Follow:
Borrelhapjes, Hartig, Hoofdgerechten, Recepten

Pompoennacho’s

pompoennacho's

Je kunt er niet meer omheen, de pompoen is ook dit jaar weer een hele populair ingrediënt. Ik heb er inmiddels ook al meerdere gerechten meegemaakt en dit keer heb ik een recept voor pompoennacho’s! Misschien een verrassende combinatie, maar het is echt heerlijk.

POMPOENNACHO’S

Ik vind pompoen echt heerlijk en je kunt er zoveel mee maken. Zowel hartige gerechten, als zoete baksels. Een paar dagen geleden zag ik een plaatje op Pinterest van nacho’s met pompoen en toen wist ik dat ik dat ook wilde maken. Ik bedacht een recept, ging hem maken en het was in één keer goed. Zo ontzettend lekker!

pompoennacho's

Voor dit gerecht heb ik een flespompoen gebruikt, want die vind ik heel lekker en iets gemakkelijker om te snijden dan de oranje ronde pompoen. Ander voordeel is dat er weinig vruchtvlees in een flespompoen zit, dus je kunt er veel van gebruiken. Je moet hem wel even schillen voor gebruik en dit kun je het beste doen met een mes. Een schiller zal er niet doorheen komen. Pas wel op met het snijden van de pompoen, want het is een harde groente en niet altijd even gemakkelijk om te snijden.

Je kunt veel dingen voor dit recept van tevoren al klaarmaken, zoals de geroosterde pompoen, de bosuitjes, tomaat en peper en dan op het moment dat je het nodig hebt afmaken op de warme nacho’s. Ideaal dus als je het wilt serveren op een feestje, hoef je op dat moment niet zoveel meer te doen.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

pompoennacho's
Print

Pompoennacho's

Aantal 2 personen

Ingrediënten

  • 400 gram flespompoen
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1/4 theelepel komijnpoeder
  • 1 teen knoflook
  • zout en peper
  • olijfolie
  • 150 gram nacho's
  • 100-150 gram geraspte kaas
  • 2 bosuitjes
  • 1 jalapeño
  • 1 tomaat
  • crème fraîche of zure room

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  2. Schil de flespompoen en snijdt hem in blokjes van ongeveer één bij één centimeter.
  3. Doe de blokjes pompoen in een ovenschaal, doe de specerijen en knoflook (hele teen in twee stukken gesneden) erbij, een beetje zout en peper en een scheut olie. Hussel alles door elkaar.
  4. Zet de pompoen in de oven voor ongeveer twintig minuten, tot ze beetgaar zijn geworden (niet helemaal zacht, maar ook niet hard meer).
  5. Doe de nacho's in een schaal, strooi de kaas erover en zet hem in de oven tot de kaas gesmolten is.
  6. Snijdt ondertussen de bosuitjes en de jalapeño in ringen. Snijdt het vruchtvlees uit de tomaat, de gebruik je niet, en snijdt de rest in blokjes.
  7. Strooi de pompoen, bosuitjes, jalapeño en de tomaat over de nacho's. Voeg nog wat crème fraîche of zure room (wat je zelf het lekkerste vindt) toe en klaar!

pompoennacho's

pompoennacho's


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

18 Comments

  • Reply Krystle/Batboy

    Ik heb nog nooit pompoen gegeten. Dit ziet er goddelijke uit!
    Krystle/Batboy onlangs geplaatst…Een stoere cap mét koosnaam voor je kindjeMy Profile

    5 oktober 2017 at 09:56
    • Reply Danella

      Bedankt!

      5 oktober 2017 at 12:33
  • Reply Lodi

    Ik ben dol op nacho’s en wat een heerlijke manier om dat met pompoen te eten.
    Lodi onlangs geplaatst…De OrCam MyEye. Hoe blinden en slechtzienden kunnen lezenMy Profile

    5 oktober 2017 at 09:57
    • Reply Danella

      Ja, leuk hè. Ik ben ook gek op nacho’s.

      5 oktober 2017 at 12:33
  • Reply Felice

    we hebben een moesttuin en zo af en toe een overvloed aan pompoenen. We zijn dus ook heel creatief geworden in het verwerken. Pompoen in de oven ken ik ( yummie!) maar niet met nacho’s, heel leuk bedacht!

    5 oktober 2017 at 10:20
    • Reply Danella

      Dankjewel! En een overvloed aan pompoenen is zo erg nog niet toch;).

      5 oktober 2017 at 12:32
  • Reply Kevin

    Oeh klinkt erg goed en ziet er ook nog eens lekker uit. Ga deze gelijk even opslaan

    5 oktober 2017 at 10:51
    • Reply Danella

      Leuk!

      5 oktober 2017 at 12:32
  • Reply Suzanna

    Ik heb volgens mij nog nooit iets gekookt met pompoen en ik vind het een beetje spannend omdat ik niet precies weet hoe pompoen smaakt. Maar misschien moet ik eens beginnen met pompoensoep. Je nachos zien er echt heerlijk uit.

    5 oktober 2017 at 11:23
    • Reply Danella

      Oh, gewoon een keertje proberen. Het is een beetje zoet, maar ik kan het niet echt goed vergelijken met een andere smaak.

      5 oktober 2017 at 12:32
  • Reply Kim

    Lijkt me heerlijk, mooie foto’s ook!

    5 oktober 2017 at 12:13
    • Reply Danella

      Is het ook! En dankjewel:)

      5 oktober 2017 at 12:31
  • Reply Kristof

    Ziet er lekker uit! Ga ik eens maken want ik ben fan van nacho’s en van pompoen!
    Kristof onlangs geplaatst…Spruiten met rookworst – speciaal voor kinderenMy Profile

    5 oktober 2017 at 13:16
  • Reply Dhini

    Het ziet er zo lekker uit! Alleen nacho`s eten zo lastig. Het breekt zo snel maar wel lekker.

    5 oktober 2017 at 22:56
  • Reply K. L.

    Ziet er zooooo lekker uit!

    6 oktober 2017 at 00:43
  • Reply Judith

    Wat een briljant idee! Ik ga het deze week een keer maken, lekker!

    6 oktober 2017 at 12:41
  • Reply Janet

    Pompoen vind ik echt heerlijk en ik ben fan van Mexicaans eten en dus ook nacho’s! Dit gerecht lijkt me heerlijk!
    Janet onlangs geplaatst…TRVL Summary – september 2017My Profile

    8 oktober 2017 at 10:38
  • Reply nicole

    Het ziet er superlekker uit. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit iets gegeten van pompoen.
    nicole onlangs geplaatst…Wat kun je wel, en wat kun je beter niet kopen bij bol.com?My Profile

    17 oktober 2017 at 11:32
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge