Kipmarinade voor de bbq

Waarschijnlijk heb je in één van de laatste dagen wel een keertje de barbecue aan gedaan, maar gelukkig komen er nog heel veel mooie dagen aan! Eén van mijn favoriete dingen om te maken voor de barbecue, is kipsaté en vandaag heb ik een recept voor een hele lekkere marinade.

kipmarinade voor de bbq

KIPMARINADE VOOR DE BBQ

Eén van mijn favoriete dingen om te maken op de bbq is kipmarinade en dan het liefst van kippendijen. Kipfilet kan overigens ook prima, maar dijenvlees vind ik toch net wat lekkerder. Het is iets donkerder vlees, dus niet het witte vlees dat je kent van de kipfilet, heeft meer smaak en is malser. Allemaal goede reden om kippendijen te gebruiken dus! Er zit een beetje honing en suiker in de marinade en dit zorgt ervoor dat hij lekker karameliseerd aan de buitenkant, dit geeft echt een heerlijke volle smaak. Je kunt hiervoor kristalsuiker gebruiken, maar lichte of bruine basterdsuiker is nog lekkerder.

De kipmarinade kun je prima van tevoren klaarmaken, voor gebruik dan we even schudden, want het olie scheidt zich wel van de waterige bestandsdelen. Ik marineer mijn kip altijd minstens een uur voor gebruik, maar hoe langer hoe beter. Het gemakkelijkste is om de marinade en de kip in een diepvrieszakje te doen en goed te mengen met elkaar, dan in de koelkast en wachten tot het helemaal goed gemarineerd is. Je kunt het ook gemarineerd in de diepvries doen en eruit halen wanneer je het nodig hebt.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

Recept Afdrukken
Kipmarinade voor de bbq
kipmarinade voor de bbq
Porties
gram kip
Ingrediënten
  • 100 milliliter zonnebloemolie
  • 15 milliliter sojasaus
  • 1 theelepe worchestersaus
  • 2 tenen knoflook (gehakt)
  • 1 citroen (sap)
  • 2 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel kerrie
  • 1/4 theelepel paprika
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel uienpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1 theelepel honing
Porties
gram kip
Ingrediënten
  • 100 milliliter zonnebloemolie
  • 15 milliliter sojasaus
  • 1 theelepe worchestersaus
  • 2 tenen knoflook (gehakt)
  • 1 citroen (sap)
  • 2 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel kerrie
  • 1/4 theelepel paprika
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel uienpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1 theelepel honing
kipmarinade voor de bbq
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade.
  2. Doe de kip erbij en laat het minstens een uur marineren.

kipmarinade voor de barbecue

kipmarinade voor de bbq


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor meer recepten naar de receptenindex!

2 reacties

  1. Kim schreef:

    Klinkt goed. Zou je ook ketjap kunnen gebruiken in plaats van soja, want dat heb ik niet in huis.

    • Danella schreef:

      Ja, dat is geen probleem hoor. Gebruik dan wel zoute ketjap (ketjap Asin) en geen zoete ketjap. Deze is wel iets lichter van smaak dan sojasaus, dus ik zou dan 10 milliliter meer gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge