Lasagna alla Napoletana – Lasagne uit Napels

Een paar weken geleden maakte ik deze heerlijke zondige lasagna alla Napoletana, oftewel een lasagne uit Napels, voor een diner met mijn familie. Op zondag eten we vaak (of bijna altijd) samen en dan is het altijd leuk om wat speciaals te maken. Deze lasagne is dan misschien veel werk, maar ik beloof je, het is zeker de moeite waard.

lasagne uit napels

LASAGNA ALLA NAPOLETANA – LASAGNE UIT NAPELS

Ja, je bent wel even bezig om deze lasagna uit Napels te maken, het is veel werk, maar hij is dan ook wel heel lekker en dan ben je alweer vergeten dat je zoveel gehaktballetjes hebt lopen draaien. Want in deze lasagne zitten gehaktballetjes, ei, heerlijke gesmolten mozzarella en dat allemaal in een super lekkere tomatensaus. Heel anders dan de bekende (en klassieke) Bolognese-lasagne, maar minstens zo lekker.

De tomatensaus maak met met ui, wortel, bleekselderij en passata en laat je een paar uur pruttelen op het vuur. De saus krijgt steeds meer een felrode kleur, wordt zoeter en heel smaakvol. Nog een beetje op smaak brengen met kruiden, zout en peper en hij is klaar. De gehaktballetjes moet je niet te groot maken, want dat is heel onhandig met het opbouwen van de lasagne en de lasagnevellen.

Je kunt de lasagne maximaal twee dagen bewaren in de koelkast, daarna zijn de eieren niet zo lekker meer.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

Recept Afdrukken
LASAGNA ALLA NAPOLETANA - LASAGNE UIT NAPELS
Recept voor een heerlijke lasagne uit Napels, met gehaktballetjes, ei, mozzarella en een tomatensaus.
lasagne uit napels - napolitaanse lasagne
Porties
personen
Ingrediënten
  • olie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • 1 bleekselderijstengel
  • 1 liter passata
  • oregano en basilicum
  • 500 gram rundergehakt ongekruid
  • 150 gram parmazaanse kaas fijngeraspt
  • 6 eieren
  • 20 gram paneermeel
  • 10-12 lasagnevellen
  • 250 gram mozzarella
Porties
personen
Ingrediënten
  • olie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • 1 bleekselderijstengel
  • 1 liter passata
  • oregano en basilicum
  • 500 gram rundergehakt ongekruid
  • 150 gram parmazaanse kaas fijngeraspt
  • 6 eieren
  • 20 gram paneermeel
  • 10-12 lasagnevellen
  • 250 gram mozzarella
lasagne uit napels - napolitaanse lasagne
Instructies
  1. Snijdt de knoflook, ui, winterpeen en bleekselderij in kleine stukjes. Verwarm olie in een pan en fruit de knoflook, ui, winterpeen en bleekselderij even aan.
  2. Voeg de passata toe en laat het minstens een uur tot anderhalfuur pruttelen op een laag vuur.
  3. Breng op smaak met zout en peper, oregano en basilicum. De tomatensaus is klaar als het feller van kleur is geworden en een beetje zoet smaakt. Laat het eventueel nog wat langer doorkoken als dit niet het geval is.
  4. Doe 50 gram geraspte Parmazaanse kaas, 1 ei en de paneermeel bij de gehaktballetjes. Breng op smaak met zout en peper en draai er kleine gehaktballetjes van.
  5. Bak de gehaktballetjes kort in olie en voeg ze bij de tomatensaus.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  7. Kook de resterende (5) eieren hard en laat even afkoelen. Pel ze daarna en snijdt ze in plakjes.
  8. Maak de lasagne door lasagnevellen af te wisselen met tomatensaus met gehaktballetjes, plakjes ei en stukjes mozzarella. Sluit af met een lasagnevel, alleen tomatensaus en de resterende geraspte Parmazaanse kaas en eventueel nog mozzarella.
  9. Bak af in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten, tot de lasagnevellen zacht zijn geworden.

napolitaanse lasagne

lasagne uit napels - napolitaanse lasagne

2 reacties

  1. Astrid schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Lasagna blijft een van mijn favoriete gerechten!
    Astrid onlangs geplaatst…Favorieten beauty items 2017 tot nu toeMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge