Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook

Lekkere krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook en nog zacht van binnen. Ik ben gek op goede geroosterde aardappelen uit de oven. Met of zonder schil maakt mij niet veel uit, maar een beetje mayonaise is altijd wel lekker erbij.

krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook uit de oven

KROKANTE AARDAPPELEN MET ROZEMARIJN EN KNOFLOOK

Afgelopen woensdag postte ik al het recept voor peposo, een Italiaanse runderstoofpot (klik hier voor het recept) en dit was één van de bijgerechten. Heerlijke krokante aardappelen met verse rozemarijn en een paar tenen knoflook. Dit keer geen mayonaise voor mij, want ik dipte ze in de saus van de stoofpot, maar anders zou ik dat er heel goed bij passen.

En deze aardappelen uit de oven zijn niet alleen heel lekker, ze zijn ook nog eens heel makkelijk om te maken en het kost niet zoveel moeite. Vooral niet als je de schil erom laat, zoals ik dit keer heb gedaan. Ik had er namelijk echt geen in, om ze helemaal te schillen. Ik kook de aardappelen wel altijd van tevoren, niet te lang en niet tot ze helemaal gaar zijn. Want dan worden aardappelen nog zachter van binnen en een stuk krokanter.

Ik heb gekozen voor iets kruimige aardappelen. Vastkokende aardappelen blijven meestal wat te hard en en kruimige aardappelen worden weer te zacht. Met iets kruimige aardappelen heb je de beste combinatie. Om ze super krokant te krijgen, moet je ze voorzien van een goede laag olijfolie. En om het dan helemaal af te maken, nog goed op smaak brengen met rozemarijn, knoflook en natuurlijk versgemalen peper en zeezout. Beter kan bijna niet.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE ZE

Recept Afdrukken
KROKANTE AARDAPPELEN MET ROZEMARIJN EN KNOFLOOK
Recept voor super krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook.
krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook uit de oven
Porties
personen
Ingrediënten
  • vastkokende aardappelen
  • olijfolie
  • rozemarijn
  • tenen knoflook
  • zout en peper
Porties
personen
Ingrediënten
  • vastkokende aardappelen
  • olijfolie
  • rozemarijn
  • tenen knoflook
  • zout en peper
krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook uit de oven
Instructies
  1. Kook de aardappelen voor ongeveer tien tot vijftien minuten in water met zout. Spoel ze daarna af met koud water.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  3. Snijdt ze daarna door de helft en nogmaals door de helft en doe ze in een ovenschaal.
  4. Zorg ervoor dat alle aardappelpartjes bedekt zijn met een laag olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Doe de knoflooktenen en rozemarijn erbij en hussel alles door elkaar.
  5. Bak de aardappels gaar in de voorverwarmde oven. Afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid duurt dit een halfuur tot een uur. De aardappels zijn klaar als ze goudbruin zijn. In de Airfryer kost het twintig minuten tot een halfuur op 180 graden Celsius.

krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook uit de oven

2 reacties

  1. Jammie; deze aardappels maken wij ook regelmatig. Heerlijk!
    Maud | Maudgeniet.nl onlangs geplaatst…Wat te doen in Mechelen..My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge