Follow:
Borrelhapjes, Hartig, Recepten

Thaise gepaneerde garnalen met dip

thaise garnalen met dip

Dit soort hapjes vind ik altijd zo leuk om te maken en nog leuker trouwens om ze weer op te eten. Deze Thaise gepaneerde garnalen hebben een heerlijke knapperig korstje van panko en gerapste kokos en daarbij een lekkere dipsaus.

THAISE GAPENEERDE GARNALEN MET DIP

Eén van mijn lievelingshapjes, of borrelhapje, zijn gepaneerde garnalen met een dipsausje. Ik maak ze alleen niet heel vaak, eigenlijk een beetje jammer.

Deze garnalen zijn gepaneerd met panko en geraspte kokos en dat maakt het extra knapperig. Je kunt ook paneermeel gebruiken, maar dat vind ik persoonlijk wel wat minder lekker. Panko kun je overigens gewoon kopen in de grotere supermarkten of in de toko.

thaise garnalen met dip

Ideaal aan deze dip is dat je zelf kunt weten hoe pittig je de dip maakt. Ik haal meestal wel de zaden en de zaadlijsten eruit, dat maakt en een stuk minder scherp, maar dat kun je zelf een beetje inschatten. De garnalen kun je zowel warm als koud eten, dus je kunt ze ook van tevoren maken als je een feestje hebt.

Paar tips nog:

  • Paneer de staarten van de garnalen niet, maar houdt die schoon. Daar kun je ze dan gemakkelijk aan vasthouden.
  • Zorg ervoor dat de olie niet te heet is. Dan heb je kans dat de de buitenkant te donker wordt, of zelfs verbrand, maar dat de garnalen nog niet gaar zijn.
  • Vergeet niet de garnalen na het bakken even op smaak te brengen met een klein beetje zout en peper.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE ZE

thaise garnalen met dip
Print

Thaise garnalen met dip

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 1 cm. verse gember
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1,5 eetlepel palmsuiker
  • 1 ei (misschien heb je één extra nodig)
  • 15-20 schoongemaakte garnalen (kan diepvries zijn)
  • 5 eetlepels bloem
  • 50 gram pankokruim (of paneermeel)
  • 50 gram geraspte kokos
  • laag pannetje met olie (om in te bakken - kokosolie of zonnebloemolie)

Bereidingswijze

  1. Snijdt de peper open en haal de zaadjes en de zaadlijsten eruit, schil de gember. Snijdt de peper en de gember in kleine stukjes.

  2. Voeg het sap van een halve limoen toe en de vissaus en palmsuiker. Roer tot alles is gemengd en de suiker is opgenomen.

  3. Klop één ei los in een bakje. Doe de bloem in een kom en de pankokruim met de geraspte kokos samen in een andere kom. 

  4. Haal de garnaal door het bloem, dan door het ei en als laatste door de panko en kokos. Zorg dat de garnaal helemaal bedekt is, herhaal dit met alle garnalen.

  5. Verhit een laagje olie, pas op dat het niet te heet is, en bak de garnalen tot ze goudbruin zijn.

  6. Dien ze op met de andere helft van de limoen en de saus.

thaise garnalen met dip


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

8 Comments

  • Reply Farah

    Bedankt voor het recept, het ziet er heerlijk uit – ga het gauw eens uitproberen!

    6 november 2017 at 15:23
  • Reply Sjoukje - meergeldminderstress

    Wat ziet dat er lekker uit zeg! Heerlijk! Sowieso leuk om jouw website te ontdekken, ik ga je volgen. 🙂
    Sjoukje – meergeldminderstress onlangs geplaatst…Geef een cadeau! Schrijf je nu inMy Profile

    6 november 2017 at 15:57
  • Reply nicole

    Het lijkt me een lekkere snack! Maar zelf heb ik het idee dat ik het door paneren een vette hap maak. Of valt dat wel mee?
    nicole onlangs geplaatst…Geen kind meerMy Profile

    6 november 2017 at 16:18
  • Reply Ilona

    De foto ziet er lekker uit maar ik pas er toch voor, ik lust geen garnalen XD
    Ilona onlangs geplaatst…Lancôme – L’absolu Gloss | L’Absolu Velvet MatteMy Profile

    6 november 2017 at 16:29
  • Reply Ana Rita

    Hmm ik ben gek op gepaneerde garnalen! Interessant om te lezen hoe dit bereid wordt.

    6 november 2017 at 16:39
  • Reply Ilona Izabella

    Ik houd zelf helemaal niet van garnalen, maar dit ziet eruit als iets waar mijn vriend heel erg blij van zou worden!
    Ilona Izabella onlangs geplaatst…What to do in Amsterdam: NoordermarktMy Profile

    6 november 2017 at 20:00
  • Reply Ellen

    Dit ziet er zoooo lekker uit! Heerlijk als aperitief

    8 november 2017 at 07:01
  • Reply Neeltje | Thoughts in Style

    Oh my, ik krijg gelijk honger als ik hier naar kijk :O haha.
    Neeltje | Thoughts in Style onlangs geplaatst…Always Make Time To Organize A Cozy Night For Your Best Friends | Girls Night InMy Profile

    8 november 2017 at 09:14
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge