Follow:
IJs, Recepten, Zoet

Semifreddo met hazelnoten

semifreddo met hazelnoten

Semifreddo is een heerlijk Italiaans nagerecht en is heel makkelijk om te maken. En vandaag staat er een recept voor semifreddo alla nocciolo, oftewel semifreddo met hazelnoten, online!

semifreddo met hazelnoten

SEMIFREDDO MET HAZELNOTEN

De naam, semifreddo, betekend ‘half bevroren ijs’ en je kunt het vergelijken met een mousse, maar dan bevroren. En half bevroren is hij het allerlekkerste! Het makkelijke aan semifreddo is dat je het kunt maken zonder ijsmachine en. Een nachtje in de vriezer en je hebt heerlijk ijs. Ik heb er dit keer voor gekozen om er hazelnoten in te doen, maar dan alleen in de onderste helft. Ziet er niet alleen heel mooi uit, maar de smaak is ook heel intens en je kunt het een beetje afwisselen met de helft met vanille.

Om de semifreddo gemakkelijk uit de vorm te krijgen, kun je het kort even onder de kraan houden met warm water. Zo smelt het buitenste randje van de semifreddo en kun je hem gemakkelijk eruit krijgen. Zorg er wel voor dat er geen water in de vorm komt.

Paar tips voor het maken van de semifreddo met hazelnoten:

  • Loop niet weg bij het roosteren van de hazelnoten, ze moeten niet verbranden.
  • Klop de eiwitten op in een schone en vetvrije kom.
  • Zorg ervoor dat er geen eigeel bij de eiwitten komt.
  • Spatel het mengsel met eigeel voorzichtig door de eiwitten, klop niet te lang en klop er niet teveel lucht uit.
  • Bekleedt de vorm helemaal met vershoudfolie, zo krijg je de semifreddo er gemakkelijk uit

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

semifreddo met hazelnoten
Print

Semifreddo met hazelnoten

Recept voor semifreddo met hazelnoten en vanille. Benodigdheden: cakeblik van 1 liter (of andere vorm met die inhoud).
Aantal 6 personen

Ingrediënten

  • 100 gram hazelnoten (ongezouten)
  • 4 eieren
  • 1 mespunt zout
  • 500 milliliter slagroom
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 vanillepeul (of 1 theelepel vanille-essence)

Bereidingswijze

  1. Rooster de hazelnoten in een pan tot ze licht verkleurd zijn. Laat ze afkoelen en hak ze dan in kleine stukjes.
  2. Bekleedt de vorm met vershoudfolie.
  3. Splits de eieren in twee kommen.
  4. Klop de eiwitten stijf met de zout, tot er pieken ontstaan.
  5. Klop in een andere kom het eigeel met de suiker, tot het licht en luchtig is geworden (heel schuimig).
  6. Klop de slagroom stijf met de vanillezaadjes.
  7. Spatel de helft van de slagroom door mengsel met eigeel tot alles gemengd is en voeg dan de andere helft toe. Voeg dan de helft van het eiwit bij de slagroom en het eigeel en spatel het voorzichtig erdoorheen, spatel dan de andere helft erdoorheen.
  8. Verdeel het mengsel in twee kommen en doe de hazelnoten bij één helft.
  9. Spatel het mengsel zonder hazelnoten in de vorm en strijk het glad. Spatel daarna de andere helft met hazelnoten erbovenop en strijk het opnieuw glad.
  10. Zet het in de vriezer tot het helemaal is bevroren.

semifreddo met hazelnoten

semifreddo met hazelnoten


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor meer recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

10 Comments

  • Reply nicole

    Het ziet er superlekker uit! En fijn dat je er geen ijsmachine voor nodig hebt. Dit ga ik zeker wel eens proberen.
    nicole onlangs geplaatst…Kun jij tevreden zijn met steeds hetzelfde?My Profile

    4 juli 2017 at 13:08
  • Reply Frederique

    Ik heb het niet eerder geproefd maar het ziet er wel erg verleidelijk uit. Binnenkort misschien toch eens uitproberen 🙂

    4 juli 2017 at 13:13
  • Reply Lodi

    Het ziet er heel erg mooi uit en volgens mij i de smaak al net zo lekker! Nog nooit geproefd, maar dat moet ik nu toch zeker eens gaan doen!

    4 juli 2017 at 13:16
  • Reply Daphne

    Wat heerlijk, zeg! Ziet er ook nog eens prachtig uit!

    4 juli 2017 at 13:21
  • Reply Janet

    Dit ziet er heerlijk uit! Ben benieuwd naar de smaak!

    4 juli 2017 at 13:47
  • Reply Sofie Katelijne

    Kan je geloven dat ik hier nog nooit van gehoord heb? 🙂 ziet er wel bijzonder smakelijk uit!

    4 juli 2017 at 14:18
  • Reply Kevin

    Oeehhh wat klinkt t heerlijk. Ik had er serieus nog nooit van gehoord.. Maar ziet er goed uit

    4 juli 2017 at 15:59
  • Reply Dhini

    Yummm dat ziet er lekker uit! Welke slagroom gebruik je. Ik wil eens gaan maken
    Dhini onlangs geplaatst…Fujifilm Instax mini Fotoafdrukker voor smartphonesMy Profile

    4 juli 2017 at 18:23
  • Reply Bianca Schrijft

    Wauw, dit ziet er erg goed uit en het lijkt me heerlijk. Ik had hier nog nooit van gehoord. Ik ben altijd zo onzeker of dit soort gerechten me lukken.
    Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Unboxing: World of wizardry geek gear box juniMy Profile

    4 juli 2017 at 18:57
  • Reply Lianne

    Ik ken het niet, maar het klinkt wel erg lekker! 🙂
    Lianne onlangs geplaatst…Aardbeien limoncello taartMy Profile

    6 juli 2017 at 16:54
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge