SNELLE GEVLOCHTEN CINNAMON ROLL

Het tweede recept voor Pasen is een gevlochten cinnamon roll. Net een beetje anders dan wat je normaal gewend bent van cinnamon rolls, maar net zo lekker. Vooral met een beetje glazuur of roomkaastopping. Mmmjam!

gevlochten cinnamon roll

SNELLE GEVLOCHTEN CINNAMON ROLL

Deze gevlochten cinnamon roll ziet er al super mooi uit en het lijkt moeilijk te maken, maar dat is het zeker niet. Ideaal voor Paasochtend, voor als je nog meer moet maken en je planning, zoals bij mij, altijd weer net iets te krap is. Het leuke aan deze gevolchten cinnamon roll is dat je er stukjes af kunt scheuren. Aan de randjes is hij wat krokanter en is de suiker gekarameliseerd en de binnenkant is heerlijk zacht en doordrenkt met de kaneel.

Ik maakte hem met kant-en-klare croissantdeeg, maar je kunt uiteraard ook zelf deeg maken. Misschien is het een beetje vals spelen, maar soms vind ik dat helemaal prima en net zo lekker. Daarnaast maak ik mijn cinnamon rolls altijd met een mix van kristalsuiker en bruine basterdsuiker. De bruine basterdsuiker geeft het net een beetje karamelsmaak mee en dat is echt heerlijk. Wees ook niet te zuinig met de kaneel, die moet je natuurlijk goed kunnen proeven.

Het mooie aan deze cinnamon roll is dat hij bij het bakken, mooi uit elkaar gaat staan. Belangrijk is dat je bij het rollan van het deeg erom denkt dat je het niet te strak rolt. Het deeg kan dan namelijk nergens heen tijdens het bakken en niet open klappen. Hierdoor zal het deeg ook niet goed gaar worden of heb je kans dat de buitenkant verbrand, voordat de binnenkant gaar is.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE DE CINNAMON ROLL

Recept Afdrukken
SNELLE GEVLOCHTEN CINNAMON ROLLS
Recept voor heerlijke snelle gevlochten cinnamon rolls.
gevlochten cinnamon roll
Porties
rolls
Ingrediënten
 • 1 blik croissantdeeg (kant en klaar van 350 gram)
 • 1/4 cup kristalsuiker
 • 1/4 cup bruine basterdsuiker
 • 1 eetlepel kaneel
Porties
rolls
Ingrediënten
 • 1 blik croissantdeeg (kant en klaar van 350 gram)
 • 1/4 cup kristalsuiker
 • 1/4 cup bruine basterdsuiker
 • 1 eetlepel kaneel
gevlochten cinnamon roll
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
 2. Open het blik croissantdeeg en snijdt hem in de breedte door de helft. Bestrooi de twee helften met de kristalsuiker, bruine basterdsuiker en de kaneel en rol ze voorzichtig op.
 3. Snijdt de rollen in de lengte doormidden. Leg de twee helften met de open kant naar boven en 'vlecht' met twee halve rollen (leg steeds één helft over de andere heen).
  gevlochten cinnamon roll uitleg
 4. Draai van de twee in elkaar gevlochten helften een bolletje. Niet te strak, anders wordt het niet gaar.
 5. Bak ze in de oven af in 15 minuten. Serveer eventueel met glazuur.

gevlochten cinnamon roll

4 reacties

 1. Kim schreef:

  Wat een leuk idee, ziet er lekker uit.

 2. Jolanda schreef:

  Oeh lekker, ik heb nog nooit basterdsuiker erin gedaan, maar ga het eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge