Follow:
Foodtalk, Ondertussen online

Ondertussen online #3

En ook deze week heb ik weer nieuwtjes, video’s en nieuwe foto’s, en dat allemaal over eten! Vorige week (klik hier voor het artikel) had ik een aantal 1 april-grappen verzameld en deze week heb ik nieuws over een wietsaus, Amerikaanse ketens openen filialen in Nederland en brengt Magnum een nieuw product op de markt.

WIETSAUS?

Het begon allemaal als een grapje, maar nu wordt het toch echt gelanceerd: een wietsaus. De Familie Ter Marsch lanceerde eerder een nieuwe sauzenlijn en ze bedachten daarbij de Wiedewietsaus als publiciteitsstunt. En dat heeft gewerkt, zo goed zelfs dat ze nu de wietsaus echt gaan uitbrengen. De Wiedewietsaus wordt gemaakt op basis van limoenmayonaise met hennepzaad, hennepzaadolie en biologische rauwe cannabis bladeren. De hennepextracten geven het een nootachtige smaak en samen met het frisse van de limoen past dit blijkbaar heel erg goed bij patat, hamburgers of in een salade of dressing. Ik ben eigenlijk wel een beetje benieuwd geworden! Vanaf half april kun je de Wiedewietsaus in de horeca-zaken van de familie Ter Marsch vinden.

OPENING TACO BELL


Na Dunkin’ Donuts heeft ook een ander Amerikaans fastfood-restaurant de weg naar Nederland gevonden. Afgelopen dinsdag werd het eerste filiaal in Eindhoven geopend en de verwachting is dat er snel andere filialen bij gaan komen. En de komende tijd komen er nog meer Amerikaanse restaurants deze kant op, want ook TGI Friday’s, Pizza Hut en Five Guy’s zullen filialen in Nederland openen. De eerste is volgens mij Five Guy’s in Utrecht.

ZONDAG BBQ-EN!

De supermarkten zijn weer leeggeroofd, je kunt geen stokbrood meer vinden, want morgen wordt het heel erg mooi weer. En heel erg mooi weer betekend in Nederland, dat we massaal gaan barbecueën. Ik ook trouwens. Toen ik zag dat het iets van 20 graden zou worden, appte ik direct: BBQ? Heerlijk in de tuin zitten, barbecue aan en lekker eten. Ik kan niet wachten, alleen nog even bedenken welk toetje ik ga maken.

Ben je van plan om ribbetjes te bakken op de bbq? Bekijk dan nog even het filmpje hierboven met een hele lekkere plakkerige marinade!

GEROLD IJS & MAGNUM PINTS


En bij warm weer, hoort natuurlijk ook ijs. En een grote rage op het gebied van ijs, is gerold ijs. Het ijsmengsel wordt op een ijskoude plaat platgestreken en als het helemaal is bevroren, rollen ze het op. In Nederland heb ik dit nog nergens gezien, maar dat zal niet heel lang meer duren denk ik.

En dan heeft Magnum ook nog een leuk nieuwtje voor ons! Zij brengen namelijk het oh-zo-lekkere Magnum-ijs in een pint uit! Na drie jaar onderzoek kun je vanaf nu Magnum Pints kopen bij de supermarkt in de drie klassieke smaken: classic, white en almond. Afgelopen donderdag zag ik ze nog niet in de supermarkt liggen, maar vandaag ga ik nog eens kijken, want die pints wil ik natuurlijk wel even proeven!


Fijn weekend allemaal! En wie gaat er allemaal nog meer barbecueën dit weekend?

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge