Naanbrood

Eén van mijn lievelingsbijgerechten, Indiase naanbrood! Vooral bij curry, hummus of soep, zoal de linzensoep met kokosmelk die je binnenkort hier kunt vinden. Deze naan bestaat uit een paar ingrediënten, de belangrijkste zijn yoghurt en zelfrijzend bakmeel, en zijn zo klaar.

naanbrood

NAANBROOD

Het is een beetje dubbelop, de naam ‘naanbrood’, want ‘naan’ betekend ook ‘brood’. Wij noemen ze dus meestal ‘broodbrood’, maar waar dat vandaag komt weet ik eigenlijk ook niet. De basis van deze naan is zelfrijzend bakmeel en yoghurt. Ik gebruik hiervoor altijd volle yoghurt of Griekse yoghurt, dat geeft net wat meer smaak en is wat dikker. De naan zelf is is heel zacht door de yoghurt en dat maakt hem ook zo lekker. De olie waarmee ik de naan heb ingesmeerd voordat hij in de pan gaat, heb ik op smaak gebracht met een beetje garam masala. Geeft niet alleen een subtiele smaak, maar ook dat lichtgele kleurtje.

Ik maak ze daarnaast graag in een grillpan, want dat geeft van die mooie streepjes, maar een gewone pan is natuurlijk ook helemaal prima. Je kunt ze ook in de oven klaarmaken. Zet dan de oven op 200 graden Celsius, bestrijk de naan licht met olie en leg ze op een bakplaat. Bak ze af tot ze gaar zijn.

Paar tips voor het maken van naanbrood:

  • Maak de pan na elke naan schoon met keukenpapier. De bloem is achterblijft in de pan verbrand en plakt aan je volgende naanbrood.
  • Gebruik niet teveel olie, je moet het brood niet frituren, maar licht aanbakken.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE ZE

Recept Afdrukken
Naanbrood
Recept voor vier Indiase naanbroden.
naanbrood
Porties
naanbrood
Ingrediënten
  • 220 gram zelfrijzend bakmeel (+ een beetje extra voor je werkbank)
  • 150 milliliter volle yoghurt
  • 1/8 theelepel peper
  • 1/8 theelepel zout
  • 4 eetlepel olie
  • 1/4 theelepel garam masala
Porties
naanbrood
Ingrediënten
  • 220 gram zelfrijzend bakmeel (+ een beetje extra voor je werkbank)
  • 150 milliliter volle yoghurt
  • 1/8 theelepel peper
  • 1/8 theelepel zout
  • 4 eetlepel olie
  • 1/4 theelepel garam masala
naanbrood
Instructies
  1. Doe het zelfrijzend bakmeel, de yoghurt, de peper en het zout en één eetlepel olie in een kom en meng het allemaal door elkaar.
  2. Haal het deeg uit de kom en kneed het nog even goed door op je werkbank bestuift met een beetje bloem.
  3. Verdeel het deeg in vier delen en rol deze uit tot een ovaal. Bestuif je werkbank en de roller met bloem om te voorkomen de naan eraan plakt.
  4. Verhit een grillpan op middenhoog vuur en bak de naan één voor één af. Bestrijk één kant van de naan met olie en leg die met de geoliede kant in de pan. Wacht een paar minuten, bestrijk de andere kant met olie en keer de naan om.

naanbrood met yoghurt


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met mij op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Kijk voor meer recepten in de receptenindex!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge