Frambozen curd

Nadat ik al sinaasappel- en limoncello curd had gemaakt, wilde m’n moeder overal een curd van maken. Ze kan niet meer zonder een lekkere curd in de koelkast, dus we gingen weer een nieuwe smaak proberen. Dit keer werd het een frambozen curd en ik weet zeker, dit is echt de lekkerste!

frambozencurd

FRAMBOZEN CURD

Ik ben echt gek op frambozen, eet ze het liefst overal bij en ik kies standaard in een restaurant voor het dessert met frambozen. Niets is zo lekker en een curd van frambozen is helemaal een goed idee. Deze curd is heerlijk bij yoghurt, over ijs, als vulling voor taarten, cakes en cupcakes of bij het toetje. Hij is zoet, maar ook fris door de frambozen.

Dit keer heb ik een curd gemaakt die niet heel dik was. We hebben het namelijk gebruikt als een dikke saus bij het ijs. Laat hem langer koken als je een dikkere saus wilt.

In de curd gebruik ik ook nog 20 milliliter citroensap en dat heb is niet alleen nodig voor de frisse smaak, maar zorgt er ook voor de de kleur van de frambozen intact blijft. Het verkleuren van fruit gebeurd door het zuurstof wat erbij komt en een beetje citroensap voorkomt dat het grauwig wordt.

Nog een paar tips voor het maken van de curd:

  • Gebruik een pan met een dikke bodem en blijf roeren.
  • Verhit de curd niet op een te hoog vuur, dan krijg je namelijk een roerei.
  • Hoe langer je het laat koken, hoe dikker je curd wordt.

Klik hier voor het recept voor de curd van sinaasappel en klik hier voor die met limoncello.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

Recept Afdrukken
Frambozen curd
frambozencurd
Porties
milliliter
Ingrediënten
  • 250 gram frambozen (diepvries is prima)
  • 4 eidooiers
  • 20 milliliter citroensap
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1/2 theelepel vanille-essence
  • 100 gram roomboter (koud)
Porties
milliliter
Ingrediënten
  • 250 gram frambozen (diepvries is prima)
  • 4 eidooiers
  • 20 milliliter citroensap
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1/2 theelepel vanille-essence
  • 100 gram roomboter (koud)
frambozencurd
Instructies
  1. Prak de frambozen tot een papje en zeef de pitjes eruit.
  2. Doe de frambozen met alle ingrediënten, behalve de boter, in een pan en verhit op middenhoog vuur. Laat het even doorkoken, tot je een dikkere saus hebt. Blijf constant doorroeren.
  3. Haal de pan van het vuur en voeg de boter in blokjes toe. Roer constant tot de boter is opgelost.
  4. Giet de curd in een glazen potje en laat afkoelen.

frambozencurd


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor meer recepten naar de receptenindex!

6 reacties

  1. nicole schreef:

    Alleen de kleur vind ik al geweldig zeg! Echt heel frambozerig. Dit wil ik zeker ook wel eens proberen te maken.
    nicole onlangs geplaatst…Verhuizen naar de VSMy Profile

  2. Dafne schreef:

    Dat ziet er lekker uit! Moet ik ook eens proberen.

  3. Romy schreef:

    Nog nooit van gehoord. Bedankt voor het delen, het lijkt me erg lekker!

  4. Dhini schreef:

    Ziet er lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge