BROWNIES MET WALNOTEN

Een kleine twee weken geleden postte ik al een recept voor brownies, maar ik heb er alweer eentje! Dit keer een recept voor brownies met walnoten, gemaakt met pure chocolade en stukjes witte chocolade. Zo, zo, zo, zo, zóóóóó lekker!

brownies met walnoten

BROWNIES MET WALNOTEN

Er zijn een paar dingen waar je me altijd voor mag wakker maken ’s nachts en brownies is daar één van. Ik vind het echt zo ontzettend lekker.

Laatst maakte ik al brownies met de roze Tony’s Chocolonely (klik hier voor het recept) en die waren echt te snel op. Toen Jeanine en ik in de supermarkt stonden om te bedenken wat we gingen bakken die avond, was de keuze heel snel gemaakt: brownies! Maar dit keer wel met walnoten, want dat vind Jeanine heel erg lekker. Voor mij doen we er nog wat witte chocolade stukjes in.

De combinatie van walnoten en chocolade is een echte klassieker, zeker in brownies. De witte chocoladestukjes zijn een zoete tegenhanger van de noten en het bittere van de pure chocolade. Ik gebruik zelf het liefste basterdsuiker in deze brownies, want die maakt het allemaal wat zachter. Je zou ook donkere basterdsuiker kunnen gebruiken, in plaats van de lichte, dan krijg je nog een beetje meer een karamelsmaak aan je brownies. Het wordt dan ook iets vochtiger, dus het kan zijn dat de baktijd hierdoor wordt beïnvloedt.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE DE BROWNIES MET WALNOTEN

Recept Afdrukken
BROWNIES MET WALNOTEN
Recept voor brownies met walnoten en witte chocoladestukjes.
brownies met walnoten
Porties
stukjes
Ingrediënten
  • 115 gram boter
  • 150 gram pure chocolade
  • 300 gram lichte basterdsuiker
  • mespunt zout
  • 2 eieren
  • 115 gram bloem
  • 2 eetlepels cacao
  • 75 gram walnoten in stukjes gehakt
  • 100 gram witte chocolade in stukjes gehakt
  • 25 gram walnoten grote stukken
Porties
stukjes
Ingrediënten
  • 115 gram boter
  • 150 gram pure chocolade
  • 300 gram lichte basterdsuiker
  • mespunt zout
  • 2 eieren
  • 115 gram bloem
  • 2 eetlepels cacao
  • 75 gram walnoten in stukjes gehakt
  • 100 gram witte chocolade in stukjes gehakt
  • 25 gram walnoten grote stukken
brownies met walnoten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier. Hak 75 gram walnoten en de witte chocolade in grove stukjes.
  2. Smelt de boter en de melkchocolade au-bain-marie en laat het daarna afkoelen.
  3. Voeg de suiker en zout toe aan de gesmolten boter en chocolade. Voeg daarna één voor één de eieren al roerend toe.
  4. Spatel de bloem en cacao door het mengsel en voeg de stukken witte chocolade en de walnoten toe.
  5. Giet het mengsel in de bakvorm en strijk het een beetje glad. Doe de overige 25 gram walnoten op de bovenkant van de brownie, druk het lichtjes aan.
  6. Bak de brownie gaar in de voorverwarmde oven in ongeveer 35 minuten. De randjes zijn hard geworden en de binnenkant is nog een beetje zacht.
  7. Laat het goed afkoelen en snijdt het daarna in vierkantjes.

brownies met walnoten

brownies met walnoten

2 reacties

  1. Kim schreef:

    Deze zien er ook weer super lekker uit. Ik wilde die met tony ook nog maken, maar nog niet gedaan.

  2. Loes schreef:

    Mijn mond gaat er van wateren, dit klinkt super lekker!
    Loes onlangs geplaatst…Review – The 52 Lists ProjectMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge