Follow:
Hartig, Hoofdgerechten, Recepten

Pulled chicken taco’s

pulled chicken taco's

Eén van de best gelezen recepten op Volg de kruimels, is het recept voor een broodje met pulled chicken. Helemaal logisch ook, want die is echt ontzettend lekker. Nu komt daar een tweede favoriet recept bij, namelijk voor pulled chicken taco’s.

Klik hier voor het recept voor de broodjes met pulled chicken. 

PULLED CHICKEN TACO’S

Deze Mexicaanse pulled chicken taco’s maak je heel gemakkelijk in de braadpan. Het kost wel even tijd, want je wilt dat je kip heerlijk mals en zacht is en daarvoor moet het wel even op het vuur staan. Maar geloof me, het is het waard.

De kip bak je eerst in de tomaten en de kippenbouillon, tot het helemaal zacht is en dan kun je er pulled chicken van maken. Dat doe je door met twee vorken de kip uit elkaar te halen, tot je allemaal draadjes overhoudt. Dit kan weer in de pan en dan nog even sudderen in die lekkere saus. Verder heb ik er nog maïs en kidney-bonen bij gedaan, perfecte combinaties met de zachte taco’s. Om het af te maken nog wat sla en platte peterselie en je hebt alles compleet.

Ik heb hiervoor kleine zachte taco’s gebruikt (soft shell taco’s), oftewel wraps, maar je kunt ook de harde schelpen gebruiken als je dat lekkerder vindt. En als je nou een beetje teveel pulled chicken hebt gemaakt, dan kun je die heel gemakkelijk invriezen. Ideaal voor als je een keertje wat minder tijd hebt en toch snel iets iets wil eten.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE ZE

pulled chicken taco's
Print

Pulled chicken taco's

Aantal 6 taco's

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 2 kipfilets
  • 300 milliliter kippenbouillon
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 limoen (sap)
  • 200 gram kidney-bonen
  • 200 gram maïs
  • 200 gram crème fraîche
  • zout en peper
  • kropsla
  • platte peterselie

Bereidingswijze

  1. Snijdt de ui en knoflook fijn. Verhit een beetje olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook even aan.
  2. Voeg de gepelde tomaten toe en laat even sudderen.
  3. Leg de kipfilets erbij en voeg het kippenbouillon toe. Laat 30 tot 40 minuten sudderen op laag vuur, tot de kip helemaal zacht is.
  4. Haal de kip uit de pan en pluis het uit met twee vorken, tot pulled chicken. Doe het terug in de pan en voeg de specerijen en het sap van de halve limoen toe.
  5. Breng opnieuw aan de kook en laat tien minuten doorkoken. Voeg dan de kidney-bonen, de maïs en 2 eetlepels crème fraîche toe en laat het nogmaal tien minuten koken, tot het meeste vocht verdwenen is en er een dikke saus is ontstaan.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Vul de taco's met de pulled chicken, sla, platte peterselie en een beetje crème fraîche.

pulled chicken taco's


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Lianne

    Ziet er heerlijk uit zeg! Ben dol op kip, dus dit vind ik sowieso lekker. 🙂
    Lianne onlangs geplaatst…Kipkorntaart met chilisausMy Profile

    19 september 2017 at 16:08
  • Reply Laila

    Ziet er heerlijk uit. Kan je dit ook maken met rundvlees? Ik eet zelf geen varkensvlees en met rundvlees lijkt het me ook lekker. Leuke recepten trouwens.

    20 september 2017 at 13:57
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge