Follow:
Hartig, Hoofdgerechten, Recepten

Wraps met kip, kerrie en aardappel

wrap met kip, aardappel, kerrie en sperziebonen

Deze wraps met kip, aardappel, sperziebonen en allerlei specerijen, waaronder kerrie, is snel en gemakkelijk te maken en erg lekker. Dit gerecht vind ik heel handig om te maken als ik niet zoveel tijd heb en de meeste ingrediënten heb ik meestal in huis.

wrap met kip, aardappel, kerrie en sperziebonen

WRAPS MET KIP, KERRIE EN AARDAPPEL

Dit is een handig recept om te maken als je niet zoveel tijd hebt en geen zin hebt in veel afwas. Ideaal voor mij, want ik heb echt een hekel aan afwas. Het liefste laat het ik het staan in de hoop dat m’n vriend het doet. Die wordt ook wel eens compleet gek als ik een hele dag heb staan koken en er geen pan meer schoon is. In ieder geval heb je nu maar twee pannen nodig en het leuke is dat je met dit recept heel gemakkelijk kunt variëren. Heb je geen sperziebonen in huis? Dan zijn haricot verts of kouseband ook erg lekker, of je kunt broccoli gebruiken. En de wraps kun je weer vervangen met roti of een plat Turks brood. Je zou ook nog wat crème fraîche toevoegen aan het einde, dit maakt alles wat romiger.

Ik gebruik graag gerookte paprikapoeder, dit geeft een hele andere smaak aan het gerecht. Wees er wel voorzichtig mee, want je gebruikt er snel teveel van. En ik spreek hier uit ervaring. Eerste keer dat ik dit gerecht maakte, ging het daar een klein beetje mis. Heb je geen gerookte paprikapoeder? Dan wordt het echt tijd om dat in huis te halen, je kunt het in de supermarkt kopen en het zit in een rood blikje.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

wrap met kip, aardappel, kerrie en sperziebonen
Print

WRAPS MET KIP, KERRIE & AARDAPPEL

Voorbereiding 5 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 25 minutes
Aantal 4 personen

Ingrediënten

  • 8 wraps
  • 550 gram aardappelen
  • 500 gram sperziebonen
  • 300 gram kip
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 500 milliliter water
  • 1 theelepel maïzena
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snijdt de aardappelen in blokjes en doe ze in een pan met kokend water. Snijdt de sperziebonen in kleine stukjes.
  2. Kook de aardappelen bijna gaar, in ongeveer zes minuten, en doe dan de sperziebonen erbij voor nog een drie minuten.
  3. Snijdt de kip in blokjes en bak in een andere pan gaar. Doe de specerijen erbij. Giet de aardappelen en sperziebonen af en doe ze bij de kip.
  4. Voeg het water toe en laat even zachtjes sudderen. Maak een papje van de maïzena met een beetje water en voeg dit toe, hierdoor wordt het wat dikker.
  5. Breng het nog verder op smaak met zout en peper en verwarm de wraps. Klaar!

wrap met kip, aardappel, kerrie en sperziebonen

Eet smakelijk!

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge