Follow:
Hartig, Hoofdgerechten, Recepten

Oosterse kip met rijst

oosterse kip met rijst

Mmmjam, sweet & spicy kip met Pandanrijst. Voor mij past Pandanrijst altijd perfect bij dit soort Oosterse gerechten. Een beetje plakkerig en een zachte smaak en de rijst ruikt al zo lekker als je hem gaat koken. Deze Oosterse kip heb je zo gemaakt en is heel lekker met een frisse salade met ingelegde komkommer.

OOSTERSE RIJST MET RIJST

Altijd fijn om gerechten te maken die je in een kom kunt serveren. Lekker op de bank, kom op schoot en een leuke serie aan op tv. En een voordeel van dit gerecht is dat je maar weinig afwas hebt na het maken, ik heb echt een hekel aan afwas, dus dat is ook niet geheel onbelangrijk.

oosterse kip met rijst

De kip breng je eerst een op smaak met een beetje zout en peper, dan bedek je de stukjes met een laagje maïzena en bak je ze in een beetje olie in een pan. Daarna doe je ze bij de saus en hierdoor krijgt de kip een heerlijk laagje plakkerige saus eromheen, want de saus wordt opgenomen door de maïzena.

Deze Oosterse kip met rijst is heel lekker met een frisse komkommersalade.

oosterse kip met rijst

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

oosterse kip met rijst
Print

Oosterse kip met rijst

Aantal 4 personen

Ingrediënten

  • 300-400 gram kipfilet
  • zout en peper
  • 2 eetlepels maïzena
  • 400 gram rijst
  • 3 tenen knoflook
  • 2 centimeter verse gember
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 cup water
  • beetje limoensap
  • bosuitjes
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • olie (om in te bakken)

Bereidingswijze

  1. Snijdt de kip in stukken, strooi er een beetje zout en peper over en bedek ze met een laagje maïzena. 

  2. Verhit olie in een pan en bak de stukjes kip tot ze gaar zijn en een beetje goudbruin zijn geworden.

  3. Haal de kip uit de pan en laat ze even uitlekken op een bord met keukenpapier o.i.d..

  4. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Begin ondertussen met de saus. Rasp de knoflook en gember fijn, verhit een beetje olie in een pan en doe de rasp van de knoflook en de gember erbij.

  6. Voeg de sojasaus, de zoete ketjap, de basterdsuiker, chilipoeder, het water en de limoensap toe. Verhit de saus tot het kookt en laat even doorkoken tot het in gaat dikken.

  7. Op het moment dat de saus dikker wordt, voeg je de kip toe aan de saus. Laat het nog een paar minuten koken tot het een kleverige saus is geworden.

  8. Verdeel de rijst en de kip over de kommen. Snijdt wat bosuitjes in ringen en strooi deze met de sesamzaad over de kip en rijst. 

oosterse kip met rijst


Volg mij ook op FacebookInstagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

 

Share on
Previous Post Next Post

8 Comments

  • Reply Lodi

    oe dit is zeker lekker zeg! Ziet er heel goed uit en die weinig afwas spreekt me ook wel aan.
    Lodi onlangs geplaatst…Italiaans design, de unieke collectie van Athison, sieraden en meer.My Profile

    29 november 2017 at 15:10
  • Reply nicole

    Oh, wil zo een vork pakken en aanvallen. Wat ziet het er lekker uit!
    nicole onlangs geplaatst…Problemen thuisMy Profile

    29 november 2017 at 15:25
  • Reply Eva

    Dat ziet er zo lekker uit! Maak ik ook eens klaar

    Liefs, Eva

    29 november 2017 at 15:39
  • Reply Kool Family

    Mooie food-fotografie! Ziet er echt heerlijk uit..
    Kool Family onlangs geplaatst…It’s My Birthday TAG !My Profile

    29 november 2017 at 15:50
  • Reply Melissa krijns

    Ziet echt super lekker weer uit. Zelf alleen nooit echt dol op rijst.
    Melissa krijns onlangs geplaatst…Review| Gepersonaliseerde Fotoslinger maken.My Profile

    29 november 2017 at 16:26
  • Reply Kristof

    Heel simple gerechtje maar je foto’s maken het helemaal goed. Ik krijg er direct zin in!

    30 november 2017 at 08:49
  • Reply Bryan

    Ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker eens proberen maken! Hopelijk lukt het me. Want een keukenprins ben ik niet.

    30 november 2017 at 19:16
  • Reply Gemma

    Wederom een recept dat er weer lekker uitziet!

    1 december 2017 at 08:27
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge