Valentijnskoekjes

Volgende week dinsdag is het weer Valentijnsdag! En daarom heb ik deze lekkere Valentijnskoekjes gemaakt, met roze en witte glazuur. Gemakkelijk om te maken, maar ook heel lekker. De koekjes zijn mooi stevig, ideaal om er glazuur op te doen.

Valentijnskoekjes

VALENTIJNSKOEKJES

Oké, ik heb niet echt wat met Valentijnsdag om eerlijk te zijn. Moh en ik doen ook nooit zoveel op deze dag, niet echt iets speciaals. Vorig jaar had ik wel wat chocolaatjes gekocht en hij zei toen nog snel dat mijn cadeautje er aan kwam, maar daar wacht ik nog steeds op. Wie weet dit jaar haha. Kleine vertraging maar;). Maar ik heb natuurlijk wel wat met bakken en gebruik dan ook elk excuus om weer wat nieuws te bakken.

Deze koekjes zijn niet moeilijk om te maken en je hebt ook geen keukenmachine of iets dergelijks nodig, maar het kost wel even wat tijd. Je maakt eerst het deeg, daarna moet je het direct uitrollen en dan moet het tenminste twee uren in de koelkast rusten. Belangrijk, want zo houden ze beter hun vorm in de oven. De boter in het deeg smelt en dat kan ervoor zorgen dat de koekjes wat uitlopen, dit kun je voorkomen door het deeg eerst in de koelkast te doen. Daarnaast is het ook nog veel gemakkelijk om de hartjes uit te steken.

Voor het roze glazuur heb ik eetbare kleurstof gebruikt van Wilton, genaamd Pink.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE ZE

Recept Afdrukken
VALENTIJNSKOEKJES
Valentijnskoekjes
Porties
koekjes
Ingrediënten
Voor de koekjes:
  • 250 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • mespunt zout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 1 ei (klein)
Voor het glazuur:
  • 1/2 cup poedersuiker
  • 3 theelepels melk
  • roze kleurstof
Porties
koekjes
Ingrediënten
Voor de koekjes:
  • 250 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • mespunt zout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 1 ei (klein)
Voor het glazuur:
  • 1/2 cup poedersuiker
  • 3 theelepels melk
  • roze kleurstof
Valentijnskoekjes
Instructies
  1. Doe alle droge ingrediënten (bloem, suiker en zout) voor de koekjes in een kom en meng het met elkaar.
  2. Doe vervolgens de vanille-extract, boter en het ei erbij.
  3. Kneed de ingrediënten tot een deeg.
  4. Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier, tot ongeveer vijf à zes millimeter dikte. Dek af met vershoudfolie en laat het twee uur in de koelkast rusten op een snijplank o.i.d..
  5. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  6. Steek de hartjes eruit. Mocht je geen vorm hiervoor hebben, dan kun je er ook zelf één maken van papier en er dan met een scherp klein mesje langs snijden.
    Valentijnskoekjes maken
  7. Leg ze op bakpapier op een bakplaat en bak ze in 20 à 25 minuten af in de voorverwarmde oven.
  8. Laat goed afkoelen.
  9. Maak het glazuur door het poedersuiker en de melk te mengen. Verdeel het glazuur door tweeën en kleur één helft roze met kleurstof.
  10. Met een lepeltje kun je de glazuur op de koekjes aanbrengen.
  11. Laat even drogen en dan ben je klaar!

Valentijnskoekjes

Valentijnskoekjes

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge