Carrot cake roll

Carrot cake, of wortelcake, kennen we allemaal wel denk ik. Heerlijk zachte en kruidige cake, met een dikke laag roomkaas erbovenop. Mmmjam. Maar je kunt er ook een cake roll van maken, gevuld met de roomkaas. Niet alleen heel lekker, maar het ziet er ook nog eens heel mooi uit!

carrot cake roll

CARROT CAKE ROLL

Ik maakte deze carrot cake roll voor de verjaardag van Jeanine en Brechtje. Misschien herken je hun namen wel, want ze schreven ook het verslag over De Foodhallen in Amsterdam (klik hier). Zij vierden hun verjaardag en ik maakte twee cakes, waaronder deze carrot cake. Ik had een dag van tevoren de cake al gemaakt en op de dag van het feestje heb ik de roomkaasvulling nog gemaakt en hem opgerold. Lekker makkelijk en zo was de cake ook goed afgekoeld voor het vullen.

Het lekkere aan carrot cake vind ik de de zachte cake. Er zit geen boter in, maar olie, en dat zorgt ervoor dat het super zacht en smeuïg blijft. Ik doe er altijd kaneel en een heel klein beetje nootmuskaat in, maar je kunt er ook nog kruidnagel bij doen als je dat lekker vindt.

Ik gebruikte hiervoor een bakplaat en mijn cake was ongeveer dertig centimeter bij twintig centimeter.

Paar tips voor het maken van de carrot cake roll:

  • Zorg ervoor dat de wortel heel fijn geraspt is, hij rolt minder gemakkelijk op als er grote stukken in zitten.
  • Rol hem direct op met een stuk bakpapier ertussen na het bakken, dan scheurt hij minder snel bij het opnieuw oprollen met de roomkaas.
  • De cake moet volledig zijn afgekoeld, voordat je de vulling erin doet. Anders smelt de vulling, trekt in de cake of loopt eruit.
  • Doe er niet teveel roomkaas in, dan scheurt hij ook.

INGREDIËNTEN & ZO MAAK JE HET

Recept Afdrukken
CARROT CAKE ROLL
Benodigdheden: mixer, bakplaat en bakpapier.
carrot cake roll
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de cake:
  • 100 gram bloem
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • mespunt zout
  • 3 eieren
  • 110 gram kristalsuiker
  • 2 eetlepels olie
  • 250 gram geraspte wortel
Voor de roomkaasvulling:
  • 300 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 1 theelepel vanille-essence (of zaadjes van een halve vanillepeul)
  • 60 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 20 milliliter citroensap
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de cake:
  • 100 gram bloem
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • mespunt zout
  • 3 eieren
  • 110 gram kristalsuiker
  • 2 eetlepels olie
  • 250 gram geraspte wortel
Voor de roomkaasvulling:
  • 300 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 1 theelepel vanille-essence (of zaadjes van een halve vanillepeul)
  • 60 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 20 milliliter citroensap
carrot cake roll
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en bekleedt de bakplaat met bakpapier.
  2. Zeef de bloem en voeg de kaneel, bakpoeder en zout toe.
  3. Mix de eieren met de suiker tot het dik en schuimig wordt. Voeg de olie en geraspte wortel toe en spatel daarna de bloem erdoorheen.
  4. Giet het over de bakplaat tot een dikte van ongeveer anderhalf centimeter. Bak het in de oven voor 15 tot 20 minuten.
  5. Leg de cake op een vlak oppervlakte, draai hem om en verwijder het bakpapier. Leg er een vel schoon bakpapier op en rol de cake op met het bakpapier ertussen (plakt het niet aan elkaar). Laat hem afkoelen.
  6. Mix de roomkaas, vanille, boter, citroen en poedersuiker. Ontrol de cake, smeer de roomkaasvulling erop en rol hem weer op. Bestrooi met een beetje poedersuiker.

carrot cake roll

carrot cake roll


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor meer recepten naar de receptenindex!

16 reacties

  1. Beau Bewust schreef:

    Dit ziet er echt overheerlijk uit zeg! 🙂

  2. Loes schreef:

    Ik ben dol op carrot cake, dus dit klinkt echt heerlijk! Ziet er ook heel mooi en lekker uit.
    Loes onlangs geplaatst…Levende Loes #21 – 1 tot 7 juliMy Profile

  3. Krystle/Batboy schreef:

    Ziet er lekker uit
    Krystle/Batboy onlangs geplaatst…Beleef de fantasiewereld in WonderwereldMy Profile

  4. Jamey schreef:

    Ooh dat ziet er echt heel erg lekker uit zeg! Ik ben benieuwd hoe lekker het smaakt!

  5. Blog & Beauty schreef:

    Dat ziet er echt lekker uit zeg, lekkerder dan ik uit de titelnaam zou verwachten.

  6. nicole schreef:

    Ik ben dol op cakerollen! Is deze nou ook gezond, omdat er groente in zit?
    nicole onlangs geplaatst…Netflix tip: Me, you and her (ook op youtube)My Profile

    • Danella schreef:

      Ik vind wel dat hij gezond is;). Maar nee, eigenlijk helemaal niet, maar we kunnen wel net alsof doen natuurlijk met die wortelen die erin gaan.

  7. Eef schreef:

    Dit ziet er heerlijk uit! Carrot cake in combinatie met een cake roll: verrukkelijk!

  8. Annelies schreef:

    Het ziet er heerlijk uit! En ook wel praktisch! Op deze manier kun je kleinere porties maken en dan kun je gewoon nog een tweede nemen 😉

  9. Anne-Marie schreef:

    Wat een geniaal idee! Lekkerrrrr
    Anne-Marie onlangs geplaatst…Mooie volle en natuurlijke wimpers met een wimperliftMy Profile

  10. Hij zíet er lekker uit… Maar helaas vind ik wortels niet te eten hahaha. Mijn moeder daarentegen vindt ze wel lekker, misschien maar eens als verrassing voor haar maken haha
    Susan | susanblogt onlangs geplaatst…ALIEXPRESS SHOPLOG: KLEDING, SIERADEN & MEERMy Profile

  11. Gabriëlle schreef:

    Wat lekker! Ik ben gek op carrot cake en ik denk dat ik dit ook heerlijk vind. Ik ga het recept zeker proberen deze zomer 😉
    Gabriëlle onlangs geplaatst…Vijf keer elektronica die ik altijd meeneem op reis!My Profile

  12. Lara schreef:

    Carrot cake is niet mijn favoriet, maar het ziet er wel echt lekker uit!
    Lara onlangs geplaatst…Polygon art, wat is dat?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge