Follow:
Desserts, Feestdagen, Kerst, Recepten, Zoet

Witte chocolademousse met kokos

witte chocolademousse met geroosterde kokos

Dit is echt het perfecte dessert voor chocoholics, een witte chocolademousse met kokos. En niet alleen geroosterde kokosrasp op de bovenkant, maar ook door de mousse heen. Een heerlijke combinatie.

WITTE CHOCOLADEMOUSSE MET KOKOS

De afgelopen weken hebben wij al heel wat lekkere desserts mogen eten. Eén van de voordelen van het hebben van een foodblog! Alle recepten worden uitgebreid getest, soms meerdere keren, en elke keer moet er natuurlijk even geproefd worden. Helemaal niet erg met deze heerlijke witte chocolademousse.

Ik ben echt gek op witte chocolade en eigenlijk alle toetjes met witte chocolade.

witte chocolademousse met kokos

Een chocolademousse moet heerlijk zacht, luchtig en smelten op je tong. Wanneer je de slagroom stijf hebt geklopt, voeg je het chocolade- en kokosmengsel heel voorzichtig toe. Doe dit in twee gedeeltes en spatel het mengsel door de slagroom. Doe dit niet te ruig, want dan verlies je teveel lucht uit de slagroom en word je dessert ook minder luchtig.

witte chocolademousse met kokos

Ik heb niet veel suiker door de slagroom gedaan, want een chocolademousse van witte chocolade kan snel te zoet worden. Witte chocolade is al vrij zoet van zichzelf en als je er dan ook nog veel suiker bijvoegt, dan wordt het teveel allemaal. Ben je nou wel een echte zoetekauw, dan zou je er nog een eetlepel bij kunnen doen, maar dat is (voor mij) echt niet nodig.

De chocolademousse kun je een dag van tevoren maken. Dek ze af met vershoudfolie en bewaar ze in de koelkast. Strooi de geroosterde kokosrasp er wel pas vlak voor het serveren op, dan blijft dat lekker knapperig.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE ZE

witte chocolademousse met geroosterde kokos
Print

Witte chocolademousse met kokos

Aantal 4 personen

Ingrediënten

  • 60 milliliter kokosmelk
  • 40 milliliter melk
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 gram witte chocolade (in stukjes)
  • 1,5 theelepels kokos santen (kokoscrème)
  • 250 milliliter slagroom
  • 4 eetlepels kokosrasp

Bereidingswijze

  1. Verwarm de kokosmelk en de melk in een pannetje. Klop de eidooier los met één eetlepel suiker en de bloem. 

  2. Voeg een paar eetlepels van de melk toe aan het eidooiermengsel en klop even door tot er geen klontjes meer in zitten.

  3. Giet dit mengsel al roerend weer terug in de pan en breng aan de kook.

  4. Laat het een paar minuten doorkoken, tot het dikker begint te worden. Haal de pan van het vuur af en voeg de chocolade en de kokos santen toe. Blijf roeren tot alles is gesmolten.

  5. Zeef het eerst en giet het dan in een schaal, dek af met vershoudfolie en laat afkoelen.

  6. Als het is afgekoeld, klop je de slagroom met een eetlepel suiker stijf en spatel je voorzichtig het chocolademengsel erdoorheen (doe dit in twee delen). 

  7. Verdeel de chocolademousse over de glazen of schaaltjes. 

  8. Rooster de kokosrasp in een pan op het vuur en verdeel de rasp over de mousse. 

witte chocolademousse met kokos


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

9 Comments

  • Reply Sylvia

    Oh oh chocolade!! I don’t care welke chocolade, ik lust alles 🙂 Wat is het weer yammie allemaal!!

    28 november 2017 at 09:46
  • Reply Felice

    dit ziet er overheerlijk uit! En niet moeilijk om te maken.
    Al die heerlijke dingen die voorbij komen, terwijl mijn broeken niet meer dicht gaan…….:-)

    28 november 2017 at 10:45
  • Reply Lynn

    Oooh, dit ziet er lekker uit!!
    Ik ga een poging doen om het ook eens te maken met de dochter ❤️

    Xxx

    28 november 2017 at 11:15
  • Reply Krystle/Batboy

    Het water loopt me in de mond! Ga kijken of mij het ook lukt om te maken. Sla dit meteen op!
    Krystle/Batboy onlangs geplaatst…Dank u SinterklaasjeMy Profile

    28 november 2017 at 11:22
  • Reply Custodia Chineva

    Oeh heerlijk, ik ben gek op mousse, ik krijf gelijk zin in het ziet heerlijk uit…

    28 november 2017 at 12:26
  • Reply Dhini

    Oh..het ziet er lekker uit. zo zacht lijkt mij

    28 november 2017 at 19:10
  • Reply Wanda

    Ik geloof dat ik mijn kersttoetje heb gevonden! Bedankt voor dit recept!
    Wanda onlangs geplaatst…Tip: Monschau, de parel van de EiffelMy Profile

    28 november 2017 at 20:20
  • Reply Debbythechocoholic

    Oeh daarvan loopt het water al in de mond. Wat een heerlijk dessertje, om je vingers van af te likken!

    29 november 2017 at 17:40
  • Reply Melissa krijns

    Wauw dit ziet er echt overheerlijk uit zeg. sla de recept even op voor later
    Melissa krijns onlangs geplaatst…Review| Gepersonaliseerde Fotoslinger maken.My Profile

    29 november 2017 at 18:59
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge