Follow:
Koekjes, Recepten, Zoet

Snickerdoodles met kaneel en witte chocolade

snickerdoodles met kaneel, beurre noisette en witte chocolade

Deze snickerdoodles zijn echt heerlijk. Je hebt er wel een beetje meer werk van dan gewone koekjes, maar dat zijn ze zeker waard. De beurre noisette geeft deze snickerdoodles met kaneel en witte chocolade een hele subtiele notensmaak, past perfect bij het zoete van de chocolade en het scherpe van de kaneel.

snickerdoodles met kaneel, beurre noisette en witte chocolade

SNICKERDOODLES MET KANEEL EN WITTE CHOCOLADE

Deze snickerdoodles maakten m’n zusje en ik voor het eerst om mee te nemen naar vrienden. Natuurlijk moesten we eentje proeven toen ze klaar waren en dat was geen goed idee, want het bleef niet bij eentje en de stapel koekjes om mee te nemen werd steeds een beetje kleiner. Ik maak ze nu eigenlijk niet meer zo vaak, maar toen ik deze foodblog begon, wist ik direct dat het recept voor deze koekjes er sowieso op moesten staan.

Ze hebben een lekker knapperig randje en zijn nog een beetje zacht aan de binnenkant. De beurre noisette in combinatie met de kaneel, geeft het een heerlijke nootachtige smaak en de kern van witte chocolade maakt het dan helemaal af. Je kunt de witte chocolade natuurlijk ook nog vervangen door melkchocolade of, en dat is wat meer verrassend, door roomkaas.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

snickerdoodles met kaneel, beurre noisette en witte chocolade
Print

SNICKERDOODLES MET KANEEL EN WITTE CHOCOLADE

Aantal 24 koekjes

Ingrediënten

  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 180 gram lichte basterdsuiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 350 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 vanillepeul (eventueel te vervangen door vanille-essence)
  • 2 repen witte chocolade in totaal 200 gram
  • kaneelsuiker suiker gemengd met kaneel, naar eigen smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Maak de beurre noisette. Doe de boter in een pan en laat op middenhoog vuur smelten, blijf het doorroeren. Eerst zul je zien dat de eiwitten zich gaan scheiden, er komt dan een laagje op de boter te liggen. Blijf doorroeren tot er schuim ontstaat en daarna zul je zien dat de boter langzaamaan gaat verkleuren. Je wilt de boter een beetje bruin hebben, maar het mag niet verbranden.
    beurre noisette
  3. Schenk de beurre noisette in een schaaltje en laat het afkoelen.
  4. Doe de basterd- en de kristalsuiker in een mengkom en schenk de beurre noisette erbij. Meng de ingrediënten met elkaar en voeg daarna het ei en de eidooier toe. Meng opnieuw goed met een spatel.
  5. Meng in een andere kom alle droge ingrediënten: de bloem, baking soda, bakpoeder, kaneel en zout. Snijdt de vanillepeul in de lengte door de helft en haal de zaadjes eruit. Voeg dit bij de droge ingrediënten.
  6. Voeg de droge ingrediënten bij de boter en de suiker. Doe dit in drie keer en spatel het steeds goed door elkaar.
  7. Koel het deeg af in de koelkast voor twee uren, of in de vriezer voor dertig minuten. Om het deeg goed te koelen, moet je het een beetje plat maken en in vershoudfolie wikkelen.
  8. Maak bolletjes van het deeg en doe er steeds een blokje witte chocolade in. Ik maak met behulp van een eetlepel (Amerikaanse maat) steeds twee helften en voeg die bij elkaar. Dan heb je steeds dezelfde grootte bolletjes.
  9. Rol de bolletjes door de kaneelsuiker en leg ze op het bakpapier.
  10. Bak de snickerdoodles in de voorverwarmde oven voor acht à tien minuten.

Recipe Notes

De koekjes zijn nog een zacht als ze uit de oven komen, dus laat ze eerst een beetje afkoelen op het bakpapier. Schuif hiervoor het bakpapier op een vlak oppervlakte, bijv. je aanrecht, en probeer de snickerdoodles er niet af te halen. Hiervoor zijn ze echt te zacht en ze gaan dan zeker kapot (spreek ik uit ervaring). Laat ze goed afkoelen en dan zijn ze klaar! Je kunt de snickerdoodles een paar dagen bewaren in een luchtdichte doos, maar ik denk niet dat het zover komt. Deze koekjes zijn meteen op;).

snickerdoodles met kaneel, beurre noisette en witte chocolade

snickerdoodles met kaneel, beurre noisette en witte chocolade
Print

SNICKERDOODLES MET KANEEL EN WITTE CHOCOLADE

Aantal 24 koekjes

Ingrediënten

  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 180 gram lichte basterdsuiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 350 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 vanillepeul (eventueel te vervangen door vanille-essence)
  • 2 repen witte chocolade in totaal 200 gram
  • kaneelsuiker suiker gemengd met kaneel, naar eigen smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Maak de beurre noisette. Doe de boter in een pan en laat op middenhoog vuur smelten, blijf het doorroeren. Eerst zul je zien dat de eiwitten zich gaan scheiden, er komt dan een laagje op de boter te liggen. Blijf doorroeren tot er schuim ontstaat en daarna zul je zien dat de boter langzaamaan gaat verkleuren. Je wilt de boter een beetje bruin hebben, maar het mag niet verbranden.
    beurre noisette
  3. Schenk de beurre noisette in een schaaltje en laat het afkoelen.
  4. Doe de basterd- en de kristalsuiker in een mengkom en schenk de beurre noisette erbij. Meng de ingrediënten met elkaar en voeg daarna het ei en de eidooier toe. Meng opnieuw goed met een spatel.
  5. Meng in een andere kom alle droge ingrediënten: de bloem, baking soda, bakpoeder, kaneel en zout. Snijdt de vanillepeul in de lengte door de helft en haal de zaadjes eruit. Voeg dit bij de droge ingrediënten.
  6. Voeg de droge ingrediënten bij de boter en de suiker. Doe dit in drie keer en spatel het steeds goed door elkaar.
  7. Koel het deeg af in de koelkast voor twee uren, of in de vriezer voor dertig minuten. Om het deeg goed te koelen, moet je het een beetje plat maken en in vershoudfolie wikkelen.
  8. Maak bolletjes van het deeg en doe er steeds een blokje witte chocolade in. Ik maak met behulp van een eetlepel (Amerikaanse maat) steeds twee helften en voeg die bij elkaar. Dan heb je steeds dezelfde grootte bolletjes.
  9. Rol de bolletjes door de kaneelsuiker en leg ze op het bakpapier.
  10. Bak de snickerdoodles in de voorverwarmde oven voor acht à tien minuten.

Recipe Notes

De koekjes zijn nog een zacht als ze uit de oven komen, dus laat ze eerst een beetje afkoelen op het bakpapier. Schuif hiervoor het bakpapier op een vlak oppervlakte, bijv. je aanrecht, en probeer de snickerdoodles er niet af te halen. Hiervoor zijn ze echt te zacht en ze gaan dan zeker kapot (spreek ik uit ervaring). Laat ze goed afkoelen en dan zijn ze klaar! Je kunt de snickerdoodles een paar dagen bewaren in een luchtdichte doos, maar ik denk niet dat het zover komt. Deze koekjes zijn meteen op;).

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge