Follow:
Recepten, Taarten, Zoet

Versierde appeltaart

versierde appeltaart

Een appeltaart maak je meestal af met een rasterpatroon, maar je kunt het ook net wat anders doen en de taart versieren met prachtige decoraties. Het ziet er prachtig uit en een appeltaart vind ik altijd lekker. Heerlijk deeg, zoetzure appels, het zoete van de suiker en dan het subtiele van de kaneel, alles past perfect bij elkaar.

versierde appeltaart

APPELTAART & ZO MAAK JE HET

Een klassieker, de appeltaart, en ik vind hem zo lekker. M’n vader maakt graag appeltaart en kan dat ook heel goed, maar afgelopen vrijdagavond ging ik er eentje maken samen met mijn zusje. Heel gezellig en met die versieringen dacht ik meteen weer terug aan vroeger toen we altijd koekjes maakten met z’n tweeën (en vaak m’n moeder). Ik maak hem wel altijd net wat anders dan mijn vader, maar vind hem net zo lekker en hij ziet er zo mooi uit!

Ik doe nooit rozijnen in een appeltaart, eigenlijk doe ik nergens rozijnen in. Daar houd ik namelijk echt niet van en het voordeel van zelf dingen maken, is dat je er alles uit kunt laten, wat je niet lekker vindt haha. Vind je rozijnen nou wel heel lekker, doe ze er dan vooral bij in! Je kunt ook nog variëren door er wat gehakte walnoten of hazelnoten in te doen.

INGREDIENTEN

versierde appeltaart
Print

VERSIERDE APPELTAART

Voorbereiding 45 minutes
Kooktijd 1 hour 30 minutes
Totale tijd 2 hours 15 minutes
Aantal 1 appeltaart

Ingrediënten

  • 225 gram boter op kamertemperatuur + iets extra om de vorm in te vetten
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram kristalsuiker
  • 2 eieren geklutst
  • mespunt zout
  • 1,5 kilogram zoetzure appels
  • 3 eetlepels kaneel
  • 20 mililiter citroensap

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC.
  2. Maak eerst het deeg door de boter, zelfrijzend bakmeel, 200 gr. kristalsuiker en 1,5 ei met elkaar te mengen. De overige kristalsiuker en het halve ei heb je later nog nodig. Meng alles met elkaar en kneed het tot een deeg.
  3. De vershoudfolie om het deeg en let het in de koelkast.
  4. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakjes. Meng de appels met het citroensap, de overgebleven 50 gr. kristalsuiker en 3 theelepels kaneel. De citroensap zorgt ervoor dat de appels niet bruin worden.
  5. Bekleed de vorm met een laagje deeg van ongeveer anderhalve centimeter dikte. Vul de vorm met de appels.
  6. Rol het overgebleven deeg uit op een vlak oppervlakte bestrooid met een laagje bloem. Snijdt de versieringen eruit en leg deze op de taart. Bestrijk het deeg met het overgebleven halve ei om alles te laten plakken en mooie te laten glanzen.
    versierde appeltaart
  7. Zet de appeltaart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 90 minuten, totdat het deeg goudbruin is.

versierde appeltaart

Volg me nu ook via Bloglovin’!

versierde appeltaart
Print

VERSIERDE APPELTAART

Voorbereiding 45 minutes
Kooktijd 1 hour 30 minutes
Totale tijd 2 hours 15 minutes
Aantal 1 appeltaart

Ingrediënten

  • 225 gram boter op kamertemperatuur + iets extra om de vorm in te vetten
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram kristalsuiker
  • 2 eieren geklutst
  • mespunt zout
  • 1,5 kilogram zoetzure appels
  • 3 eetlepels kaneel
  • 20 mililiter citroensap

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC.
  2. Maak eerst het deeg door de boter, zelfrijzend bakmeel, 200 gr. kristalsuiker en 1,5 ei met elkaar te mengen. De overige kristalsiuker en het halve ei heb je later nog nodig. Meng alles met elkaar en kneed het tot een deeg.
  3. De vershoudfolie om het deeg en let het in de koelkast.
  4. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakjes. Meng de appels met het citroensap, de overgebleven 50 gr. kristalsuiker en 3 theelepels kaneel. De citroensap zorgt ervoor dat de appels niet bruin worden.
  5. Bekleed de vorm met een laagje deeg van ongeveer anderhalve centimeter dikte. Vul de vorm met de appels.
  6. Rol het overgebleven deeg uit op een vlak oppervlakte bestrooid met een laagje bloem. Snijdt de versieringen eruit en leg deze op de taart. Bestrijk het deeg met het overgebleven halve ei om alles te laten plakken en mooie te laten glanzen.
    versierde appeltaart
  7. Zet de appeltaart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 90 minuten, totdat het deeg goudbruin is.
Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge