Follow:
IJs, Recepten, Zoet

Yoghurtijs

yoghurtijs

De absolute favoriet van mijn vader: yoghurtijs! Voor Vaderdag maakte ik daarom ook dit frisse yoghurtijs voor het toetje en dat kwam goed uit, want het past perfect bij de barbecue en de warme dag.

yoghurtijs

YOGHURTIJS

‘Fior di latte gelato’ en ‘yogurt gelato’, het standaard recept van mijn vader bij de Italiaanse ijssalon. Altijd. En dus kon ik niets anders maken dan yoghurtijs voor het toetje met Vaderdag. Mijn zusje gaat altijd voor de ‘limone’, oftewel citroenijs, en m’n moeder meestal ijs van rood fruit. Ik probeer altijd van alles, maar heb dan ook altijd keuzestress. Zoveel smaken en het liefst zou ik ze allemaal willen proeven. IJs van chocolade, Nutella, banaan, vanille, meloen, bloedsinaasappel en ga zo maar door. Eén keer probeerde ik ook van dat blauwe smurfenijs, maar dat is te chemisch voor mij.

Voor dit yoghurtijs heb je wel een ijsmachine nodig. Wij hebben een ijsmachine die zelf koelt en de bak hoeft dus niet van tevoren in de vriezer. Super handig! Heb je geen ijsmachine, dan is het nog steeds wel mogelijk om het yoghurtijs te maken, maar dat kost heel veel tijd en heel veel geduld. Na het mixen moet je het ijs in in een bak in de vriezer doen en dan om het halfuur even roeren. Dan blijft het luchtiger, verdeel je de ijskristallen beter en wordt het niet één grote klomp. Ik heb het persoonlijk nog nooit gemaakt op deze manier, dus dat moet je dan even uitproberen.

Het yoghurtijs kun je een aantal weken bewaren in de vriezer. Haal het een kwartier tot een halfuur voor het serveren uit de vriezer, zodat je er bolletjes van kunt scheppen.

INGREDIENTENLIJST & ZO MAAK JE HET

yoghurtijs
Print

Yoghurtijs

Aantal 650 milliliter

Ingrediënten

  • 150 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 500 gram volle yoghurt (Griekse yoghurt)

Bereidingswijze

  1. Klop de slagroom met de suiker tot het bijna stijf is.
  2. Voeg de volle yoghurt toe en spatel het door de slagroom.
  3. Doe het in de ijsmachine en laat het 20 tot 25 minuten draaien. Doe het in de vriezer.

yoghurtijs

yoghurtijs


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor meer recepten naar de receptenindex!

yoghurtijs
Print

Yoghurtijs

Aantal 650 milliliter

Ingrediënten

  • 150 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 500 gram volle yoghurt (Griekse yoghurt)

Bereidingswijze

  1. Klop de slagroom met de suiker tot het bijna stijf is.
  2. Voeg de volle yoghurt toe en spatel het door de slagroom.
  3. Doe het in de ijsmachine en laat het 20 tot 25 minuten draaien. Doe het in de vriezer.
yoghurtijs
Print

Yoghurtijs

Aantal 650 milliliter

Ingrediënten

  • 150 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 500 gram volle yoghurt (Griekse yoghurt)

Bereidingswijze

  1. Klop de slagroom met de suiker tot het bijna stijf is.
  2. Voeg de volle yoghurt toe en spatel het door de slagroom.
  3. Doe het in de ijsmachine en laat het 20 tot 25 minuten draaien. Doe het in de vriezer.

Share on
Previous Post Next Post

8 Comments

  • Reply Willem Meester

    Dit ziet er lekker uit! Ik ben benieuwd of er ook een vegan versie van bestaat.

    22 juni 2017 at 10:34
    • Reply Danella

      Dankjewel:). Ik ga binnenkort eens aan de slag met een vegan-yoghurtijs. Als het allemaal lukt, plaats ik hem snel online!

      23 juni 2017 at 16:49
  • Reply Mylou

    Lijkt me lekker! Wij hebben wel een ijsmachine, maar ik weet eigenlijk niet of je hier ook gewoon yoghurt in kan gooien. Kan dit in elke ijsmachine?
    Mylou onlangs geplaatst…eBay finds #1My Profile

    22 juni 2017 at 20:29
    • Reply Danella

      Lijkt me geen probleem!

      23 juni 2017 at 16:46
  • Reply Romee

    Ziet er heerlijk uit! Denk je dat het met soyayoghurt ook zou lukken?
    Romee onlangs geplaatst…ON THE HUNT FOR VINTAGE CLOTHINGMy Profile

    23 juni 2017 at 14:20
    • Reply Danella

      Ik heb dit nog nooit geprobeerd, dus durf het niet te zeggen. Waar je op moet letten is dat er een hoog vetpercentage in zit, want hoe minder de vetpercentage is, hoe meer water er vaak in zit en hierdoor krijg je sneller kristallen. Dit proef je later wel.

      Binnenkort ga ik het zelf eens uitproberen, ben wel nieuwsgierig geworden.

      23 juni 2017 at 16:48
  • Reply Sarah

    Ziet er heerlijk uit! En lekker fris inderdaad!
    Sarah onlangs geplaatst…Homemade Speculoos Ice Cream with Mamita’s BakeriesMy Profile

    26 juni 2017 at 18:06
    • Reply Danella

      Dankjewel!

      26 juni 2017 at 23:19

    Leave a Reply

    CommentLuv badge