GEVULDE BROODJES UIT DE AIRFRYER OF OVEN

Het is alweer bijna Pasen (16 april en ja, dat is al over iets meer dan twee weken) en daarom heb ik een aantal recepten speciaal voor tijdens het ontbijt, lunch of brunch met Pasen! Al zou ik deze gevulde broodjes uit de Aifryer of de oven, elk weekend wel willen eten. Het eerste paasrecept zijn dus deze twee gevulde broodjes. Eentje met een geklutst eitje en de andere met ei en ham.

gevulde broodjes met ei en ham uit de airfryer of oven

GEVULDE BROODJES UIT DE AIRFRYER OF OVEN

Met Pasen brunchen mijn familie en ik altijd en een brunch vind ik voor Pasen ideaal. Niet te vroeg, kun je nog een beetje uitslapen, maar ook weer niet te laat en dat je dan geen zin meer hebt in avondeten. Meestal hebben we verschillende broodjes, warm en koud, croissants, veel fruit en natuurlijk een gekookt eitje.

Deze broodjes komen dit jaar ook zeker op de tafel te staan. Niet alleen omdat het heel gemakkelijk is om ze te maken, maar vooral omdat ze zo lekker zijn. Ik maakte twee varianten, eentje met een geklutst eitje en een andere met ei en ham. Persoonlijk vind ik die met ei en ham het lekkerste, want die combinatie is zo goed. Warme ham, een krokant broodje en een nog net niet gestold eitje. Perfect!

Ik gebruik hiervoor een afbakbroodje en deze bak je samen met de ei af in de Airfryer of in de oven. Zelf heb ik de Airfryer gebruikt, die vind ik echt ideaal hiervoor, maar in de oven gaat het ook prima. Een afbakbroodje is het gemakkelijkste vind ik zelf, want als je vers brood hiervoor gebruikt, heb je kans dat het te donker wordt in de oven. Het kan natuurlijk wel, maar dan zou ik de oven wel wat lager qua temperatuur zetten en ze iets langer in de oven doen.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE ZE

Recept Afdrukken
GEVULDE BROODJES UIT DE AIRFRYER OF OVEN
Recept voor twee gevulde broodjes. Een met een geklutst eitje en de andere met ei en ham.
gevulde broodjes met ei en ham uit de airfryer of oven
Porties
broodjes
Ingrediënten
  • 2 afbakbroodjes (kaiserbroodjes)
  • 2 eieren
  • 1 plakje ham
  • bieslook en peterselie
  • zout en peper
Porties
broodjes
Ingrediënten
  • 2 afbakbroodjes (kaiserbroodjes)
  • 2 eieren
  • 1 plakje ham
  • bieslook en peterselie
  • zout en peper
gevulde broodjes met ei en ham uit de airfryer of oven
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  2. Snijdt de bovenkant van de broodjes eraf (gooi het niet weg) en verwijder een gedeelte van de binnenkant. Dit gaat heel gemakkelijk met een lepel. Bekleedt één van de broodjes met ham aan de binnenkant.
  3. Kluts één van de eieren in een schaaltje met een beetje peper, zout en bieslook en doe het in één van de broodjes. Het andere ei doe je in het broodje met de ham.
  4. Zet ze in de oven of in de Aifryer voor zes minuten. Doe daarna de bovenkantjes in de oven en laat het nog twee minuten in de oven staan.
  5. Breng het nog een beetje op smaak met zout en peper.

gevulde broodjes met ei en ham uit de airfryer of oven

2 reacties

  1. Wow, nooit aan gedacht om dit in de airfryer te maken. Wat zien ze er heerlijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge