Broodje pulled chicken

Pulled pork is één van mijn favoriete dingen om te eten, maar het is zo-veel werk. En daar heb ik niet altijd zin in, of tijd voor natuurlijk. Gelukkig is een broodje pulled chicken ook erg lekker en ook nog eens een stuk sneller klaar.

broodje pulled chicken

BROODJE PULLED CHICKEN

In sommige delen van Amerika kijken ze ons waarschijnlijk heel raar aan als we het hebben over pulled chicken. En ik denk ook niet dat dit gemaakt wordt tijdens de grote barbecue-wedstrijden, maar goed, dat maakt niet uit, want lekker is het wel! Het maken van pulled pork duurt een paar uur en alhoewel het de moeite altijd waard is, heb je niet altijd de mogelijkheid om dit te maken. Pulled chicken is dan een prima alternatief! En op een broodje met barbecuesaus al helemaal lekker.

Ik kook de kip eerst even gaar in kippenbouillon, dan in kleine stukjes pluizen en nog even verder garen in de saus. Kip kan snel droog worden en dat wil je natuurlijk liever niet, maar de saus zorgt er wel weer voor dat het heerlijk smeuïg wordt. De saus bestaat uit tomaten-, barbecuesaus, een klein beetje honing, worchestersaus en nog een beetje specerijen. De honing en barbecuesaus maken de saus lekker kleverig en dat past natuurlijk heel goed bij de pulled chicken. Dit keer hebben we een kaiserbroodje gebruikt, want die hadden we in de kast liggen, maar je kunt natuurlijk elk broodje gebruiken die je lekker vind. En we hebben ook nog hasselback potatoes (klik hier voor het recept) van zoete aardappelen gemaakt, past perfect erbij.

De pulled chicken kun je een paar dagen bewaren in de koelkast, afgesloten in een bakje of met vershoudfolie, en natuurlijk kun je het ook invriezen. Helemaal handig als je hem per portie gaat invriezen, dan kun je altijd heel snel een broodje pulled chicken maken.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

Recept Afdrukken
BROODJE PULLED CHICKEN
Recept voor heerlijke broodjes met pulled chicken.
broodje pulled chicken
Porties
broodjes
Ingrediënten
  • 300 gram kipfilet of kippendij
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 paprika
  • 4 broodjes
  • 90 milliliter barbecuesaus
  • 60 milliliter tomato frito
  • 2 theelepel honing
  • 1 theelepel worchestersaus
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chili (vlokken of poeder)
  • zout en peper
Porties
broodjes
Ingrediënten
  • 300 gram kipfilet of kippendij
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 paprika
  • 4 broodjes
  • 90 milliliter barbecuesaus
  • 60 milliliter tomato frito
  • 2 theelepel honing
  • 1 theelepel worchestersaus
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chili (vlokken of poeder)
  • zout en peper
broodje pulled chicken
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Kook de kip gaar in de kippenbouillon in ongeveer 15 minuten.
  3. Haal de kip uit de kippenbouillon (gooi dit niet weg) en pluis het uit (scheur in kleine stukjes).
  4. Bak de broodjes af en gril tegelijkertijd de paprika in de oven. De paprika is klaar als hij helemaal zacht is geworden en de schil bijna zwartgeblakerd is.
  5. Verwarm in een pan de barbecuesaus, tomato frito en 70 milliliter kippenbouillon. Voeg de kip toe en de honing, worchestersaus, gerookte paprikapoeder en de chilivlokken. Laat het sudderen op het vuur, zodat de saus wat kan inkoken.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Snijdt de bosuitjes in ringen en haal het vel van de paprika af. Snijdt deze in stukken.
  8. Beleg de broodjes met gegrilde paprika, pulled chicken en garneer met bosuitjes. Doe er eventueel nog wat extra barbecuesaus over.

broodje pulled chicken

12 reacties

  1. Irina schreef:

    Hmm dit ziet er heerlijk uit! Ik ben gek op kip dus dit recept ga ik onthouden ^^

  2. Frederique schreef:

    Ik heb dit nooit gegeten maar het ziet er erg lekker uit!

  3. Eline schreef:

    Dat ziet er heel erg lekker uit!

  4. Astrid schreef:

    Ik ben gek op kip! Veel lekkerder dan varkensvlees! Bedankt voor het delen!
    Astrid onlangs geplaatst…Only You Poppy & Lily reviewMy Profile

  5. Johanne schreef:

    Oh, deze bereidingswijze kende ik nog helemaal niet! Ik heb weleens pulled chicken gemaakt in mijn slowcooker, maar dit is op drukkere dagen natuurlijk ook heel fijn. Ik ga deze opslaan, heerlijk.
    Johanne onlangs geplaatst…5x snel ontsnappen aan de stress van het dagelijks levenMy Profile

    • Danella schreef:

      Maken in een slowcooker lijkt me ook heerlijk! Ik heb helaas geen slowcooker, staat wel op mijn lijstje, maar zolang is deze methode ook wel handig ja (en snel).

  6. Jessica schreef:

    Lijkt me heerlijk! Ik heb nog nooit kip gekookt in water, ik ga het snel eens proberen! 🙂

  7. Laura schreef:

    Zelf ben ik sinds 63 dagen volledig veggie gegaan maar ik ga het recept toch maar opslaan.
    Mijn broertje zou dit namelijk waarschijnlijk wel heerlijk vinden! 😀

  8. Wat ontzettend lekker! Pulled Chicken staat al heel lang op mijn to-do lijstje dus ik ga dit recept zeker opslaan! Super handig trouwens dat je de hoeveelheden zo makkelijk aan kan passen.

  9. Dianne schreef:

    mmm ziet er super uit!
    Had voor morgen nog geen inspiratie dus denk dat ik dat ga maken!
    Bedankt

  10. Sarah schreef:

    Dat ziet er super lekker uit! Die hasselback potatoes moet ik ook eens proberen.

  11. Tessa schreef:

    Dat ziet er lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge