Mexicaanse wraps met gehakt

Niet authentiek Mexicaans, maar wel heel lekker, deze Mexicaanse wraps met gehakt, aardappel, maïs en bonen. Wij eten altijd graag wraps thuis en deze Mexicaanse vulling is wel één van de favorieten. Vandaag staat het recept online!

mexicaanse wraps met gehakt

MEXICAANSE WRAPS MET GEHAKT

Wraps zijn zo makkelijk, je kunt er veel mee variëren en ze zijn snel gemaakt, een paar redenen dat wij ze thuis graag eten. Dit keer aten wij Mexicaanse wraps met gehakt, aardappel, maïs en bonen, maar ook binnen dit recept kun je weer heerlijk variëren. De aardappel kun je bijvoorbeeld vervangen door zoete aardappel, of probeer eens chili-bonen in plaats van zwarte bonen. Ik vulde ze ook nog met kaas om te laten smelten, maar dit kun je eventueel ook helemaal weglaten. Nog een beetje crème fraîche erbij en het is helemaal goed.

Ik heb er dit keer voor gekozen om de wraps een beetje anders te vouwen dan normaal. Leg de vulling voor de wraps in een rondje in het midden en vouw dan steeds een hoek van de wrap naar binnen. Bak hem nog even af in de pan met een beetje olie en je bent klaar. Wil je de ‘normale’ wraps, doe de vulling er dan in en de kaas erbovenop. Plaats ze in een voorverwarmde oven, op 180 graden Celsius, tot de kaas gesmolten is (ongeveer 10 minuten).

De vulling kun je eventueel ook van tevoren bereiden, dan hoef je het alleen nog op te warmen in de wraps. Zelf vind ik het altijd lekker om er nog een salade bij te maken.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE ZE

Recept Afdrukken
MEXICAANSE WRAPS MET GEHAKT
Recept voor Mexicaanse wraps met gehakt, aardappelen, maïs en bonen.
mexicaanse wraps met gehakt
Porties
personen
Ingrediënten
  • 250 gram aardappelen (geschild)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gram gehakt (ongekruid)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/4 theelepel chili-vlokken
  • 1 theelepel komijn
  • 2 blikjes tomatenpuree (ongeveer 140 gram)
  • 200 milliliter water
  • 200 gram maïs
  • 200 gram bonen
  • zout en peper
  • 4 wraps
  • 100 gram kaas (geraspt)
  • 100 gram crème fraîche
Porties
personen
Ingrediënten
  • 250 gram aardappelen (geschild)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gram gehakt (ongekruid)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/4 theelepel chili-vlokken
  • 1 theelepel komijn
  • 2 blikjes tomatenpuree (ongeveer 140 gram)
  • 200 milliliter water
  • 200 gram maïs
  • 200 gram bonen
  • zout en peper
  • 4 wraps
  • 100 gram kaas (geraspt)
  • 100 gram crème fraîche
mexicaanse wraps met gehakt
Instructies
  1. Kook de aardappel bijna gaar in ruim kokend water. Snijdt ze daarna in kleine stukjes.
  2. Snipper het uitje en hak de knoflooktenen fijn. Fruit ze kort aan in een beetje olie. Voeg daarna het gehakt en de specerijen toe (laat de chili-vlokken eruit, als je niet van pittig eten houdt).
  3. Voeg de tomatenpuree en het water toe als de gehakt gaar is en daarna de aardappel, maïs en bonen. Laat het nog kort even sudderen op het vuur en breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg eerst de kaas op de wrap en daarna de vulling. Vouw steeds een hoek van de wrap naar binnen en bak hem dan nog even aan in een pan met een klein beetje olie.
    vouwen wraps rondje

Mexicaanse wraps met gehakt


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met mij op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Nog meer recepten van Volg de kruimels? Ga dan naar de receptenindex.

2 reacties

  1. Kim schreef:

    Wat leuk dat je ze op die manier hebt gevouwen, dat heb ik nog niet eerder gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge