen wat je er graag op wilt hebben. Of maak ze met je kinderen, ik denk dat ze dit heel erg leuk gaan vinden. Tenzij ze alle snoepjes al van tevoren op hebben natuurlijk.

ZELF CHOCOLADELETTERS VERSIEREN

Dit is wel één van mijn favoriete recepten voor deze Sinterklaas denk ik. Chocoladeletters zijn natuurlijk al super lekker, maar zo versieren is nog veel leuker en helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt.

zelf chocoladeletters versieren

zelf chocoladeletters versieren

Ik heb mijn chocoladeletter versierd met strooigoed, disco-dip, gouden strooisel, chocoladebolletjes en gouden eetbare glitter. En dat laatste is mijn favoriet, het liefst gooi ik overal eetbare glitter overheen.

ZO MAAK JE ZE

Het is niet moeilijk om deze chocoladeletters te maken. Allereerst moet je beslissen of je een chocoladeletter wilt hebben van witte-, melk- of pure chocolade. Ik heb hiervoor een pure chocoladeletter gekocht, niet eentje zelfgemaakt, want dat vind ik echt teveel werk (en ik heb ook niet een goede vorm daarvoor, ook niet geheel onbelangrijk).

zelf chocolade ganache maken

Ganache van pure chocolade

Maak dan de ganache, deze ga je op de chocoladeletter spuiten. Ganache is een hele rijke chocoladesaus en ook die kun je maken van je chocolade naar keuze. Houdt de volgende verhoudingen aan:

Witte chocoladeganache: 100 milliliter slagroom, 200 gram witte chocolade
Melk chocoladeganache: 100 millliliter slagroom, 150 gram melk chocolade
Pure chocoladeganache: 100 milliliter slagroom, 100 gram pure chocolade

Voor één letter heb je ongeveer de helft nodig van bovenstaand recept, maar aangezien je het moet spuiten en dat erg moeilijk gaat als je heel weinig in je spuitzak hebt, zou ik niet minder maken dan hierboven is aangegeven.

Verwarm de slagroom voor de ganache tot het net niet kookt, giet het dan over de gehakte stukjes chocolade en wacht even tot het een beetje is gesmolten. Roer het dan door met een spatel, tot alles is gesmolten en het een mooi geheel vormt. Laat het afkoelen in de koelkast, tot het helemaal hard is geworden. Dit duurt wel een paar uur, dus houdt daar rekening mee.

Klik hier voor meer informatie over ganache!

Doe de ganache in een spuitzak met een spuitmondje, ik gebruikte eentje met veel kartels, en spuit de ganache op je chocoladeletter. Je kunt eventueel ook even oefenen op een schaaltje met het spuiten. De gebruikte ganache hiervoor kun je weer gewoon in de zak spatelen en gebruiken.

Zorg ervoor dat je ganache niet te warm wordt door de warmte van je handen. Als je met je kinderen aan het versieren bent, is het verstandig om je chocoladeletters van tevoren een uurtje in de koelkast te leggen. Dan is hij lekker koud en blijft de ganache mooi zitten.

zelf chocoladeletters versieren

Als je ganache erop zit, kun je beginnen met versieren. Gebruik alles waar je zin in hebt, zoals nootjes, snoepjes, disco-dip, eetbare glitter, strooigoed, pepernoten, gedroogd fruit, stukjes karamel, koekjes en nog veel meer.

Succes!


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

17 Comments

  • Reply Yolanda

    Wat een leuk idee om zelf de letters te versieren!
    Yolanda onlangs geplaatst…Recept BanketstaafjesMy Profile

    8 november 2017 at 07:44
  • Reply Beau Bewust

    Superleuk gedaan! Dit ga ik ook zeker eens proberen 🙂

    8 november 2017 at 09:05
  • Reply Lodi

    Super gaaf! En lekker natuurlijk

    8 november 2017 at 16:24
  • Reply Tania

    Heel mooi gedaan. Is ook leuk om cadeau te doen vind ik. Heel origineel
    Tania onlangs geplaatst…Fresh | Sugar Lip Caramel Hydrating BalmMy Profile

    8 november 2017 at 16:44
    • Reply Danella

      Dankjewel! En zeker leuk om cadeau te doen inderdaad:).

      12 november 2017 at 01:05
  • Reply luuk

    wel mooi, maar wel erg veel suiker eerlijk gezegd.

    8 november 2017 at 17:31
  • Reply Bianca

    Super mooi en origineel 🙂

    8 november 2017 at 19:32
  • Reply Joni

    Ooow wat een bommetje! Leuk idee 😊
    Joni onlangs geplaatst…Fabuleus huishouden met Starwax!My Profile

    8 november 2017 at 21:15
  • Reply Joni

    Ooow wat een bommetje! Leuk idee 😊
    Joni onlangs geplaatst…Fabuleus huishouden met Starwax!My Profile

    8 november 2017 at 21:16
    • Reply Danella

      Bedankt!

      12 november 2017 at 01:05
  • Reply Davina

    Wat knap gedaan zeg! Ziet er des te lekkerder uit! Geen idee of het bij mij ook zo mooi zou lukken! Alvast bedankt voor het recept, wordt misschien wat om uit te proberen voor Sinterklaas!
    Davina onlangs geplaatst…Barbie Expo in Montréal: meisjesdromen komen uit!My Profile

    8 november 2017 at 23:13
    • Reply Danella

      Oh dat lukt jou vast ook wel. Misschien even oefenen met het opspuiten, maar dat gaat goed komen hoor! En als je vragen hebt, dan hoor ik het natuurlijk graag!

      12 november 2017 at 01:06
  • Reply Anne - Travelgoodies.nl

    Wat een leuk idee! Dit zullen mijn neefjes leuk vinden…

    9 november 2017 at 09:31
  • Reply nicole

    Dit lijkt me ook echt iets wat kinderen enorm leuk vinden om te doen. Leuke manier om een letter te personaliseren ook.
    nicole onlangs geplaatst…Welke soort gordijnen helpen om je huis warm te houden?My Profile

    9 november 2017 at 11:23
  • Reply Miss K

    Zo leuk steeds. Ook weer een leuk idee dit. De mooie foto’s doen je meteen watertanden
    Miss K onlangs geplaatst…Dagelijkse outfit.Neutraal, stijlvol, elegant….My Profile

    9 november 2017 at 18:15
  • Reply Judith

    Wat een leuk idee om te doen met de meiden, zijn allemaal dol op chocola

    10 november 2017 at 20:42
    • Reply Danella

      Ik ook!

      12 november 2017 at 01:06

    Leave a Reply

    CommentLuv badge