Follow:
Hartig, Hoofdgerechten, Recepten

Pompoencurry met linzen, yoghurt en granaatappel

Pompoencurry met linzen, yoghurt, limoen en granaatappel

Ik hou van pompoen, Moh is er echter niet zo’n hele grote fan van, dus meestal eet ik gerechten met pompoen als hij niet thuis is. Deze pompoencurry viel echter wel in de smaak, kan ook niet anders met die heerlijke smaken van de limoen en granaatappel.

POMPOENCURRY MET LINZEN, YOGHURT EN GRANAATAPPEL

Deze curry ziet er moeilijk uit om te maken, maar het enige moeilijke eraan is het snijden de pompoen. Dat blijft altijd een beetje lastig. Mijn tip is om een heel scherp mes te gebruiken, maar pas dan wel weer op je vingers, en een stabiele snijplank. Ik snijd hem altijd eerst in grote stukken, haal dan de schil eraf en dan snijd ik ze in kleine stukken. Er zijn ook tips op internet te vinden dat je hem heel even in de magnetron moet doen, maar dat doe ik nooit. Hiermee verander je toch een beetje de structuur van je pompoen en dat heeft weer invloed op de rest van het kookproces.

Pompoencurry met linzen, yoghurt, limoen en granaatappel

Wist je trouwens dat pompoen eigenlijk een fruit is en geen groente? Ze zijn familie van de meloenen en komkommers. Leuk feitje.

Pompoencurry met linzen, yoghurt, limoen en granaatappel

Het verrassende ingrediënt in deze curry, zijn de granaatappelpitjes. Misschien een beetje onverwacht, maar ze maken deze curry helemaal af. Ik had helaas een granaatappel met wat lichtroze pitjes en niet die felroze die je meestal hebt, maar ik vond het ook weer wat overdreven om een nieuwe te kopen voor de foto’s. Want lekker zijn ze wel!

Vind je nou koriander naar smaken naar smaak of gewon niet lekker? Dan kun je die gemakkelijk vervangen met verse peterselie, ook lekker!

INGREDIENTENLIJST & ZO MAAK JE HET

Pompoencurry met linzen, yoghurt, limoen en granaatappel
Print

Pompoencurry met linzen, yoghurt en granaatappel

Aantal 4 personen

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel gemberpoeder
  • 140 gram tomatenpuree (2 blikjes)
  • 2 liter groentebouillon
  • 250 gram rode linzen
  • 1 limoen
  • 400 gram rijst
  • zout en peper
  • 1 granaatappel
  • 4 eetlepels yoghurt
  • verse koriander (of peterselie)

Bereidingswijze

  1. Zet alvast een pan met water op het vuur voor de rijst.

  2. Schil de pompoen, haal het vruchtvlees eruit en snijdt de pompoen in blokjes.

  3. Snipper de uien en snijdt de knoflook fijn. Verwarm een beetje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook aan in de pan. 

  4. Voeg de specerijen toe en bak deze kort even mee. Doe dan de tomatenpuree erbij en de groentebouillon. Breng het aan de kook.

  5. Voeg de pompoen en de rode linzen toe en laat het zachtjes koken.

  6. Snijdt de limoen door de helft en voeg het sap van één helft toe aan de curry. 

  7. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing in de pan met water. 

  8. Haal de pitjes uit de granaatappel en snijdt de overgebleven limoen in partjes.

  9. De pompoencurry is klaar als de linzen en de pompoen zacht zijn en het water iets verdampt en opgenomen is. Breng nog op smaak met zout en peper.

  10. Verdeel de pompoencurry en de rijst over de kommen. Doe een eetlepel yoghurt bij de curry en voeg de granaatappelpitjes, limoen en de verse koriander (of peterselie) toe. 

Pompoencurry met linzen, yoghurt, limoen en granaatappel


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

10 Comments

  • Reply Emmy

    Deze combinatie heb ik nog nooit van gehoord, maar is erg verleidelijk voor me. Gaat zeker op mijn herfstmenu geplaatst worden.

    19 oktober 2017 at 08:42
  • Reply mieke | mieksmind

    oh dit ziet er wel lekker uit zeg! die ga ik onthouden

    19 oktober 2017 at 09:06
  • Reply Krystle/Batboy

    Ziet er mooi uit! Heb laatst wel granaatappel gekocht, maar nog nooit pompoen gegeten. Ik vind het er lekker uitzien!
    Krystle/Batboy onlangs geplaatst…Poep die ruikt naar de heerlijke geur van ZwitsalMy Profile

    19 oktober 2017 at 09:30
  • Reply Dhini

    Het ziet er lekker uit. Love granaatappel maar nog nooit in de gerechten combineren, wel in de salade. Misschien ga ik eens proberen

    19 oktober 2017 at 10:22
  • Reply Ingrid Poisson

    ongeziene combinatie maar zeker het proberen waard

    19 oktober 2017 at 10:51
  • Reply Felice

    lijkt me een heerlijk recept, tip : als je de pompoen in stukken hebt gesneden kan je hem met een scherpe dunschiller, prima schillen

    19 oktober 2017 at 12:11
  • Reply Wanda

    Ik heb toevallig vandaag voor het eerst pompoenensoep gehad en dat was best wel lekker. Zo’n curry zie ik mijzelf nog niet direct maken maar zou het best willen proberen.
    Wanda onlangs geplaatst…Dé 10 redenen waarom je de Costa Brava moet bezoeken!My Profile

    19 oktober 2017 at 22:38
  • Reply Wendy

    Curry en pompoen is een toppertje! Lekker.

    20 oktober 2017 at 12:35
  • Reply nicole

    Ik vind het altijd weer verrassend in hoeveel gerechten je pompoen kunt verwerken! Dit vind ik ook weer een leuke!

    22 oktober 2017 at 09:20
  • Reply Janet

    Dit gerecht lijkt me heerlijk en ga ik onthouden. Het snijden van de pompoen is inderdaad wat minder.. En wat een leuk feitje. Ik wist niet dat het fruit was joh.. 😊
    Janet onlangs geplaatst…Photodiary Koh Phi Phi, ThailandMy Profile

    25 oktober 2017 at 22:10
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge